Skocz do zawartości

Gdzie na wakacje z dzieckiem? | Forum dla mam

JUSTYNA_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
to ja zacznę od miejsca nad morzem
Międzywodzie to malutka mieścinka na Pomorzu Zachodnim i idealne miejsce na spędzenie wakacji poza gwarnymi Międzyzdrojami, Kołobrzegiem czy Sopotem
bardzo blisko z niej zarówno ciągiem pieszym, szeroką ścieżką leśną jak i plażą do Dziwnowa
sprawdzony ośrodek - jeździłam tam jako dziecko z rodzicami a później ze znajomymi
przeszedł niezłą metamorfozę
domki nowe, czyste ładne i zadbane położone w lesie bardzo blisko morza
http://www.portus.com.pl/osrodek_portus_wczasy_miedzywodzie.html

dla bardziej wygodnych super hotel i spa też w Międzywodziu
zostali wysoko ocenieni w rankingu hoteli przyjaznych rodzinie
mają basen, animatorów dziecięcych, opiekunki, sale zabaw, place zabaw i wiele innych
jedzenie restauracyjne pycha
byliśmy tam na Wielkanoc 2 lata pod rząd i nie miałam żadnego ale
http://www.marenaspa.pl/

• Mamusie
a teraz góry
miejsce za którym będę tęsknić chyba przez jeszcze wiele wiele lat
Zakopane a dokładnie Gronik czyli Kościelisko
pensjonat przy głównym szlaku turystycznym, fantastyczni właściciele, świetnie urządzony i mega tani
w 2009 płaciliśmy jedynie 25zł za osobę 🤪 w nowo odremontowanej części pensjonatu
jedzenie można zamówić i wtedy przywozi je catering lub udostępniają kuchnie i można kucharzyć samemu
aż łezka kręci się w oku jak pomyślę o tamtych wakacjach
http://www.apartamentywdolinie.pl/

• Mamusie
A /Dolina Kościeliska jest piękna, też polecam 🙂 Byłam w górach 3 razy na wakacjach i szczerze wolę to niż morze 🙂 Polskie Tatry są piękne i będę tam jeździć jeszcze nie raz... A baseny termalne w Bukowinie Tatrzańskiej też są świetnym sposobem na relaks, nie daleko Zakopanego 🙂
http://www.termabukowina.pl/

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
a mi wydaje się, że pomimo podobnej nazwy tematów ten różni się od twojego Kasiu
tam mówi się o wszystkim, o tym co zabrać, jak się zorganizować
a może tu będziemy umieszczać linki do konkretnych miejscowości czy noclegów?
tez tak mysle i tak mnie na góry natchnęłyście ale w tym roku odpada bo nie mam siły by nosić Majuchnę. Chociaż 5-letnia kiedys Natale twardo nosilismy z mezem jak bylismy w Zakopanem (jakby co mam namiary na tanie pokoje)

Witam ja polecam nasze morze Bałtyckie jest super dzieci zadowolone zabawione piaskiem a my odpoczywammy no super spprawa tam odpoczelismy jak nigdy dotad bylimy w Sianożętach koło Kołobrzegu piekna okolica wszedzie kostki brukowe i duzo atrakcjii dla dzieciakow i wsziedzie blisko na plaze sklepy miasto 🙂Pozdrawiam

• Mamusie
Hej 🙂
nam sie super udalo bo w tym roku z naszym brzdacem i moimi rodzicami wyruszamy nad polskie morze dokladnie do ustroni morskich 🙂 mamy zarezerwowany kamping-troche mnie ta cala podroz z malym dzieckiem przez cala Polske przeraza ale co tam raz sie zyje 🙂 damy rade 🙂 korzystajac z okazji zycze wam kochane super udanego wypoczynku z dzidziolkami 🙂 😘

• Mamusie
sa takie domki 12stoosobowe w takim przypadku ale nie pamietam przy jakiej ulicy 😉 ja bylam w hoteliku 4 pory roku 🙂 50zl od os za dobe 30 metrow do morza bo przechodzisz tylko taka alejka i wchodzisz na plaze a miasteczko malutkie troche za duzo ludzi i troche krociutka plaza ale i tak jest pknie 🙂

• Mamusie
no ja tam bylam 2 i 3 lata temu i bardzo sobie chwale jako mala miejscowosc prezentuje sie super jest duzo fajnych knajpek do zjedzenia, potanczenia, pospiewania_super klub karaoke wielki namiot w ktorym ujawniaja sie talenty hehehe no i muszla koncertowa w ktorej niekiedy odbywaja sie wieczorki z szantami 🙂 juz sie nie moge doczekac 🙂)))))ehh jeszce tylko miesiac 🙂)

martucha25 jedziemy nad morze do Rewy mamy wynajeta wille to sie rzadzic bedziemy 😜 do gor z dziecmi juz nie jade bo nudza sie tam no ewentualnie n grzyby 😆ooooooooooooo a ty z jastrzebia jestes fajnie

• Mamusie
no z jastrzebia i dlatego pisze ze my fajnie bo lisko gory mamy ale za to nad morze cala polske trzeba przejechac 🤔
milego wypoczynku mmm willa no no :0 to bedziecie miec luks 🙂 ja sie troche boje tych kempingow ale sa dwa pokoje sypialniane jest tam prysznic bierzaca woda i aneks kuchenny wiec chyba damy rade 😉

No jasne ze dacie rade 🙂 my temu willa bo jada trzy rodziny i w tym 7 dzieci 🙂zazynac sie bedziemy hihi powiem ci ze wole jechac tak daleko tutaj zawsze na weekend mozn skoczyc 😉a ja uwielbiam jezdzic samochodem to dla mnie raj 😎 😎

• 1 miesiąc później...
  • Mamusie
Dzień doberek 🙂
Dziewczyny w niedziele jedziemy nad morze z naszą prawie półroczną córcią. W związku z czym mam szybkie pytanko: Czy orientujecie się czy mogę przewieźć Anię autostradą w Niemczech bez paszportu dla niej? Nie chcę mieć żadnych nieprzyjemności a nie mamy dla niej żadnego dokumentu prócz aktu urodzenia i karty do lekarza 😞 Dzięki za odpowiedź 🙂