Skocz do zawartości

# Mamuśki z WrocLOVE i okolic! # | Forum dla mam

Sathi_m

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Napisałam długaśnego posta i załączyłam linka. Niestety jako "nowy" użytkownik nie mogę tego robić i mi skasowało wszystko!! Co za beznadzieja!

A tak w ogóle to witam Was dziewczyny 🙂

Sathi, czytałam ten artykuł o Borowskiej co wrzuciłaś. Teraz też jest jakaś afera bo lekarze "wyciskali" dziecko i są teraz powikłania zarówno u matki jak i dziecka. Aż mnie ciarki przeszły jak czytałam ten artykuł. Niestety nie mogę Wam wkleić linka ale na wrocławskiej gazeta.pl to znajdziecie ( wczoraj go umieścili).

Mój Tymuś skończył już roczek!! Ale ten czas leci! Witek jaki już duży SZOK. Ciekawe czy Laaf nas znajdzie 😉
pozdrawiam

• Mamusie
Witaj Hussi21. 🙂

Hej Ellie! 🙂
Aj tak, czas leci, u nas za kilka miesięcy będą dwa latka! 🤪 Aj i spóźnione, ale gratulacje, zdrówka i wszystkiego naj, najlepszego dla Tymka z okazji roczku! 🙂

Znalazłam ten artykuł: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,88344,9923143,Matka_oskarza_lekarzy_z_kliniki_przy_ul__Borowskiej.html (Ten, prawda? 😉) Tak czytam... nie mieści mi się w głowie... jeszcze wrzeszczeli na nią jak rodziła...Mi też "wycisnęli" małego w Wałbrzychu, ale nie robili tego przez pół godziny i ani grama sinca, ani nic nie było mnie i dziecku! Strasznie współczuję tej kobiecie i jej maleństwu. 😞

• Mamusie
Dziękujemy Sathi za życzenia 🙂
Tak, to ten artykuł. Dla mnie to jest niewyobrażalne że w XXI wieku stosuje się takie metody. Następnego dnia w gazecie był wywiad z lekarzem z Kamieńskiego że te metody są tam zakazane. Rozważałam poród drugiego dziecka (jak już się na nie zdecyduje 😉 ) na Borowskiej ale teraz nei wiem czy się zdecyduje.
Strasznie mi szkoda tej rodziny 😞

• Mamusie
Sathi, ja raczej też nie.

A tutaj link do dalszej części tej sprawy o bliźniakach. http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,9982468,Kolejne_przesluchania_w_sprawie_smierci_blizniat_w.html
W tym artykule znajdziecie linki do wcześniejszych informacji.
Sama leżałam przed porodem na patologii ciąży i byłam w pewnym sensie zadowolona że jestem w szpitalu bo byłam pod opieką lekarzy i czułam się pewniej...że niby nic dziecku nie zagraża. Jednak jak widać po tej sytuacji z bliźniakami, człowiek może się przeliczyć...niestety.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...