Skocz do zawarto艣ci

Wymioty i wysypka po mleku modyfikowanym | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witajcie, jestem w艂a艣nie w trakcie wprowadzania mm z piersi i ju偶 3 tydzie艅 walcz臋 z c贸rk膮. Ju偶 nie o to chodzi, ze butla jej nie pasuje, ale chodzi mi o mleko i objawy po nim. Co Wam lekarze m贸wili przy takich objawach? Co robicie w takich sytuacjach?
Ja zacz臋艂am od bebiko, pierwszy raz zjad艂a 60 ml, po czym dosta艂a cyca i przy odbijaniu chlusn臋艂a wszystkim 馃槥 to by艂o straszne bo a偶 si臋 dusi艂a. Wi臋c stwierdzi艂am, ze nie b臋d臋 miesza艂a mm z moim. P贸藕niej by艂o ok, bo nie miesza艂am i dawa艂am ma艂e porcje, jednak dalej jej nie smakowa艂o i jad艂a zawsze z p艂aczem, nie by艂o post臋p贸w po tygodniu, wi臋c kupi艂am nan pro nestle i to by艂 koszmar, bo nie do艣膰 偶e po 60 ml dosta艂a wysypki na ca艂ym ciele - jak pokrzywka- to jeszcze zwymiotowa艂a 3 razy, najpierw raz po nan pro, a p贸藕niej po kilku godz po moim mleku 馃槥 postanowi艂am i艣膰 z tym do jej pediatry ale ten wyluzowany twierdzi, ze tak mo偶e by膰, wysypka i wymioty, mam si臋 nie przejmowa膰, pozosta膰 przy pierwszym mleku bo si臋 pogubi臋 i by膰 konsekwentn膮, zwi臋ksza膰 dawki i ilo艣膰 karmie艅 mm co 3 dni. W sumie by艂am zdziwiona tym co powiedzia艂, bo by艂am przekonana, ze ma艂a ma alergi臋 pokarmow膮 na kt贸ry艣 sk艂adnik, i jej organizm nie przyjmuje tego mleka, ale powiedzia艂 ze to tak jakby艣my jedli przez 5 miesi臋cy lody i nagle kto艣 by nam da艂 艣ledzie, to tez by艣my zwymiotowali. Musi si臋 organizm przyzwyczai膰. Od 2 dni je lepiej z butli dr brownsa, zjad艂a dzisiaj 3 porcje 45 ml i tylko rano zwymiotowa艂a, ale nie chlustem na szcz臋艣cie. Znalaz艂am na ni膮 spos贸b, 偶e najpierw daje possa膰 cyca, ale zanim poleci mija d艂u偶sza chwila i ona sie denerwuje, czasem p艂acze, wi臋c wtedy wtykam jej butl臋 i je 艂adnie! Mam nadziej臋, 偶e w ko艅cu si臋 uda, bo w sierpniu do pracy i 偶艂obka!
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusie
Lekarz mia艂 racj臋, organizm si臋 przyzwyczai艂, codziennie zwi臋ksza艂am jednorazow膮 dawk臋 co 15ml i teraz zjada 120 ml i jest wszystko w porz膮dku, nie wymiotuje, nawet nie ulewa, nie ma 偶adnej wysypki i robi 艂adne kupki 馃檪 odstawi艂am j膮 2 dni temu ca艂kiem od piersi. Tak偶e jesli kto艣 ma taki sam problem, to niech si臋 nie poddaje! B臋dzie dobrze! 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Asiu, ciesz臋 si臋, 偶e znalaz艂a艣 spos贸b 馃檪 U nas by艂o podobnie. Najpierw wielka niech臋膰 do smoczka, p贸藕niej jak ju偶 zacz臋艂a smoczek tolerowa膰, to wymiotowa艂a po mm. Wi臋c zdecydowa艂am, 偶e jeszcze nie czas na mm. Min膮艂 miesi膮c albo dwa, spr贸bowa艂am znowu i od tamtego czasu M艂oda 艂adnie je z butelki 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• 6 miesi膮ce p贸藕niej...
  • Mamusie
ja zauwa偶y艂am, 偶e po mleku modyfikowanym m贸j synek cz臋sto wymiotuje..... nie wiem czy to wina mleka, czy niedojrza艂o艣ci uk艂adu pokarmowego, bo gdy go karmi臋 piersi膮 nie ma tego problemu... niestety nie zawsze wystarczy mojego pokarmu i musz臋 mu poda膰 mleko modyfikowane... 馃あ
Odno艣nik do komentarza

• 1 rok p贸藕niej...
  • Mamusie
Witam wszystkie Mamusie 馃檪 ja r贸wnie偶 prosz臋 o rad臋.... M贸j maluszek sko艅czy艂 w艂a艣nie dwa miesi膮ce ale wracam do pracy i musz臋 niestety przej艣膰 na butelk臋... podawa艂am ju偶 NAN i teraz zacze艂am HIPP combiotic bo tak mi poradzi艂a pani doktor ale maluszek dalej wymiotuje nie tak bardzo jak a poczatku kiedy pierwszy raz poda艂am mleko modyfikowane ale wciaz wystepuja wymioty. kiedy po porodzie wrocilismy do domu przez dwa dni Maly mial podawane mleko i bylo wszystko dobrze nie wymiotowal i ladnie jadl, wiec nie wiem co jest nie tak.... czy to mozliwe ze jak na pierwszy raz podalam za duzo bo dalam mu 4 miarki na 120ml?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Witam wszystkie Mamusie ja r贸wnie偶 prosz臋 o rad臋.... M贸j maluszek sko艅czy艂 w艂a艣nie dwa miesi膮ce ale wracam do pracy i musz臋 niestety przej艣膰 na butelk臋... podawa艂am ju偶 NAN i teraz zacze艂am HIPP combiotic bo tak mi poradzi艂a pani doktor ale maluszek dalej wymiotuje nie tak bardzo jak a poczatku kiedy pierwszy raz poda艂am mleko modyfikowane ale wciaz wystepuja wymioty. kiedy po porodzie wrocilismy do domu przez dwa dni Maly mial podawane mleko i bylo wszystko dobrze nie wymiotowal i ladnie jadl, wiec nie wiem co jest nie tak.... czy to mozliwe ze jak na pierwszy raz podalam za duzo bo dalam mu 4 miarki na 120ml?
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Witam,
u nas wysta膮pilo cos podobnego jak moja c贸rka miala 2 miesiace...ogolnie to karmilam ja piersia, ale czasem jak gdzies wychodzilam, to podawalam jej mleczko Enfamil i bylo wszystko ok. Ale raz jak jej poda艂am, to c贸rcia strasznie spuch艂a na twarzy, zwlaszcza uszy i broda staly sie czerwone i nabrzmiale. Wystraszylam sie i pojechalam na pogotowie. Niestety lekarka to zbagatelizowala i powiedziala, ze to pewnie uczulenie od jakiegos srodka pioracego, w ktorym wypralam czapeczke i raz powinno zejsc...to wrocilysmy do domu, a mala nagle zaczela mi wymiotowac, dostala biegunki - cos strasznego...zadzwonilam do lekarza prywatnie i juz mialam do niehgo z nia jechac, ale po tym, jak sie tak oczyscila opuchlizna zaczela schodzic i wszystko jej przeszlo. Od tego czasu mala nie pije ani mm, ani nie ciagnie butelki, wszystko z niekapka lub 艂y偶eczki 馃檪 moze zle rozmieszalam to mleczko? teraz nie wiem, ale na pewno dalam tyle miarek ile bylo napisane na opakowaniu...
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...