Skocz do zawartości

Siłownia a karmienie piersia. | Forum dla mam

Landusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam!
z góry przepraszam jezeli był takowy temat gdzies poruszony niestety nie mam czasu szukac 🙂

orientujecie sie może czy cwiczenia na siłowni maja jakikolwiek wpływ na laktacje? chcialabym wziąźć sie za siebie tak za około miesiac bedzie to 6 tygodni po porodzie karnet juz jest tylko slyszalam ze cwiczenia wysiłek i chudniecie powodują zatrzymanie laktacji, karmie malutka piersia i nie chcialabym aby przez to musiala dostac butle. 🤨

• 4 tygodnie później...
  • Mamusie
Hej 🙂 (cześć Maja 😜)

Czytałam troszkę na ten temat.
Nie można wykonywać zbyt forsownych ćwiczeń i zbyt mocno obciążać organizmu, ponieważ w mięśniach wydziela się kwas mlekowy,który przeniknie do pokarmu.
Myślę,że delikatne wzmacnianie mięśni na początku wystarczy. Z dnia na dzień intensywniej, pamiętając aby nie dopuścić do zakwasów 🙂
No i co ważne, ćwiczyć zaraz po karmieniu. A kolejne sobie darować, wcześniej odciągając zapas pokarmu. A poćwiczeniowe jedzonko zwyczajnie odciągnąć i wylać 🙂
A diety cud odłożyć między wiersze 🙂 Dieta mamy karmiącej jest wystarczająco zbilansowana i świetnie pomaga utrzymać sylwetkę 🙂 Ważne aby nie jeść słodkości, tłustości i wielkich kopców 😉
Osobiście trzymam się zasady ,,Śniadanie zjedz sam, obiadem się podziel, kolację oddaj...", energię wysysa opieka na Synkiem 🙂 A z cycami pełnymi mleka ciężko mi ćwiczyć ☺️

Powodzonka 🙂

• Mamusie
ojej gdyby to tak latwo bylo, o odciganiu pokarmu nie ma mowy gdyz laktator jest w stanie wyciagnac u mnie marne 30ml przez pol godziny po 4 godz niekarmieniu..
co do diety mamy karmiacej ja nie mam zadnej.. mojej małej nic nie szkodzi wiec jem bez oporu 😠 ale biore sie od jutra za siebie obiecuje sobie!!! 😜 siebie moge zawieźć jak co 🙃

• 2 tygodnie później...