Skocz do zawarto艣ci

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Go艣膰

Rekomendowane odpowiedzi

Drogie Mamy!
Wiem, 偶e takie w膮tki ju偶 pewnie by艂y... Ale zwykle dotycz膮 one konkretnej diety, konkretnych trening贸w i w膮tek si臋 szybko sypie... Zak艂adam ten, licz臋 na odzew i wsparcie, kt贸re mi osobi艣cie potrzebne jest bardzo 馃檪
Odk膮d urodzi艂am drugiego synka non stop grzebi臋 w dietach, 膰wiczeniach.. sprawdzam kolejne pomys艂y, zara偶am si臋 reklamami... i z czasem wida膰 efekty.. kiedy zaczynam si臋 czu膰 dobrze z ka偶dej mo偶liwej str nagonka na mnie, 偶e si臋 odchudzam.. Nagonka tak silna, 偶e wszelka moja motywacja zanika 馃槥 z nik膮d wsparcia..
Patrz臋 w lustro i zn贸w widze jak zaczynam zarasta膰 t艂uszczem 馃槥 Mamusie czy Wy tez walczycie ze swoj膮 wag膮? jak sobie radzicie z chwilami s艂abo艣ci?
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Siehankowa dzi臋kuj臋 馃檪 ale wiesz, 偶e dobrze dobrana sukienka i dobre, przypadkowe zdj mog膮 du偶o zmieni膰...
Nago by艣 mnie nie chcia艂a zobaczy膰 馃槥 Mam do zwalczenia brzuszek (oponk臋) i boczki... czyli najgorsze co mo偶e by膰.. jedyny spos贸b (poza oczywi艣cie takimi, na kt贸re zwyczajnie mnie nie sta膰) to regularna dieta i 膰wiczenia... potrzebuj臋 mamusiek na podobnym poziomie desperacji jak ja:P w ko艅cu nic tak dobrze nie dzia艂a na cz艂owieka jak wsparcie kogo艣 w takiej samej sytuacji.. Sama za cz臋sto si臋 艂ami臋...

Od dzisiaj zn贸w wracam do 膰wicze艅 (po 2- tygodniowej przerwie) i od jutra mam nadziej臋 do jakiej艣 diety (bardziej na zasadzie ogranicz t艂uszcze, s艂odycze i ilo艣膰 jedzenia ni偶 jaka艣 u艂o偶ona dieta). Mam nadziej臋, 偶e jednak kto艣 do艂膮czy i w grupie b臋dziemy walczy膰 z poci膮偶owymi niedoskona艂o艣ciami 馃檪
Odno艣nik do komentarza

ja bym z ch臋ci膮 do Ciebie do艂膮czy艂a, ale bez s艂odyczy to ja 偶y膰 nie moge 馃榿
te偶 zabieram si臋 za 膰wiczenia i co dziennie powtarzam sobie: "ok, to od jutra" 馃槣
a 膰wiczy艂a艣 mo偶e a6w? albo 8min na brzuch, nogi, ty艂ek?
podrzucam linki:
a6w
8min buns
8min abs
8min legs
8min arms
Odno艣nik do komentarza

6 mam jakby za sob膮.. po 11 dniach odpad艂am bo mnie tak kr臋gos艂up bola艂, 偶e nie mog艂am si臋 rusza膰 i fizjoterapeuta kaza艂 przesta膰 bo stwierdzi艂, 偶e od tego...
te 8 min mnie nie przekonuj膮.. bo zwykle jak si臋 rzuc臋 na co艣 "na wszystko" to w ekspresowym tempie rezygnuj臋 bo nie mam si艂y 馃槥
ale mo偶e warto by by艂o spr贸bowa膰 馃檪

Ostatnio zakupi艂am "Shape" - og贸lnie ca艂a rozk艂ad贸wka w 膰wiczeniach 馃檪 ale by艂a z p艂yt膮 "Skuteczne odchudzanie - 4w1" S膮 to 4 10-min treningi: KikBoxing, Cardio, Joga i Pilates. Te pierwsze dwa ju偶 pr贸bowa艂am - oj maj膮 tempo 馃檪 troch臋 minie zanim opanuj臋:P dzisiaj zamierzam Jog臋 i Pilates. I w planach mam na przemian po 20 min raz Kik i Cardio a raz Jog臋 z Pilatesem 馃檪 Do tego wracam do hula-hop (kr臋ci艂am codziennie po godz i wida膰 by艂o efekty! po 1,5 m-ca 4 cm mniej w pasie 馃檪) i jak nie braknie motywacji to ba艅ka chi艅ska..

Do艂膮cz, do艂膮cz do mnie 馃榿 ja te偶 s艂odyczom zupe艂nie nie odpuszcz臋 馃榿 juz pr贸bowa艂am.. nie da si臋:P 馃檪 Im nas b臋dzie wi臋cej, tym motywacja lepsza a co za tym idzie (miejmy nadziej臋:P) efekty 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Kasia to rozumiem do艂膮czasz do mnie i cierpliwie b臋dziemy si臋 opierdala膰 za ka偶d膮 wzmiank臋 o lenistwie, itd. itp?:P:P

Magda 馃檪 馃槝 馃槝 馃槝 musz臋 Ci w ko艅cu tr uda pokaza膰 馃お 馃お 馃お zmienisz zdanie:P
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
GoGr napisa艂(a):
Kasia to rozumiem do艂膮czasz do mnie i cierpliwie b臋dziemy si臋 opierdala膰 za ka偶d膮 wzmiank臋 o lenistwie, itd. itp?:P:P

Magda 馃檪 馃槝 馃槝 馃槝 musz臋 Ci w ko艅cu tr uda pokaza膰 馃お 馃お 馃お zmienisz zdanie:P

no ja czekam a偶 mi je poka偶esz cho膰 nie wiem czy zmieni臋 zdanie 馃槣 馃檪
Odno艣nik do komentarza

Moniczek zapraszam 馃榿 oby si臋 nas wi臋cej nazbiera艂o 馃檪
jak to si臋 m贸wi.. w kupie ra藕niej, cieplej..:P hehehe

ja za chwilk臋 si臋 bior臋 za 膰wiczenia 馃檪 mojego tylko do pracy oddeleguj臋 馃檪

A co do Nordic.. od kiedy to trenujesz? daje to co艣? u mnie s膮siad zapiernicza w jedn膮 i w drug膮 str:P a proboszcz po cmentarzu z tymi kijkami zapiernicza 馃榿 ale mnie jako艣 to nie przekonuje...
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
GoGr ja niedawno zacz臋艂am jakie艣 3 tygodnie i dreptam 3 razy w tygodniu moja ciocia mi poleci艂a - ona chodzi od lipca i schud艂a 15 kg tylko 偶e zasuwa po 15 km 馃槷 ja tylko godzink臋 bo m贸j ma艂偶 nie ogarnia zbytnio jak mnie nie ma
opr贸cz tego mam zamiar po膰wiczy膰 brzuszki - kiedy艣 chodzi艂am na aerobik no ale tteraz nie mam jak no i skusz臋 si臋 na ten hula hop 馃槣
starsze dzieciaki zajm膮 si臋 chwil臋 maluchami to jako艣 wyskrobi臋 chwil臋 na 膰wiczenia 馃槣
z aerobiku pami臋tam 偶e najwa偶niejsza rozgrzewka 馃槈 tak z 10min. 偶eby by艂y efekty z 膰wicze艅
mnie to niestety gubi膮 s艂odycze 馃槥 no nie umiem si臋 opanowa膰 a gdyby nie to to na pewno szybciej bym gubi艂a sade艂ko 鈽猴笍 馃槣
no ale z Waszym wsparciem osi膮gn臋 cel a co 馃槣 - licz臋 na porz膮dne opierniczanie za ka偶de odst臋pstwo hihi....
Odno艣nik do komentarza

ooo, KikBoxing i Cardio to ja bym po膰wiczy艂a, ale ju偶 joga i pilates to nie dla mnie - za ma艂o ruchliwe 馃榿
gosia, a masz zwyk艂e hula-hop czy takie z wypustkami? 馃槈
i moniczek chce do艂膮czy膰 馃檪 dziewczyny, to mo偶e od poniedzia艂ku, 偶eby tak w 艣rodku tygodnia nie zaczyna膰 馃榿 ja mam zamiar 膰wiczyc te 8 min, 膰wiczy艂am to przed ci膮偶膮 i by艂am zadowolona 馃檪 ale diety to stosowac nie moge, karmie cyckiem, wi臋c i tak juz wiele do jedzenia mi nie zosta艂o 馃榿
ps-tylko bez skojarze艅 z tym "ruchliwe" i "z wypustkami" 馃榿 馃榿 馃榿
Odno艣nik do komentarza

Moniczek jak ciotka po 15 km zapierdziela to faktycznie nie藕le 馃檪 ja pewnie tyle samo dziennie robi臋 jak jest pogoda ale z w贸zkiem:P a co mi z kijk贸w przy w贸zku 馃榿 hehehe
co do rozgrzewki to racja - bez niej nie ma bata.. i dlatego mi czasem gorzej idzie:P bo nie zawsze mi si臋 chce 馃榿

Siehankowa 偶adne od poniedzia艂ku tylko od ju偶! Wszystkie dobrze wiemy jak to jest z tym zaczynaniem od poniedzia艂ku:P:P hehehe
co do KikBoxingu - mnie jest ci臋偶ko bo ja kondycji nie mam 偶adnej.. do tego "wspieram" j膮 papieroskami wi臋c tym bardziej:P ale Cardio spoko jak dla mnie 馃榿
A co do jogi i pilatesu - wczoraj z pewnych wzgl臋d贸w mi si臋 nie uda艂o (jog臋 na brzuch kiedy艣 膰wiczy艂am ale trening trwa艂 ponad godz i nie mia艂am na to czasu...).
Wczoraj zaliczy艂am wi臋c tylko godz hula-hop 馃檪 i mam to z wypustkami 馃檪 genialne jest! Ale przez pierwsze 2 tyg to mia艂am takie si艅ce, 偶e 艣mia艂o mog艂abym powiedzie膰, 偶e m贸j mnie bije 馃榿 hehehe

no i ju偶 mo偶ecie mnie opiernicza膰 bo skusi艂am si臋 rano na wi臋ksze 艣niadanie ni偶 powinnam 馃槥 ale przez ostatnie 2 tyg tak si臋 do jedzenia przyzwyczai艂am, 偶e ca艂y czas mi si臋 chce:P
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
ruchliwe 膰wiczenia z wypustkami 馃お 馃お 馃お hahaaha...
ja te偶 na cycku siehankowa a te 膰wiczenia 8min mo偶e bym spr贸bowa艂a? mo偶e by膰 od poniedzia艂ku 馃槣
a ja na 艣niadanie jogurt naturalny i pieczywo chrupkie hihi no ale zaraz drugie z synkiem i p艂atki pewno wci膮gn臋
Odno艣nik do komentarza

ja si臋 ciesz臋, 偶e si臋 okres lodowy ko艅czy 馃榿 bo o ile mog臋 zrezygnowa膰 ze s艂odkiegio... to z lod贸w nie umiem 馃榿
jacie.. staram si臋 nie podjada膰 ale jak oni ca艂y czas co艣 jedz膮:P
i niestety nie opar艂am si臋 jednej kr贸wce i biszkopcikowi Matika 馃槥
Ale i tak "przegryzam" dzisiaj mniej ni偶 dotychczas wi臋c nie jest chyba tak najgorzej 馃檪
Ale jutro nie ma bata! poza normalnymi posi艂kami nie jemy 馃榿
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
No co Ty 馃槣 ja tu jestem i dostaniesz w ucho za to zniechecenie 馃槣
Za艂o偶y艂a艣 w膮tek i nie wolno Ci si臋 podda膰 no bo kto to pod藕wignie dalej 馃槑 ?
Dzisiaj mamy nie podjada膰 pami臋tasz??? I tak trzyma膰 hihi

Ja dzisiaj na kijaszki id臋 drepta膰 馃槈 i nie mog臋 dosta膰 hulahopa 馃槥
A dzionek zacz臋艂am od jogurtu naturalnego
Odno艣nik do komentarza

No w艂a艣nie.. z tym niepodjadaniem jak mi Matik w buzi臋 wpycha.. tak膮 sobie zabaw臋 znalaz艂...
ale ok. jest 12.00 - koniec z jedzeniem 馃檪 obiad o 17.00 z m臋偶em i tyle! 馃檪
a wieczorem cho膰bym umiera艂a to 膰wicz臋!!!
musz臋 sobie jaki艣 serial na dysk sko艂owa膰 bo nie mam tv a tak na sucho przez godz hula kr臋ci膰 to nudno..:/
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...