Skocz do zawartości

Mamusie na diecie. | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ola ja mam po prostu zdrowa bezslodyczowa hehe, jestem wegetarianka od xxxx czasu i kocham panierki srelki,sosiki zwlaszcza czosnkowy i tu moj blad 😁 wskazane sa warzywka i gotowanie na parze albo piekarnik ale BEZ SOSOW!!! i niewskazane u mnie bardzo duze ilosci weglowodanow a ja kocham ziemniaki w kazdej formie to samo z makaronem heheh

• Odpowiedzi 11,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

1199

• magda123_m

1638

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

my zawsze jak robimy surówkę z warzyw to z jakimś sosikiem, ja to nie stosuje jakiejś diety tylko jem wszystko to co jadłam,a mniej.. no i jedynie to wyeliminowałam słodycze,fast foody ..

• Mamusie
a ja żadnej diety nie stosuję, jem wszystko nawet słodycze (tylko staram się mniej niż wcześniej) ☺️ ☺️ dlatego pisałam że do wątku nie pasuję 😉 😁 ale gubię kg. za pomocą ćwiczeń, od kilku dni dołożyłam sobie jeszcze półgodzinny taniec do szybkiej muzyki 😉 😉 i ta forma ćwiczeń odpowiada mi najlepiej 😁 teraz ćwiczę w sumie ok 1-1,5 godziny, zależy od dnia i wolnego czasu 😉

• Mamusie
Siemanko!
Wcześniej miałam napisać. Pisałam 3 razy i za każdym razem jakiś trafem post mi się kasował, więc piszę teraz w końcu.
Przypomniałyście mi, że miałam w styczniu iść do dentysty na kontrol 🙂 na szczęście po ciąży nie miałam żadnych ubytków, jedynie nadwrażliwość, ale teraz coś czuję, że będzie borowanko 😁 Ja na szczęście dentystów się nie boję, w życiu nawet znieczulenia nie miałam... stwierdzam, że mam chyba wysoką tolerancję na ból, a poza tym zawsze trafiałam na fajnych gości 🙂
Co do hemoroidów to chyba najskuteczniejsza będzie wizyta u chirurga... ja mam taką pamiątkę po ciąży i żadne maści nie pomagają... ale póki nie jest to uciążliwe to nic z tym nie robię, a potem ewentualnie chirurg,
Jeśli chodzi o Dukana, to byłam na tej diecie dość długo. 4 miesiące ścisłego Dukana, potem trochę odpuściłam i jadłam to co w fazie białka plus warzywa. I to trwało chyba z pół roku. Mnie nerki nie bolały, bo piłam 1,5 litra wody dziennie i do tego herbatę, itd. Obecnie na diecie nie jestem. Jednak po świątecznym jedzonku wróciłam do swoich nawyków. Jem mniej, zdrowo, bez smażonego i słodyczy. Ale od czasu do czasu jakaś przyjemność. Dziś na przykład cały dzień sprzątałam chałupę i na koniec zjadłam pół pizzy takiej o średnicy 50 cm. W sumie nie pół, bo zawsze wybieram najmniejsze kawałki :PPP no i w ogóle wybrałam taką z owocami i warzywami 🙂 bez zbędnych dodatków. Chciałabym schudnąć do tych 55 kg i utrzymać wagę.
Maja ja też się nie czuję na swój wiek. Zresztą nikt mi nie wierzy, że mam tyle lat ile mam. O dowód mnie pytają, co jest już irytujące, bo nawet sobie alko kupić nie mogę jak dowodu nie mam :P zresztą mnie dodatkowo mój odmładza, bo on ma 23 😁DD

• Mamusie
Ja dziś też bez ćwiczeń bo moje ząbkujące dziecko poszło spać o 21.00 i nie miałam siły, ale mam zamiar nadrobić jutro ćwiczonkami, bo tak być nie może. Dziś w dodatku miałam gości więc pyszne ciasteczka pojawiły się na stole, koleżanki jeszcze chruściki przywiozły ale się nie złamałam 🙂

Misia to powiedz czy z młodszym facetem się lepiej żyje?:P bo jak tak to ja też wymieniam:P tylko poczekam aż się trochę zestarzeję bo jakbym teraz młodszego miała wziąć to chyba z podstawówki:P

Iwonka biedulko 😘
Powiem Wam dziewczyny, że ja czasem specjalnie wywołuję sobie biegunkę ☺️ tabletkami przeczyszczającymi.. bo mam cholerne zaparcia po porodach i czasem mnie już tak brzuch boli, że wściekła od razu biorę podwójną dawkę więc efekt będzie oczywisty...

a i zaczęłam dzień od pierniczków 😞 3 szt.. i mi niedobrze teraz.. znów za wcześnie zjadlam śniadanie..

GoGr napisał(a):
Misia to powiedz czy z młodszym facetem się lepiej żyje?:P bo jak tak to ja też wymieniam:P tylko poczekam aż się trochę zestarzeję bo jakbym teraz młodszego miała wziąć to chyba z podstawówki:P

Iwonka biedulko 😘
Powiem Wam dziewczyny, że ja czasem specjalnie wywołuję sobie biegunkę ☺️ tabletkami przeczyszczającymi.. bo mam cholerne zaparcia po porodach i czasem mnie już tak brzuch boli, że wściekła od razu biorę podwójną dawkę więc efekt będzie oczywisty...

a i zaczęłam dzień od pierniczków 😞 3 szt.. i mi niedobrze teraz.. znów za wcześnie zjadlam śniadanie..

na zaparcia (mam ten sam problem+ hemoroide) dobry jest olej lniany lekarz mi go polecił tyle że u mnie na zadupiu nie można go dostac i zamawiam w necie... podobno 1 łyżka dziennie i problem z głowy... a to naturalne bez hemiii... ja stosuje fo dopiero kilka dni i działa zobavczymy jak dalej 😁 nie ma biegunki ale normalnie moge sie wypróżnic...
http://allegro.pl/olej-lniany-omega-3-6-9-1000mg-90-kapsserce-stawy-i2018170152.html
o tu nawet kapsułki sa nastepnym razem je wyprubuje 😁

Dzięki Ola 🙂
ja teraz brałam tabletki "liść senesu" czy coś takiego - Iwonka wie bo ona mi poleciła:P Ale to jest bardzo silny lek i podrażniający jelita:/ maksymalna dawka 3 tabletki a mi pomogło dopiero po 2 dobach po 6 tabletkach:/
chyba sobie zakupię te kapsułki 🙂

a co do hemoroidów... to ja chyba też mam/miałam... bo ostatnio jakby same dały mi żyć:P nic nie robiłam ale nic nie boli już więc, że tak powiem mam w ( | ) :P heheheh

GoGr napisał(a):
Dzięki Ola 🙂
ja teraz brałam tabletki "liść senesu" czy coś takiego - Iwonka wie bo ona mi poleciła:P Ale to jest bardzo silny lek i podrażniający jelita:/ maksymalna dawka 3 tabletki a mi pomogło dopiero po 2 dobach po 6 tabletkach:/
chyba sobie zakupię te kapsułki 🙂

a co do hemoroidów... to ja chyba też mam/miałam... bo ostatnio jakby same dały mi żyć:P nic nie robiłam ale nic nie boli już więc, że tak powiem mam w ( | ) :P heheheh

o o tym liściu nie słyszałam nigdy ale własnie ten olej to mi lekarz polecił a że ja z zawodu kosmetyczka i miałam w szkole dietetyke to juz kiedys o tym wiedziałam tylko ze nie potrzebowałam a teraz makavra jakas;/ ale ulga po tym jest 🙂
kiedys miałam koleżanke co jakas herbatke piła przeczyszczajaca z jakiejs kory ale niewiem dokładnie to 3 dni z kibelka nie zeszła 😁 😁 hahahahaha
kurcze pokusiłam sie o bułke z salcesonem czarnym 😮 ja pieprze zarz bore sie za sprzatanie co ja spale hahahahahahaha 🤪

GoGr napisał(a):
Maja właśnie sobie obejrzałam zdj Twojej Zuzi!!! Jaka strojnisia śliczna, cudowna, wspaniała!!! 🙂
Aż mi się żal zrobiło, że ja nigdy córki mieć nie będę :P hehehe

heheh kochana nigdy nie mów nigdy 😁 😁
🙃
ja chciała bym synka jeszcze do kompletu i też dosyć dzieciaczków... 😁 ale to za 4 lata bo teraz remontujemy sobie chałupke znaczy czesc chałupki.... tesciów... wiec kasy nie ma na drugie 😁

mnie nerwy odpuscily,wiec zgłodnialam..zjadłam 2 kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem. 🙂 ja na hemoroidy stosowałam posterisan i nic dopiero czopki proctoglyvenol czy jakoś tak pomogły

hej 🙂 dziewczyny ja kiedys pilam herbatki z lisci senesu przeczyszczajace to masakra jest!!! pijesz w poludnie ,w nocy budzi Cie bol brzucha przeokrutny,jelita warcza,jezdza sie skrecaja hehe i jak kibel zajety to moze sie zle skoczyc hehehe!!!! ale rozrzut taki jest po tym ,ze heja,nie zwykla kupka hehehhe, nie polecam heheh, lepiej juz sliwki suszone pojesc popic mlekiem i co prawda poczujecie uklocie w brzuszku i biegiem kibelek 🙂 to dziala na mnie super ;D a tak poza tym to jedzenie bez smazonego...najlepiej same warzywa plus ziemniak, bo jak nie zjem weglowodanow to i gazuje sie troche,a to nie przyjemne...
No i polecam jeszcze raz na zahamowanie glodu herbata Ziola Mnicha na Odchudzanie. po posilku sie to pije i nie ma ssania, ja ZAPOMINAM o glodzie , dopiero po poludniu mi sie przypomina i jakis obiad smigam dosc zdrowy. a tak mi sie nie chce cwiczyc..........dobrze,ze spaceruje codziennie z Zuza. 🙂
Gogr ja jak zaszlam w ciaze bardzo chcialam miec syna i mowilam do brzuszka Franek 🙂 a pozniej polozna powiedziala ,ze it's a Girl to myslalam,ze zemdleje hehehhe ale szybko zapomnialam o Franiu 😁 a teraz ...jakby nie bylo takich mysli ,ze chlopak tak starsznie ja kocham 🙂 a stroje ja poki moge bo potem bedzie sie stawiac 😁 heheheh

MajaCh napisał(a):
hej 🙂 dziewczyny ja kiedys pilam herbatki z lisci senesu przeczyszczajace to masakra jest!!! pijesz w poludnie ,w nocy budzi Cie bol brzucha przeokrutny,jelita warcza,jezdza sie skrecaja hehe i jak kibel zajety to moze sie zle skoczyc hehehe!!!! ale rozrzut taki jest po tym ,ze heja,nie zwykla kupka hehehhe, nie polecam heheh, lepiej juz sliwki suszone pojesc popic mlekiem i co prawda poczujecie uklocie w brzuszku i biegiem kibelek 🙂 to dziala na mnie super ;D a tak poza tym to jedzenie bez smazonego...najlepiej same warzywa plus ziemniak, bo jak nie zjem weglowodanow to i gazuje sie troche,a to nie przyjemne...
No i polecam jeszcze raz na zahamowanie glodu herbata Ziola Mnicha na Odchudzanie. po posilku sie to pije i nie ma ssania, ja ZAPOMINAM o glodzie , dopiero po poludniu mi sie przypomina i jakis obiad smigam dosc zdrowy. a tak mi sie nie chce cwiczyc..........dobrze,ze spaceruje codziennie z Zuza. 🙂
Gogr ja jak zaszlam w ciaze bardzo chcialam miec syna i mowilam do brzuszka Franek 🙂 a pozniej polozna powiedziala ,ze it's a Girl to myslalam,ze zemdleje hehehhe ale szybko zapomnialam o Franiu 😁 a teraz ...jakby nie bylo takich mysli ,ze chlopak tak starsznie ja kocham 🙂 a stroje ja poki moge bo potem bedzie sie stawiac 😁 heheheh

heheh ja jak w ciązy byłam też do brzuszka mówiłam że to ON miał być dominik ale lekarze powiedzeli też ze dziewojka i mam dziewczyne chłopczyce 😁 😁 zachowuje sie jak wojowniczka ninja normalnie... hahaha i bawi samochodami 😮 🙃 ehhh ale i tak ja kocham 😁 😁

ja to miałam nadzieje,że będzie dziewczynka...nawet tak dwa razy lekarz nam powiedział na USG,ale ja od razu wiedziałam,że będzie chłopczyk... 🙂 🙂 nie zamieniłabym Go na inne dziecko,tak Go kocham,a dziewczynka zawsze może być druga 🙂 a jak będzie chłopiec to się nie pogniewam.. No,ale zawsze chciałam parkę 😁 i mam wielką nadzieję,że tak będzie.. 🙂