Skocz do zawartości

Jak zatrzymać laktację ???? | Forum dla mam

Perelka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Kochaniutka ja nie mam co w sumie ściągać bo jak chcę to kilka kropelek wyleci i koniec a zaczynają mi się grudki robić teraz próbowałam ściągną i dalej kilka kropel ale już takie hmmm ciągnące mleko to chyba przez t tabsy yhhh dzisiaj w nocy znowu wezmę pomęczę się 🤢

• Mamusie
Perelka, a ile tych tabletek przepisała doktorka? Ja miałam tylko 2 i po nich laktacja zaczęła zanikać nic nie odciągałam, jakieś grudki się na krótko zrobiły i znikły. Po prawie roku karmienia, w tym prawie 7 m-cach jedną piersią, bo druga była po zabiegu - zapalenie ropne piersi, postanowiłam nie bawić się w domowe sposoby i raz dwa zakończyć. Po tych moich tabletkach czułam się ok., ale nie pamiętam już nazwy. Wszystko było dobrze, bo miałam kontrolę u chirurga i usg obu piersi.
A jeżeli tam mało co leci to faktycznie rozmasować te grudki oliwką albo polewając ciepłym prysznicem, żeby udrożniło się. Nie wiem co jeszcze można doradzić, bo napewno nie obwiązywanie piersi = wg mnie to kiepski domowy sposób, choć słyszałam od koleżanki, że skuteczny.

• 4 lata później...