Skocz do zawartości

mamusie z Lublina | Forum o ciąży

diamentka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 8 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Witam Was Brzuszki
Dzisiaj wchodze w 20 tydzien! Czuje sie znakomicie wszystkie objawy mineły, gdyby nie rosnacy brzuszek wogole nie czulabym sie ciezarną Jutro mam usg, strasznie sie denerwuje mam nadzieje ze dzidzia ma sie dobrze i lekarz nie bedzie mial zdnych zastrzezen!!! No i moze sie dowiemy czy to bedzie Bartus czy Nastusia Juz sie doczekac nie moge!!!!!!
Pozdrawiam Was Gorąco!!!!

• Mamusia
no to fajnie my tez dowiedzieliśmy sie w 19 tyg ze nasze maleństwo to junior 🙂 a czujesz juz jak sie rusza? ja niestety łożysko mam na brzuchu i wiecej czuje jak gdzies tam w środku sie rusza w przyszłym tyg kolejne usg i zobaczymy ile przybral na wadze czy proporcjonalnie do mamusi czy nie 🙃 od ostatniego usg minął miesiac i pewnie mój lekarz zrobi oczy jak zobaczy mój brzuchol 😁

Hej, pierwsze bulgotanie/ruchy poczułam pod koniec 16 tygodnia! Teraz najlepiej mozna je wyczuc kiedy sie poloze jest cichutko i obie raczki mam na moim brzusiu-wtedy wyraznie czuc kopniaczki i bulgotki ale nie sa na tyle mocne zeby mi przeszkadzaly czy nie dawaly zanac! O 17 mam usg, strasznie sie denerwuje 😞 ....
A Ty wiesz już gdzie bedziesz rodzić??
pozdrawiam

Hej 😉
Na usg wyszło wszystko ok, maluszek ma się dobrze 😆! Niestety Nasz urwis pokazał nam dupke i plci nie dało sie okreslic 😞 Strasznie nad tym ubolewam bo ciekawosc mnie i meza zrzera!
Ale najwazniejsze ze jest wszystko w normie i nic niepokojacego sie nie dzieje! To moje 2gie usg wiem ze najczesciej sa 3 podczas ciazy ale ja za miesiac napewno pojde ne dodatkowe bo nie zniose tej niepewnosci zwiazanej z plcia!!!!
Ja najprawdopodobniej bede rodzic na jaczewskiego bo tam mam swojego profesora, wiem ze jest tam duzo rodzacych i czasem odsylaja do innego szpitala z powodu braku miejsc ale moze sie uda! termin z miesiaczki wypadl mi na 11 czerwca ale wczoraj z usg przesunal sie na 17 wiec teraz sama nie wiem jak mam to wszystko liczyc i na ktory mam tydzien patrzec czy na 20sty czy jak z usg na 19sty 😠 1rwszego lutego mam wizyte u mojego profesora wiec sie wszystko dowiem, bo usg robilam w LUXMEDZIE tam maja rewelacyjny sprzet i b.dobrych specjalistow!
Pozdrawiam

• Mamusia
hm mi termin z OM wypada taki jak z ostatniego usg a miałam je przed swietami ale na pierwszym usg wyszedł mi poczatek czerwca ale ten wg miesiaczki u mnie jest prawidłowy bo wiem kiedy juniora stworzylismy 😁
a jak pójdziesz na usg 1 lutego to zobaczysz jaki wtedy termin ci pokaze i porównasz 🙂
ja ide w czwartek na usg i jesli junior szybko rosnie i bedzie duzy to termin tez sie przesunie bo to na podstawie obwodu główki i obwodu brzuszka aparat wylicza termin ale ja i tak sugerowac sie bede tym z OM 🙂