Skocz do zawartości

mamusie z Koszalina i okolic. | Forum o ciąży

Darusia89

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
zamierzam w Koszalinie ale czasem dochodza do mnie takie informacje ze czesto zmieniam zdanie ale ogolnie stawiam na Koszalin. Doszły do mnie takie informacje typu: " ze pielegniarki po porodzie były niemiłe nie interesowały sie mamusiami ktore urpodziły no i ze obsługa nie miła" ale zawsze mozna sobie wziac wybrana połozna i chyba tak zrobie.w Koszalinie jest tez tak ze dziecko po porodzie odrazu daja matce i lezy te dzieciatko przez cały czas ze mna obok w swoim w lozeczku a ja sie tego boje ze nie bede miała siły wstac do niej zajac sie nia ze bede strasznie zmeczona. Plusem dla koszalina jest to ze oddział jest odnowiony . ale co po tym skoro obsługa nie teges? zreszta rozne rzeczy sie słyszy roznie ludzie odbieraja innych i stad tez moze takie doznania. w kazdym badz razie staram sie myslec pozytywnie

• Mamusia
ja rodziłam pierwszą córkę jak oddział był nieodnowiony i to był jedyny minus!!nie miałam wynajętej położnej a te położne, które się mną zajmowały (rodziłam dwie zmiany) były aniołami i złego słowa nie można na nie powiedzieć, opieka też super-każdy pomaga, możesz się zapytać co i jak. Pediatrzy nie zawsze odpowiadają na wszystkie pytania ale robią wszystkie potrzebne badania, ginekolodzy też mili zawsze pożartują.
Nie wiem jak jest teraz z opieką pielęgniarek ale jak pierwszy raz rodziłam to można było u nich zostawić na chwilę maleństwo jak byłaś zmęczona, i zawsze odpowiadają i pokazują jak zająć się szkrabem!
ja myślałam jeszcze o Kołobrzegu ale popytałam i zostaję przy Koszalinie 😁

• Mamusia
ja słyszałam Dusia ze super jest w USTCE!
ze poprostu tam to 7 niebo. kazda ma swoj pokoj odzdzielny i moze z nia zostac w tym pokoju maz na cała noc i chyba to sa groszowe sprawy a nie wiem nawet czy nie za darmo. obsługa i w ogole super ! no ale nie wiem tak sie zastanawiam ze jak bedzie mnie bolało to byle blizej aby juz urodzic hehe.
dzieki za takie informacje o Koszalinie bo na prawde nastraszyła mnie jedna osoba i troche wziełam sobie to do serca.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
hej Dusia
ja teraz biore sie za urzadzanie pokoju dla mojej kruszynki malutkiej. wszystkie ciuszki juz mam ale wyprawka-kosmetyki jeszcze nie , przełozyłam to na poczatek stycznia, nie chce tez za pozno bo moge urodzic jeszcze w styczniu ostatnio usg pokazało mi juz na 24 stycznia a oficjalna data to 5 lutego 🙂

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
hej . wróciłam ze szpitala leżalam na patologii ciąży nikomu nie polecam. pielegniarki i niektóre polozne niemiłe!! nikomu nie polecam przebywania na tym oddziale i w dodatku te sale;/ juz nigdy więcej Koszalin! teraz juz troche za pozno na zdecydowanie sie na inny szpital ale kolejne dziecko bede rodzia gdzie indziej.

• Mamusia
dariuska8910 ja nie chodziłam na żadną szkołę rodzenia, ale wiem że jest kilka na pewno przy szpitalu musisz się tam zorientować 🙂
Darusia89 biedactwo trafiłaś chyba na nieciekawą zmianę, czytałam troszkę o Tobie u lutówek i trzymałam kciuki żeby wszystko było ok! najgorsze wg mnie teraz to zakaz odwiedzin i porodów rodzinnych 😠 moja córcia chyba chce mnie przeczekać do zniesienia tego cholernego zakazu bo już po terminie a ona się do nas nie wybiera! 😉

• Mamusia
kurcze wkleił się sam link do gazety no trudno, wklejam cały artykuł:

Przyszłe mamy, które mają zaplanowany poród pomiędzy pierwszym, a siódmym lutego nie urodzą w koszalińskim szpitalu. W tym czasie nieczynna będzie porodówka. Wszystko przez remont Oddziału Patologii Ciąży.
Pacjentki na Oddział Położniczo – Noworodkowy przyjmowane będą tylko do najbliższej niedzieli. Do tego czasu w naszym szpitalu odbierane będą też porody. Później blok zostanie zamknięty na tydzień. - Niedogodności spowodowane są remontem Oddziału Patologii Ciąży – tłumaczy Monika Zaremba, rzecznik lecznicy.
1 lutego ekipa wejdzie do pomieszczeń, które znajdują się bezpośrednio nad salą porodową i zajmie się przyłączaniem instalacji. Prace potrwają do niedzieli (7 lutego). Nie oznacza to jednak, że koszalinianki, które urodziły pod koniec stycznia będą musiały w trybie natychmiastowym opuścić szpital. - Pacjentki wraz z dziećmi zostaną w salach. Nikt nie będzie ich przenosił do innych placówek – zapewnia Monika Zaremba.
Natomiast panie, które poród mają zaplanowany na pierwszy tydzień lutego będą musiały udać się do szpitali w Białogardzie lub w Kołobrzegu. Obie placówki otrzymały już informacje o remoncie w koszalińskiej lecznicy. - Wiemy o wszystkim i jeżeli przyjadą do nas mieszkanki Koszalina to na pewno je przyjmiemy – usłyszeliśmy od lekarza dyżurnego w Oddziale Ginekologiczno – Położniczym w Białogardzie.
W placówce są trzy stanowiska porodowe i 12 miejsc na położnictwie. Więcej ciężarnych pacjentek może przyjąć Regionalny Szpital w Kołobrzegu, choć lepiej wcześniej upewnić się, że na oddziale są wolne miejsca. - Teraz nie ma problemu, ale kto wie, co będzie za kilka dni – mówi Bożena Czarnecka, położna oddziałowa w Kołobrzegu. - Dlatego zawsze proszę panie, które chcą u nas urodzić, żeby wcześniej zadzwoniły i dowiedziały się, czy możemy je przyjąć. W nagłym wypadku, jeżeli wcześniej mamy informację, to zanim pacjentka do nas przyjedzie, możemy spróbować przenieść kobietę, która już urodziła w inne miejsce.
Na bloku porodowym kołobrzeskiego szpitala, który w 2008 roku przeszedł gruntowny remont są trzy sale porodowe przystosowane do porodów rodzinnych i 20 miejsc na położnictwie.

• Mamusia
dariuska8910 napisał:
witajcie dziewczyny a wiecie może czy w koszalinie jest szkoła rodzenia i jak to mniej więcej wygląda... kiedy się zapisać itp?????

Dariuska8910 tu masz numer do szkoły rodzenia, który spisałam w szpitalu 510 363 558 na ogłoszeniu pisali, że zajęcia od 24tygodnia ciąży

• 2 miesiące później...