Skocz do zawartości

Jakie najlepsze łóżeczko dla dziecka? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja się zastanawiam nad kupnem 2 łóżeczek.
Jeno chce kupić drewniane, tradycyjne z szufladą na dole bo koleżanka mówiła że jest przydatna, z materacykiem ( tylko nie wiem jaki? bo jest ich tyle na rynku).
A drugie łóżeczko turystyczne ponieważ ja tylko do pół roku będę siedzieć z dzieckiem a potem niestety mama męża się dzieckiem zaopiekuje bo muszę wrócić do pracy z uwagi na stanowisko. I pomyślałam że takie łóżeczko się przyda.
A jak wy rozwiązujecie problem łóżeczka?

• Mamusia
ja mam na start (na pierwsze miesiace) kolyske, na nastepne lozeczko:
http://www.pietrus.pl/index.php?page=produkt_lozeczka&id=20

co do tych turystycznych to jestem na nie, poniewaz:
1. jest obszyte materialem, co powoduje zbieranie kurzu
2. dziecko lubi gryzc czy lizac deski, porecz- bedzie jadlo kurz i brud
3.wydaje sie ciezkie w utrzymaniu czystosci
4. estetyczne walory- nie podoba mi sie za diabla takie wyroby- sztuczne, platikowe,ble.

ale to moja opinia i prosze sie nie sugerowac.

• Mamusia
Ja Kochana kupuję zwykłe łóżeczko też z szufladą na dole. Jak urodzęto zostanie mi ostatni rok studiów i wiem że przesiedzę ten czas z Maleństwem w domu(nie ukrywam że bardzo ten fakt mnie cieszy 😁). Jak mogę wyrazić swoje zdanie to sądzę, że nie opłaca Ci się kupywać 2 łóżeczek. Jeżeli musisz wrócić do pracy to kup tylko turystyczne. Małe dziecko to ciągły wydatek i uważam że te pieniążki które wydałabyś na 2 łóżeczko to możesz zainwestować w coś innego. To jest moje zdanie a i tak zrobisz jak uważasz 😉 Buziaczki dla Ciebie i Twojego maleństwa 😘

• Mamusia
Tak sięskłada, że przy pierwszym dziecku miałam bardzo stare, ale za to wyjątkowo ładne łóżeczko, w który spałam ja jak byłam malutka 🙂
Ponieważ moje dzieci mają między sobą tylko rok różnicy, musiałam kupić drugoe, zwykłe, drewniane, tyrzypoziomowe. Bardzo byłam z niego zadowolona i nie zamierzam kupować mowego.

• Mamusia
niebo napisał:
ja mam na start (na pierwsze miesiace) kolyske, na nastepne lozeczko:
http://www.pietrus.pl/index.php?page=produkt_lozeczka&id=20

co do tych turystycznych to jestem na nie, poniewaz:
1. jest obszyte materialem, co powoduje zbieranie kurzu
2. dziecko lubi gryzc czy lizac deski, porecz- bedzie jadlo kurz i brud
3.wydaje sie ciezkie w utrzymaniu czystosci
4. estetyczne walory- nie podoba mi sie za diabla takie wyroby- sztuczne, platikowe,ble.

ale to moja opinia i prosze sie nie sugerowac.

Oczywisice takze nie preferuje turystycznych!!!

Materac w tych lozeczkach nie jest specjalnie przygotowany do didzi (kregoslupa)jak odpowiedni materac do lozeczka!

Take na pierwsze miesiace mam kolyske a pozneij normalne lozeczko!!! A dokladnie Cot-BEd, pozniej moge zrobic normalne lozko!!!!
Ale znajac mnie na dlugo sie nie przyda, przestanie sie podobac i dla np.2 latka to napewno zmienie!!!

• Mamusia
Ja podobnie jak 🙂 niebo mam na pierwsze miesiące kołyskę ,ona mnie nią zaraziła,:P a potem kupię tradycyjne drewniane,najlepiej z szufladą ,na schowanie cząści gadżetów dla malucha,chociaż przyznam ,że podobały mi się te turystyczne ze względów praktycznych,ale ze względów zdrowotnych-odpada. 🤪 Pozdrawiam.

• Mamusia
My zrezygnowaliśmy z kołyski na pierwsze miesiące mimo że koleżanka zaoferowała się ją sprezentować. Doszliśmy jednak do wniosku że nie będzie na to wszystko miejsca i lepiej już kupic normalne łóżeczko 120x60. Ja tez wybrałam łóżeczo z szufladą bo zawsze to dodatkowa przestrzeń na pierdoły a pewnie będzie ich mnóstwo 🙂 Wzięliśmy trzypoziomowe łóżeczko żeby łatwiej było podnosić królewnę na początku :P
A materac będzie gryczany.
Kupiliśmy dodatkowo też przewijak nakładany na łóżeczko- miałyście takie cudo? Czytałam same dobre opinie o czymś takim.

• Mamusia
jezeli chodzi o turystyczne łóżeczka to na pewno sie sprawdzają w przypadku podobnym jak mój czyli mieszkamy poza Polską ale będziemy jeździc do Polski i zamiast tam kupować/pożyczać łóżeczka albo spac z dzieckiem w jednym łóżku to bierzemy własne- zapakowane 🙂
Mi sie niektóre turystyczne podobają ale wydaja się mniej stabilne niż te tradycyjne. Plusem jest to że łatwo mozna je przesuwac w domu chociaz drewniane łóżeczka tez już mają w opcji nakładane kółeczka na nogi.

• Mamusia
my mimo tego że łóżeczko jest w domu po synku(jescze w nim śpi)to musimy kupić nowe...bo to jest tak zmasakrowane przez Kamilka że hoho 😁zgryzione i szczebelki były pare razy już wyrwane 🙂te od spodu...cholera wszystko zepsuje....:P zastanawiamy się nad kupnem kojca...boję się że Kamilek będzie złośliwy w stosunku do fasolki i bedzie jej dokuczał 😞dlatego ten pomysł,jest fajny bo można bez problemu przenieść go do babci 😁...ale z drugiej strony bardziej podoba mi sie zwykłe drewniane łóżeczko!!jeszcze szuflada na pierdołki.i w dodatku mam baldachim jak nowy a na turystyczne nie bardzo pasuje 😞no nie wiem....jakie kupic. Ania i Misza...Sliczne to łóżeczko 🙂

• Mamusia
ja wanienkę dawałam na ławę w pokoju ale jak zaczeło ciapciać to juz nie było fajnie...wszystko było mokre 🙂 jak juz dziecko zaczeło dobrze siedziec to przeniosłam kąpiele do łazienki i zaczeły sie kąpiele w brodziku...ale nie ma to jak wanna!!!raj dla dzieci.przy córce miałam super wanienke plastikowa nakładaną na wanne.super...teraz niestety mam brodzik 😞

• Mamusia
no ja tez dlatego ten brodzik 😞ale damy rade ...brodzik jest w sumie taki że mozna go przytkac i napusci sie troszku wody.... 🙂wanienkę już mam chociaz tyle że jej nie zdążył zepsuc:Ptyle ze wanienka w porównaniu do łóżeczka to tyle nie kosztuje 😁

My kupiliśmy drewniane z całym wyposarzeniem.Po urlopie macierzyńskim wracam do pracy a Synek idzie do żłobka (niestety 😞 ),więc turystyczne nie jest nam potrzebne.A jak babcia będzie się nim opiekować to i tak u nas.
A przewijak kupiliśmy razem z wanienką-taką komodę na kółkach,ma do tego 2 półki i nie zajmuje dużo miejsca

• Mamusia
Shine taka wanienka z przewijakiem na jeżdżącej komodzie to fajna sprawa- strasznie mi sie to spodobało i chciałam kupić ale dostaliśmy łóżeczko od dziadków plus ten przewijak więc co będę kupowac wszystko dwa razy?
Z wanienka tez mam problem, łazienka mała mimo wanny ale wydaje mi się że niewygodnie będzie kąpac noworodka schylając się i klęcząc, potem będzie lepiej ale nie na poczatku więc pierwsze kąpiele odbędziemy w pokoju.

• Mamusia
My tez kupujemy normalne klasyczne lozeczko, ze szczebelkami, biale lub zote mi wpadlo w oko. Oczywiscie najlepsze jest takie z szuflada i z wyjmowana jedna strona. Posluzy na dluzej.
Co do wanienki to mam dobra rade... Nie kupijcie wanienek, ktore maja koreczki w srodku, bo to drazni dziecko i rodzicow.