Skocz do zawartości

ubranka dla mamusi z brzuszkiem | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nosicie juz takie fatałaszki?
ja juz zaopatrzyłam sie w spodenki takie eleganckie w kancik do pracy - az w szoku byłam ze takie znalazałam i jeszcze nie drogie bo 120 zł, jeansy tez sa w cenie 80 zł - gorzej z bluzkami
maskarąjest by za zwykłą bawełnianą bluzeczkę na długi rękaw dac ok 110-120 zł , poszłam sobie do szachownicy i kupiłam za 30 zł 3 bluzki - sliczniutkie, odcięte pod biustem.
w sumie dobrze ze też taka moda na te tuniki - kobietki, bedziemy sliczne i modne tej wiosny i latem 🙂

jest specjalna bielizna tez dla nas.....

ostatnio szukałam w sklepach jakiejs ładnej koszulki do spania, np satynowej...dla naszych brzuszków nie ma\
jedyne co mi pani zaproponowała to duza w kwiaty okropnie babciana koszula bawełniana - była straszna
dlaczego nikt nie wymysli zmysłowej bielizny dla kobiet w ciąży?
hmmmmmm
nie wiem

• Mamusia
do sztruksów kupiłam zieloną bluzeczkę ciążową z długim rękawem,jest bardzo ładna(najnowsza kolekcja),kosztowała 107zł,dostałam 10% rabatu,bo mam kartę stałego klienta 🙂Polecam wszystkim sklep NIVENA http://nivena.pl/ w Łodzi znajduje się on w Manufakturze Łódzkiej http://www.mapofpoland.pl/photos/photos-01219.jpg

Jest tez w innych miastach 🙂

• Mamusia
Ja jedyne co kupiłam to 2 pary spodni dresowych i 3 bluzeczki obcinane pod biustem tak abym mogła je też wykorzystać po ciąży i aby pasowały do jeansu które koleżanka mi pożyczyła. Staram się kupowacbardziej praktyczne rzeczy,które wykorzystam też po porodzie 😉 A co do bielizny nocnej to ja raczej śpię w pidżamach( bardzo lubiem luźne), które kupiłam przed ciążą, a najwygodniej śpi mi się w zwykłej bluzce lub podkoszulku i majteczkach:P Ale co prawda to prawda- aby wyskoczyćw jakiej seksownej blieliźnie przed naszymi mężczyznami to raczej możemy sobie pomażyć 😞

• Mamusia
:P Spodnie dresowe jakaś fajna spódniczka i bluzeczki odcinane pod biustem ..... na lato planuje mini ogrodniczkę dzinsową i białe podkolanówki i top z krótkim rekawkiem no i adidaski oczywicie.. juz sie doczekać nie mogę jak maleńka dziewczyneczka tylko ze w ciąży 🙂)))no i 27 na karku

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
JA CAŁĄ CIĄŻE PRZECHODZIŁAM(BO JUŻ KOŃCÓWECZKA)W SWOICH JEANSACH BIODRÓWKACH Z PRZED CIĄŻY I TUNICZKACH RÓŻWNIEŻ Z PRZED CIĄŻY,W KOSZULKI SATYNOWĘ TEŻ SIĘ MIESZCZĘ,KTÓRE NOSIŁAM BEZ BRZUSZKA:P FAKT PRZYTYŁAM TYLKO 10KG I NIE MAM DUŻEGO BRZUSIA 🙂ALE NIE WARTO KUPOWAĆ SPECJALNY BLUZEK ZE SPODNIAMI MOŻE JEST CIĘŻEJ,ALE BLUZECZEK I TUNICZEK TERAZ JEST WYBÓR W ZWYKŁYCH SKLEPACH,SZKODA KASY NA TYPOWO CIĄŻOWE.

• Mamusia
NO TO JA NOSIŁAM 40 WIĘC WCHODZĘ NADAL,A JAK TY BYŁAŚ TAKI SZCZYPIOREK TO SIĘ NIE DZIWIĘ,ŻE BIODERKA TROSZKĘ UROSŁY:P :laugh: WKOŃCU JAKOŚ MALEŃSTWO MUSI SIĘ PRZEPCHAĆ PRZEZ NIE 🙂 ALE FAKT NAJWAŻNIEJSZE WYGODA TWOJA I DZIDZI.

• Mamusia
Witam!
U mnie jeszcze nie ma brzuszka wiec narazie jeszcze nic nie kupilam,ale mysle ze napewno zainwestuje w chociaz 2 pary spodni ciazowych a bluzki to raczej te tuniczki. i Koniecznie leginsy ciazowe. Modnie i wygodnie 🙂

A jeśli chodzi o bielizne, to moja zaczyna mnie cisnac. I mam straszny problem z biustonoszem 😞( przed ciaza mialam problem a teraz to juz wogole. Mam miseczke E a maly obwod pod biustem wiec o stroju kapielowym tez nawet nie marze ;/
A śpie nago. tak wygodnie i podobno zdrowo 🙂

Cezsc dziewczyny! Czy zna któraś jakieś sklepy z odzieżą ciążową w Poznaniu?! Ja już powoli sie rozglądam za spodniami, bo w aktualne powoli się nie mieszczę! A ciałka (niestety) trochę mam... 🙂 :laugh:

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
ja sie zastanawiam czy juz cos kupic, czy to nie bedzie przesada, konkretnie myslalam nad spodniami, bo mi na dole troche przeszkadzaja stare, wchodze dopiero w 7 tydzien ale przybylo mi o dziwo :> bluzeczki tez sa sliczne wiec napewno juz nie dlugo sie skusze:> ale albo mi sie wydaje albo te ciazowe drozsze sa, jakby wiedzieli ze my i tak kupimy 😉