Skocz do zawartości

macica dwurożna- jest ktoś z taką wadą? | Forum o ciąży

esia86

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też mam taką macicę a mimo to moja ciąża przebiega bez komplikacji. Moja ginekolog powiedziała, że dziecko ma przez to troszkę mniej miejsca a tak po za tym to nic takiego 🙂 Czytałam w internecie dużo opinii innych kobiet i ich ciąże podobnie jak moja były "spokojne". Myślę, że nie ma się czym martwić 🙂

• Mamusia
Niestety moja ciąża była problemowa... Początkowo plamienia, leżenie, teraz caly czas tabletki rozkurczowe bo mnie brzuszek pobolewa i luteina. Mam nadzieje, że sie wszystko unormuje i będzie już ok. Dzidzia fika koziołki właśnie 🙂
CandyMonka a jakie badanie wykryło Ci tą wade?

• 2 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusia
majka800 nic sie nie martw, wszystko napewno będzie dobrze. Ja też mam macicę dwurożną do tego mięśniaki, a tydzień temu urodziłam zdrową śliczną córeczkę 😉 co prawda miałam cc, ale nie ze względu na macicę dwurożną, a podejrzenie stanu przedrzucawkowego, gdyby nie to miałabym poród naturalny. Także nie zamartwiaj się na zapas 😉

• Mamusia
mona124 gratuluję córeczki, ja też bym chciała mieć już moją Malutką ze sobą... A jaka duża się urodziła? Słyszałam, że przez macicę dwurożną dzieci mają mniej miejsca na rozwój i rodzą się mniejsze...
Ja mimo macicy dwurożnej mam przegrode w pochwie, więc prawdopodobnie cc 😞