Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewuszki, ale te brzuchy wam rosna. Cos sie Amluda nie odzywa, mam nadzieję, że wszystko u niej jest ok.
Dosik, tera zpod koniec to już będzie Cię wszystko coraz bardziej bolało, wszystko się rozciąga, potem pochwa Cię będzie kłuła, skurcze coraz częstsze. Ale spokojnie, porodu nie przegapisz na pewno. Lepiej i tak zostan w domu, ile sie da najdłużej przed porodem, w szpitalu duzo gozrej sie to wszytko przezywa, a w domku mozna sobie jeszcze kąpiel wziąć, połazić. Wszystko będiz edobrze! Na pewno!

Ja w przyszla sobotę wreszcie jadę na urlop nad morze na dwa tygodnie. Juz mam dośc pracy, wszyscy po urlopach a ja przed, mam dość!
Właśnie robimy sobie sypialnię w domu i mam ręce pełne roboty, bo syf jest.

Całusy dla wszytskich!

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hey dziewczyny !! 😉
alee widze ciuchutko tutaj, Just dawno też tu nie zgalądałam
Mafaani no tak wiadomo im bliżej tym więcej dolegliwości 😉
z tymm bólem kości ogonowej to sie już przyzwyczaiłam 😁

• Mamusia
Mafiani a moze inne dziewczyny cos wiedza

mam pytanie nie wiesz moze gdzie przyjma na oddzial pediatri - patologii niemowlecej ze mozna zostac z dzieckiem w szpitalu ?? u naszego malego wykryto zoltaczke ;( i musze go oddAC na naswietlanie i kroplowki ;( w zabrzu wiem,ze nie zostawiaja matki z dzieckiem w siemianowicach chyba tez nie 😞 nie zostawie go samego w szpitalu zwlaszcza,ze karmie piersia prosze o pomoc 😞 😞 😞 😞

Justi ja z tego co wiem to można w Chorzowie bo wiem ze jak bratanica była cholra to bratowa mogła być z nią 24 na h
jejciu szkoda maluszka teraz go żółtaczka naszła 😞 😞

• Mamusia
dziekuje Dosik :* zalatwilam sobie miejscowke z maluszkiem mamy sie zglosic dzis o 16 w szpitalu w chorzowie ehh plakac mi sie chce bo wiem,ze biedny bedzie pod kroplowkami i lampami na cale szczescie dzwonilam do 6 szpitali i tlyko ten rzyjmujme matki z dzieckiem jednak mnie przyjma grzecznosciowo bo to nie moj rejon mieskzam w rudzie sl.

uciekam sie pakowac trzymajkcie kciuki bym szybko z WoJTUSIEM Wyszkla

a dosik pytanie nie wiem czy tam mam miec swoje jedzeniei czy jak to ma wygladac wlasciwie nic sie nie pytalam bylam najszczesliwsza,ze moge z maluszkiem byc
nawet ni wiem czy mam mu ubranka brac czy dadza swoje >??

Ubranaka wiem że miała swoje do małej ale jak z jedzeniem było to wiesz co nie jestem pewna ale chyba tam dawali butle ale bratowa miała swoje i sama jej robiła pokarm 🙂
super że tam w chorzowie udało się bys była razem z malutkim !! 🙂
Pisz nam jak bedziesz mogła jak tam mały :*
i szybkiego powrotu do domu życze ! :*

• Mamusia
ok ubranka dla maluszka spakowane .. .
eheheh chodzilo mi o jedzonko dla mnie czy mozna takie wykupic czy jak to wyglada, bo malego dzieki bogu poki co karmie piersia no ,ale musze cos jesc by i on mial pokarm 😜 a zanim maz wroci z pracy to bedzie 16 ehh

bozeeeeeeeee jak ja niecierpie szpitali . . . :O

A dla Ciebie to chyba nie z tego co wiem to brat przynosił jej obiady w termosie
ale może i można wykupic dla siebie musiałabyś zapytac
powiem CI że w tym chorzowie dosc fajny jest ten szpital znaczy wiesz pod względem opieki
szpital jak szpital wiadomo nigdy nie ebdzie dla nikogo fajny 😜
ciesze się ze mogłam Ci pomóc 🙂

Gosia, oj dzięki za info o Maludzie, bo juz serio sie martwiłam 🙂)))dobrze, że wszytsko ok!

Q..de Justi, za szybko wypuscili Cie ze szpitala, w tym bieda. teraz bys sie nie musiała pałetać z małym po szpitalach, co jest kopotliwe. A na Truchana w Chorzowie pytałaś na pediatrii? tam przyjmuja mamy z dziećmi.

Ja sama dwa razy miala 7dniowy pobyt na porodówce z powodu żołtaczki, ale wyszłam i potem juz był spokój.

Dosik, jak miło, sama tworzę ekipę "szpitala z chorzowa" 🙂)
ooo....może odwiedzę Justi bo tam pracuję? tylko czy mnie wpuszczą? hmm...

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Dzis mam lekkiego doła - wszyscy się na mnie uparli i ciągle mi gadają, że mój brzusio jest za duży jak na ten 16 tydzień, że waga dzidziusia jest za duża (między 14 a 15 tc ważył 91 gram)... i sama już nie wiem.. 😞 i teraz ciągle myślę... ojojoj 🤢

waga jest tylko orientacyjna na podstwie obwodu główki i brzuszka-wystarczy źle ufiksowac glowicę usg i wyjdzie za dużo, to wszystko sie zmienia, co sie wogole łamiesz bzdurami? ważne że dziecko rośnie i to wszystko.otoczenie potrafi uprzykrzyć życie.
mnie gadali9i słusznie) że nie mam w ogóle brzucha i na pewno jest cos nie tak. rzeczywiście do początku siódmego miesiąca mnie nie wybrzuszyło, - 6 miesięcy chodziłam w swoich ubraniach. sama w końcu miałam schizę, że dziecko obumarło lub cos w tym guście...ech, przejmuj sie teraz wyborem imienia, wyprawka i urządzaniem pokoju, to się pozytwnie nakręcisz 🙂))

• Mamusia
czec dziewczyny . . . . .

wpadlam na chwilke .. . wyszlismy dzis ze szpitala
trafilsmy tam z bilirubina 12,9 na drugi dzien skoczyla juz na 14,9
a dzis maluszek mial 10
no i lekarka stwierdzila,ze trzeba go obserwoWAC I ewentulnie jak bedzie gorZej to wrocimy 😞
ehhh swoje przezylam przepłakałam wiele nocy . .. bo nie moglam patrzec jak maluszek sie maeczy pod tymi lampami no i oczywiscie zero mojego snu . .. musze dzis sie jakos wyspac ehh
widze,ze poki co Dosik w dwupaczku 🙂 nie ma zmian zadnych
Aniu no prosze nie wiedzialam,ze tam pracujesz 🙂

ehh niestety moje zdanie jest jedno : szpitale omijac wielkim lukiem
ehhh 😞 uciekam bo maluszejk glodny a i wazy juz 5020 g jedzac tylko z cycka 🙂

Justi tak ja siedze w dwupaczku dalej 😁
przed wczoraj byłam na kontroli i lekarz powiedział ze niby do 10 dni mam urodzic ale jakos mi sie w to wierzyć nie chce 🤨
powiedział że jak będe się meczyc to moze mi zrboić masaż szyjki i wywołać ale ja jakos nie chce boje sie tego 😮
Dobrze ze już wyszliście, biedulka to Ty musisz być padnięta 😞
do łóżka z malutki i odsypiaj :*

masaż szyjki to maskara, nic przyjemnego, lepiej poczekaj,aż samo sie rozwinie. masz jeszcze dużo czasu, nie ma czego przyspieszać, maluszek sam zdecyduje, kiedy wyjść, jak będzie pora 🙂

• Mamusia
masz racje - jakas taka cisza tu nastała 😞 Ale ja również staram się jak najczęściej tu zaglądać 🙂
a jak tam twoje samopoczucie?? z tego co widzę to jesteś już bardzo blisko końca - i wreszcie zobaczysz swoją kruszynkę. Ja niestety jeszcze trochę poczekam.

No tak koniec już bliżiutko 🙂
a samopoczucie to różnie bywa ale dolegliwości już jest sporo krzyże, kość ogonowa ból podbrzusza 😉 ale pociecha w tym ze to juz nie długo 😁
spokojnie i Ty się doczekasz ja pamiętam jak ja nie dawno byłam w 12 tc a teraz juz 40 dochodzi 😜
a jak Twoje samopoczucie ??

• Mamusia
Hej 🙂

O widzę już Dosik przy końcówce...

Nie doczytałam wszystkiego, dawno mnie nie było ☺️

Justyna mam nadzieję, że u Was już wszystko w porządku.

Wczasy z Małą Emilą udane. Cała podróż nad morze przespana 🙂 No jedna pobudka na karmienie, ale dalej kimono i obudziła się nad morzem 😉 Na miejscu klimat super jej sprzyjał, cały czas spała, a jak nie spała to była wiecznie uchichrana 🙂

Dosik skądś Cię kojarzę hmmm