Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ogólnie to rewelacyjnie - narzekam tylko na bóle głowy i pleców (z tym, że plecy bola mnie tylko w nocy).

Dzis akurat mam wolne więc chcę się trochę zrelaksować - poszukam może jakis ciuszków na allegro dla siebie(w malo co się mieszczę) i chcę pooglądać śpiochy tygryski - kiedyś widziałam i bardzo mi się podobały 🙂
a ty juz wszystko gotowe na przyjście małego?? wszystko pokupowane?

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tak wszystko już gotowe na przyjście małego pokoik na niego czeka 🙂
i kupione też wszystko mam jedyne z czym się wstrzymałam to z laktatorem kupie go dopiero po porodzie jak stwierdze że będzie mi potrzebny 😉

Mnie znów właśnie położna nawet powiedziała by sie wstrzymać bo niektóre mamuśki kupują drogie laktatory a one póżniej okazują się nieskuteczne
no nie wiem bo niestety sama sie jeszcze nie przekonałam ;p
napewno dam Ci znać po porodzie co i jak 😁
jc wyśle mojego po laktator i mi doniesie do szpitala on juz wie jaki mam na oku 😉

• Mamusia
gratuluje Monika kolejny synus 🙂 siuuuuuper

jesli chodzi o laktatory to Ja kupilam po porodzie w 3 dobie bo mialam piersi jak KAmienie nie moglam ich dotknac jednak zanim przyszedl z allegro moj glodomorek sobie z nimi poradził 🙂 i teraz mam nowy laktstor z aventu jeszcze go nie uzywalam jednak mysle czy jak gdzies nie pojdziemy na urodziny czy gdzies nie odciagne kiedys mleczka by cycka nie wystawiac bog wie gdzie ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
dzieki justi za linka - właśnie takiego szukałam. Myślałam też o tych w zestawie w torbie ale zawierają tyle samo a sa przynajmniej o 60 zł droższe. Słyszałam również że firma love jest równeiz bardzo dobra - cenowo troche taniej 🙂

justi a jak tam Wojtus??

• Mamusia
Monika gratulacje! Fajnie, że już znasz płeć 😉

Co do laktatota to z czystym sumieniem mogę polecić ręczny z Tommee Tippee http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-butelka-wkladki-pojemnik-i1210230761.html w zestawie jest sterylizator do mikrofalówki więc super. Używałam go na prawdę dużo, bo Mała nie chciała cycusia i musiałam non stop ściągać mleko do butelki.

monic87 napisał(a):
powiedzcie mi jeszcze - orientujecie się do ilu dni trezba przedstawić pracodawcy L4?? Bo jedni mi mówia, że muszę do 3 dni inni, że do 4 od kiedy planuję wolne 🙂 z tym, że nie wiem czy soboty i niedziele też wlicza się czy nie?

MOnic87 do 7 dni trzeba dostarczyć 🙂
i chyba wlicza się w to soboty i niedziele...tak raczej tak

• Mamusia
Agaa napisał(a):
monic87 napisał(a):
powiedzcie mi jeszcze - orientujecie się do ilu dni trezba przedstawić pracodawcy L4?? Bo jedni mi mówia, że muszę do 3 dni inni, że do 4 od kiedy planuję wolne 🙂 z tym, że nie wiem czy soboty i niedziele też wlicza się czy nie?

MOnic87 do 7 dni trzeba dostarczyć 🙂
i chyba wlicza się w to soboty i niedziele...tak raczej tak

ok, dziękuję za info 🙂 Ja od 1 października wybieram się na L4 ale lekarka wystawi mi je na wizycie 4 października (z odpowiednia datą oczywiście 😁)