Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

i tak późno się wybierasz na L4 🙂
u mnie było inaczej, bo od razu właściwie musiałam iść, ale podchodzę do tego w ten sposób że ciąża to specyficzny czas i należy nam sie wolne 🙂
a forum nie pozwala się nudzić 😁

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja niestety byłam "zmuszona" - mam bardzo wyrozumiała szefową i podniosła mi wynagrodzenie - tylko muszę od tego czasu przepracować trzy miesiące aby ZUS mi właśnie taka kwotę wypłacał.. Ja najchętniej juz na początku bym poszła (choc przyznam, że gdy doweidziałam się o ciąży to mówiłam, że planuje pracować do grudnia:woohoo 🙂 no teraz jak o tym pomyślę to sie w czoło pukam 😁 😁 😁

• Mamusia
w salonie orange - ciężka to ona nie jest ale jak zaczną przychodzić kliencie, że ktoś im coś naopowiadał i maja do ciebie za wszystko pretensje to mam dość. Tym bardziej, że nie powiesz takiemu "ugryź się w dupę" bo to niezgodne ze standardami obsługi klienta 🙂. No i codziennie odbieram kilka telefonów "od góry" kiedy sprzedamy internet... w nocy się człowiek budzi i myśli komu by to sprzedać 😁

oooo nie no to wcale Ci się nie dziwie że stresująca. bo nikt mi nie powie że obsługa klienta to pikuś, jeszcze jak masz targety do zrobienia. także dobrze że idziesz na zwolnienie 🙂
masz prawo do humorków, złego samopoczucia, a klientowi rzeczywiście nie możesz powiedzieć 'qrwa jestem w ciąży, spadaj pan!" 😁

ja pracowałam w księgowości...po tygodniu pracy dostałam krwawienia, a niby tylko na zastępstwo byłam, praca siedząca, a jednak też mnie stresowało...więc co dopiero praca z ludźmi!

ha! no i będziesz się śmiała i nie dowierzała jak wszystkie dziewczyny, ale wiedziałam na drugi dzień po zapłodnieniu, że coś jest nie tak 🙂 nie wiem...ja po prostu to czułam. potem przeczucie przeszło bo zaczęło boleć jak na okres...nawet w na nartach śmigałam, a ciąża z pustym pęcherzykiem potwierdzona w 5-6tc, a z pełnym w 8/9tc 🙂

a Ty Monika? 🙂

• Mamusia
ja się od roku starałam ze swoim partnerem o takie maleństwo..w końcu postanowiłam wyjechać z nim na weekend żeby sie odstresować i po powrocie się udało. Choć dla pewności test zrobiłam dopiero w 6tc.. (choć też bło to troche dziwne ponieważ ostatnia miesiączka zaczęła sie 30 kwietnia a według ginekolog do zapłodniena doszło 5 maja) Bo kilka razy tylko nadzieje sobie narobiłam, że to może jednak się udało 😞
Niektóre kobiety tak mają, że od razu czują, że coś zamieszka w ich brzuszkach 😁

Monika Ty się nie sugeruj żadnymi terminami z USG czy wyliczeniami od zapłodneinia, bo się można nieźle pogubić 🙂 terminu wg OM pilnuj 🙂
widzisz...mi też gin trzy tygodnie temu poweidział że urodzę do 7go września, bo ciąża donoszona a tu dupa 🙂 jutro wizyta, ciekawe jakie duże oczy ze zdziwienia zrobi 🙂

Dziewczyny my już w domku 🙂
więc tak Kacperek waży już 3,5kg !! 🤪
Ogólnie wszystko jest w porządku, przepływy i tętno dziecka ok 🙂
łożysko jest już w 3 stadium dziewczyny wiecie co to znaczy to juz ostatnie 😁
rozwarcie się powiększyło i mały znów jest niżej 🙂 jak to lekarz powiedział pcha sie już 😁
no i w sumie tyle chyba z wizyty 🙂

• Mamusia
Dosik mi moj doktorek dzien po terminie na wizycie powiedzial,ze maksymalnie moj synus bedzie mial 3500 g, a 5 dni pozniej urodził sie bąbelek 4050g ☺️ ☺️ takze nigdy nic nie wiaodmo, ale Kacperek zapowiada sie tak czy siak na sporego chlopczyka 🙂_

• Mamusia
Dosik heheh odpowiem jak powiedziala mi położna w szpitalu
"jak wszedł to i wyjdzie"
bożeeeeeeeeeee myślałam,ze ja zamorduje wtedy bo wszedł plemniczek , a nei duze dzieciatko 🙂

ale szkoda słow na pewno dasz rade nie Ty pierwsza i nie ostatnia takiego bąbelka urodzisz 😉 GŁOWA DO GÓRY BEDZIE DOBRZE i to już tuż tuż

• Mamusia
no hej dziewczyny
Kasiu - nie wiem dziś co jest gorsze TP czy Orange - największy nacisk mamy właśnie z TP (neo i te sprawy), już tam nie pracujesz??
Dosik - to kiedy się wybierasz?? Masz dzis jakies objawy, że to już??
U mnie jeżeli chodzi o wage maluszka (wiem to początki) ale wydaje mi się, że jest za duży 😁 wszędzie pisze, że w tym tygodniu waży do 200gram a u mnie 299 gram. Jak tak dalej pójdzie to jak ja urodzę 😁 🤪