Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monic no własnie... w TP byl wyscig szczurów... szefostwo naciskało na sprzedaż i mniedzy pracownikami zrobila sie chora rywalizacja... ale na szczescie nie pracuje juz tam 4 lata 🙃

Dosik mój lekarz powiedzial ze chlopcy to mami synki i zazwyczaj rodza sie po terminie, bo od mamy nie chca sie oderwac 😁 😁

• Mamusia
ja aktualnie zastanawiam się czy wrócić po urodzeniu do tej pracy... szczerze to za bardzo nie chcę tylko nigdy nie wiadomo jak to będzie z kaska 😞 bo przeciez na macierzynskim nie placa nic (z tego co się orientuje) ale nie weim jak to jest przy matce "samotnie"wychowującej dziecko - bo my z moim nie jestesmy małżeństwem 😜
zawsze można też zmienic pracę 🙂

• Mamusia
Monic na macierzynsk8im placa,
na wychowawczym tez ale grosze i musisz miec zarobku ok 500zł na osobe w rodzinie 😉

Ja do pracy nie wracam, chociaz ubolewam nad tym, bo boje sie ze sie wypale siedzac w domu

Justi i pewnie slyszysz od wszystkich "nie nos na rekach bo sie przyzwyczai"

• Mamusia
Ale marude mam dzisiaj, już nie mam siły...

Justi ja też to cały czas słyszałam... Maluszki potrzebuja naszego ciepła i jestem zdania, że nosić jak najwięcej 😉

Monic ja tez sie nie zalapie na grosze na wychowawczym... jakos trzeba bedzie przezyc...

A Ty Justi wracasz do pracy?

• Mamusia
Kasiu nA ta chwile wybieram sie do pracy niestety u nas ciezko byloby z jedna wyplata wlasciwie to nie mozliwie . . .
hehe przylanczam sie tez mam marudke w domku choc i tak spAl dzis z 2 godz w sumie w ciagu dnia wiec sukces 🙂 a teraz spi ale u mnie na rekach ehhh i co chwile sprawdz oczami czy na pewno nie lezy w lozeczku i czy nie wlaczyc syrenki 😆 😆

• Mamusia
No to wszystkie bedziemy miec wypieszczone dzieciaczki 😁

Wojtek cwaniaczek Mały 😁 Kontrola musi być 😉

Moja dzisiaj spała 15min 🤢 Widzę, że jest zmeczona, chce spac... ale nie potrafi zasnac 🤢 eh nawet dzisiaj noszenie nie pomaga.

No i juz krzyczy w lezaczku, musze ja wziac na rece

• Mamusia
Kasiu to troszke jestes farciara mnie mama moja odwiedza co drugi dzien , a czasem i co dziennie nie powiem,ze nie mamy tego dosyc, ale jak tu powiedziec swojej mamie nie przychodz bo jest to dla nas troszke meczace .. . .
mimo,ze przynosi obiadki wiec nie musze gotowac,ale pozniej jest u nas 2/3 godz a ja w tym czasie siedze jakas spieta i na pewno nic nie robie tylko przyjmuje "goscia" ehh czasem nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu

Justi tu się wykazuje nad opiekuńczość naszych mamusiek 😉
moja wyobraż sobie dzwoni do mnie po 3 razy dziennie i za kazdym razem z nadzieją ze juz cos sie zaczyna albo ze rodze 🤪

• Mamusia
Dosik oj to juz ci wspolczuje heheh 😜 chyba bedziesz przezywala to co Ja . . . no chyba,ze twoja mama mieszka daleko od ciebie to wtedy ok 🙂

nie pytam jak sie czujesz , bo moze to byc jzu na koncowce drazniace Wcinaj co popadnie hehe bo pozniej scisla dieta Ja dzis zamienilam swoje ukochane paczki z bita smieitana na marna drozdzowke z serem ehh a ile bym dala za spaghetii

duzo tylko nie SYNUSIA hehe wiadomo jego zdrowko najwazniejsze wiec musze cholernie uwazac co jem teraz zeby biedactwo sioe nie meczylo

Justi no właśnie nie daleko mieszka 😁 już to widze po narodzinach dziecka 😜
Czuje się w sumie bez zmien, wiesz pytanie o samopoczucie mnie tak nie wkurza jak telefonyy i SMS: " urodziłąś już?? " "kiedy rodzisz?? " 😠

• Mamusia
Witam 🙃

Chyba źle wczoraj naoisalam... bylismy u mojej babci, a prababci Emilki 😉

Moja mama jak nie widzi 3 dni wnuczki, to juz jest chora 😁 Teraz jest na wczasach nad morzem i już ma dość już chce wracać do Emilki 😉
Ale jakoś nie jest to dla mnie męczące... moze dlatego, że nigdy sama bez zapowiedzi nie przyjdzie i raczej my do niej chodzimy...

Dosik mnie tez najbardziej wkurzaly pytania: urodzilas juz? jeszcze nie urodzilas? 😠

I zgadzam sie z Justi najedz sie na zapas! 😁 Moze jakas dobra pizza 😁

Monic a co u Ciebie? brzuszek juz pewnie widac? 😉

• Mamusia
Cześć dziewczyny. Ja właśnie pracę zaczynam (dobrze, że mam tak wyrozumiałe koleżanki, że na brzuszku pozwalają mi siedzieć).
tak sobie czytam o mamach i sama się zastanawiam jak to u mnie będzie (ja mieszkam z moim i jego mamą - maja duże mieszkanie a ona rok temu męża straciła 😞 ) i mieszkamy sobie trzy minuty spacerkiem od mojej mamy 😁 no tylko moja mam mi zaznaczyła, że ona ucieka do irlandi 😁 😁 i że swoje juz wybawiła 😁 pewno jak już wnuka zobaczy to zmieni zdanie ale na razie tylko się śmieją, że się przekonam co to znaczy mieć dziecko 🙂

Kasiu - no brzucho już mam i to pokaźny 🤪 mały waży 299 gram (choć wszędzie - nawet tutaj - piszę że powinien około 230 gram 🤪 stojąc z tyłu nic nie widać - dopiero bokiem.
Kasiu a jeszcze mam jedno pytanie odnośnie twojej pracy w TP - pracowałaś jako konsultant czy może byłaś jakimś koordynatorem??

a jak wasze dzieciaczki??
No, Dosika dziś nie zapytam jak się czuje i czy to już bo to jednak może być juz drażniące 🙂