Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam mamuski i przyszła mamusie 🙂
Dosik - super ze masz juz synusia przy sobie 🙂 teraz tylko by jak najszybciej doszedl do siebie i byl w 100% zdrowy 🙂

maluda - wybacz ze zapytam tak wprost - a ile ty masz lat??? ja-jak moze czytalas wczesniej - rodze z moimi dwoma ciociami (jedna ma 32 lata a druga 38 lat) tez sie martwia wiekiem.. maja dodatkowe badania, ale trzeba wierzyc ze wszytsko bedzie (jest) jak najbardziej w porzadku 🙂

Justi, taka żółtaczka to nic strasznego, może byc nawet do 6-8 tygodni, a jak sie karmi piersią, to zupełnie normalne i nie ma sie czym martwić. To wynika z tego, że watroba jest jeszcze niedojrzała i nie umie"przerobić " dobrze mleka. Tym akurat sie nie martw.Duzo dzieci to przechodzi.

Dosik, i jak z synkiem w domku???

Justi, spokojnie, dużo dzieci ma odroczone szczepeinia, i to czasem na kilka miesięcy. Jeszcze nie raz tak będzie, najczęściej przez chorobę. U mnie tez tak bywało. Zaszczepisz go kilka tygodni później. Głowa do góry!

Kasiaa napisał(a):
Ania widziałam na zdjęciach, że Natalka jadła chrupki kukurydziane...
Mniej więcej od kiedy można je dawać dziecku?

no na pewno najwcześniej po 6.miesiącu, wczesniej dziecko po prostu może się zadławić, bo nie umie jesc takich rzeczy, szczególnie że to dość ostre..

No widzisz, czyli jednak normalnie, jak u wszystkich. No i wiesz, z czasem dziecko coraz mniej spi, a coraz więcej uwagi wymaga, więc stan tego spania niestety nie trwa długo. Ale to fajny zabieracz czasu 😁 😁

Co u Maludy??

• Mamusia
Dosik napisał(a):
On jest kochany ale jak w nocy krzyczy to mnie az sie srece kraja czemu on nie chce spać 😜

Oj Dosik...z maluszkami tak jest.Pamietam jak moj starszy syn co trzy godziny sie budzil,ciągle mial malo.Plakal i wezwalam lekarza,śmial sie "powiedzial tylko mama on jest glodny".Mialam kiepski pokarm 😁

• Mamusia
czesc dziewczyny

mam pytanie na pewno do Ani ,a moze inna jeszcze odciagala mleczko i pozniej nim karmila maleństwo 🙂

czy mogę mieszkać mleko tzn jak rano ściagne 50 ml a po poludniu drugie tyle to moge je pomieszac i zamrozic ?? ( nie wiem czy to nie z serii durnych pytań ☺️ ☺️ ale zielona jestem z tego tematu)

w niedziele czeka mnie imprezxka 50 rocznica slubu moich dziadkow i kurcze musze nagromadzic troszke mleczka 😮 😮 😮
jak Ja nie cierpie tego robic ehh zwlaszcza,ze zostaje mi jedna pierrs , bo druga mi tak brząc zmaltretował,ze nie moge jej dotknąc laktatorem ehh wiec maluszek je z tej poranionej, a Ja odciagam z drugiej . ... . . .

no iwalczymy z katarem :| nie wspomne o zaropialym jednhym oczku ehhh chyba przez te przeciagi txz wyciaganbie i wkladanie do autka 😞 ( jakies zlote i sprawdzone środki na te dolegliwosci ) ??

DOSIK jak dzis Kacperek po nocce ?? Zaklimatyzowal sie w domku ??

• Mamusia
Hej 😉

Justi odciągałam pokarm przez 5 tygodni...
Położna nie pozwoliła mi mieszać pokarmów.
Przed odciąganiem zrób sobie jakiś ciepły okład, a przy odciąganiu rób masaż piersi... masuj od góry do sutka... wtedy mleka więcej poleci...
Odciągałam naraz nawet 150ml.

A co do ropiejącego oczka, to u nas to samo 😞 Przemywam tylko solą fizjologiczną... ale wypróbuję też rumianek. Jak do poniedziałku nie przejdzie to do lekarza.

• Mamusia
Kasiu 150 ml z jednej piersi ?? szok 🤪 🤪 🤪 🙂
Ja probowalam dzis 2 raz dopiero odciagam mleko i byłam dumna z 80 ml z jednej piersi no ale trwalo to godzine ☺️ ☺️
sprobuje tego masazyku 😉
art. dodany do ulubionych 🙂
jejku a Ja myslalam,ze jednak mozna ten pokArm mieszac no nic jak nie mozna to nie mozna 🙂

Maluda
:* niedlugo przyda ci sie cala twoja wiedza 🙂 jak sie czujesz ??? to juz tuż tuż 🙂 'i twoj Skarbek bedzie z Toba