Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
justi5 napisał(a):
Maludko i jak sie czujesz kochana ??

Aniu kurcze TY nasza gwiazdo dlaczego nie napisałąm o ktorej mamy ogladać TV 🙂

Kasiu duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo zdrówka dla Emilki, a Tobie sił i wytrwałości :*

Juz chcialabym sie czuć żle 🙂 🙂 jak do porodu,a tu figa.Fakt,ze noce nieprzespane.Drugi termin porodu sie zbliża,no zobaczymy

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja dopiero dzien przed porodem czułam sie zle tzn . mialam nocne skurcze przepowiadajace . . . . no i czop mi odpadł, ale to bylo 5 dni po terminie a 6 dnia po terminie urodziałam . . . .
jednak ty nie sadze bys przenosiła Miłoszka 😆: 🙂 🙂 😆a w razie gdyby termin minoł to kiedy masz sie zgłosic do szpitala ???????

• Mamusia
Hej hej 😉
U nas choróbska ciąg dalszy...
Emilka się męczy ale przynajmniej nie traci sił na płacz, bo pije syrop, żeby była spokojniejsza.

Justi pamiętasz jak kiedyś pisałam Ci o Dr Golbie ? Ordynatorka w szpitalu dziecięcym w Rudzie Śląskiej. Byliśmy u niej we wtorek wieczorem, bo z Emilią było już źle. Świetna lekarka, przyjmuje prywatnie w swoim mieszkaniu. Mieszka w Rudzie na osiedlu przy Zaborzu 🤪

Maluda Miłoszek pewnie będzie punktualny 😉 😉
Oj noce nieprzespane na końcówce... pamiętam... masakra 🤢

• Mamusia
Kasiu ehh dobrze ze Emilka dzieki syropowi jest spokojniejsza oby szybciutko ja to choróbsko wstretne opusciło z całego serduszka jej tego zycze :*
co do lekarki to pamietam super,ze mieszka tak blisko zwlaszcza ciebie, ale i ja do niej mam rzut beretem,wiec po prosze do niej jakies namiary tel. , adres choc mam nadzieje, ze nigdy mi sie to nie przyda, a Twojej Emilce juz wiecej tez nie 😞

powiedz mi jak u niej wyglAda cennik ?to jakas starsza kobietka ??

jejku jaka Ja mam zakatarzona marudke w domku 😞 a gdy był w brzuszku był taki cichutki, a teraz taka przylepka nasza ehh
zaraz mimo tej pogody ide na spacer bo w domku kolejny dzien oszaleje ☺️ ☺️ 😮 😮

Hey dziewczyny 🙂
co tam u was ??
Kurde ostatnio tak mało czasu zagladam na forum tylko kilka razy na dzien i to na chwilke
dziś byłam z małym u lekarza pierwszy raz 🙂
wszystko naszczeście ok 🙂 na płucach czysto gardełko tez ok 😁
tylko kurde teraz myśle nad szczepieniami bo chce mu wziąść te płatne
ale ona mówiła tez bym poczytła sobie o tych nieobowiązkowych szczepionkach które też są płatne ale w sumie nie wiem jakie dodatkowe by zrobić
co wy robiłyscie swoim maluszką ??

• Mamusia
Justi standardowo mąż zapisał nr tel do tej lekarki :d wiec jak przyjdzie z pracy to go zapiszę 😜
Kobieta ok 60 🤔 chyba... nie umiem tak dobrze ocenić...
Widać że taka skromna kobieta... w domu (a przynajmniej w pokoiku w którym przyjmowała) miała bardzo skromnie, tapczan i meblościanka pewnie pamiętają czasy komuny 🤢
Za wizytę wzięła 50zł, ale nie wiem czy tak standardowo bierze, bo jak zapytaliśmy ile się należy to sie zastanowiła przez chwilę 🤨
Bardzo dużo nam poradziła, porozmawiała na spokojnie... na prawdę byłam zadowolona i przede wszystkim uspokojona...

No idź idź na spacerek 😉 Ciepło ubierzesz Wojtusia i będzie ok.
Ta Lekarka powiedziała, że jak dziecko ma katarek, ale bez gorączki, to takie spacery dobrze dziecku robią.

• Mamusia
No Murzyniątko extra 😁

Dosik my braliśmy te skojarzone + rotawirusy i chciałam też pneumokoki, ale dowiedziałam się że co za dużo to nie zdrowo.... że szczepienia przeciw pneumokokom i rotawirusom są bardzo naciągane i rozreklamowane... że jest dużo wiecej groźnych, a że ine są rozreklamowane to ludzie nie szczepią...
No nie wiem.. my szczepiliśmy na rotawirusy ale chyba żałuję tego kroku...
Na pneumokoki zaszczepimy chyba po roczku

I nawet nie chodzi o kupę piedziędzy co się na to wydaje.. ale o nasze Szkrabki, czy taka ilosć szczepionek nie zaszkodzi.

Hmm może Ania coś nam podpowie 😉

• Mamusia
ahhh ten Twoj mąż 😜 heheh widze,ze to on jest menagerem 🙂 od telefonów do różnych osobistośći 🙂

My na razie nie szczepilismy Wojtusia lekarki nam roznie doradzaja na pewno mowia o szczepionkach skojarzeniowych tych 6 in 1 gdyz niby w tych nie skojarzeniowych jets jakas gorsza szczepionka na żółtaczke ktora oni dostaja darmowo z sanepidu, a w tych skojarzeniowych jest lepsza 😮 😮 no i wiadomo mniejsza ilosc ukłóć a tym samym płaczu . . . co do pneumokokow i rotawirusów to nam 2 lekarzy odradzilo, a w TV znow ogladalam program dla mam i lekarz wypowiadal sie ,zeby szczepic na te chorobska ehhh niestety to indywidualna sprawa i nikt nie wezmie na siebie takiej odpowiedzialnosci i powie nie szczep badz szczep . . . 😞

moja marude polozylam na brzuszku bym mogla sie ubrac i wyjsc z nim ,a on zasnol hehe wiec mam chwile dla siebie i poki co nici z spacerku

Wiesz co zalezy od dnia raz śpi i je i tak w kółko a nie raz sobie obserwuje świat po godzinie nie raz nawet i 2 potrafi obserwować 😉
ale jest kochany jak się budzi to głodomor pierwsze co to butli szuka 😁
dam rade ale szcerze po całym dniu jestm póżniej wykonczona a niby nic takiego nie robie 🥴