Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no miejmy nadzieję, że z moim syneczkiem też tak będzie. niestety jak będzie taki jak tatuś to mało będę spać i w ogóle będę non stop na chodzie. no ale zobaczymy! 🙂 może będzie po mamusi, hihi.. ja byłam spokojna, tylko jak się obudziłam głodna to jedzenia musiałam mieć JUŻ,TERAZ,NATYCHMIAST! 😜

no to z tym denerwowaniem to różnie bywa 😜 teraz to jest spokojnie, bo już się nie kłócę z moim mężem i ogólnie mam mało styczności teraz z osobami, które podnoszą mi ciśnienie. No i wyszło mi to na dobre, bo brzuch już nie boli i nie twardnieje.

• Mamusia
No i dobrze !
Nie ma co się denerwować, najważniejsza jest ta Mała Istotka 😉
U mnie to się chyba sprawdziło.. całą ciążę byłam baaardzo spokojna, aż mąż się śmiał i błagał żebym już taka została - niestety po porodzie wróciła stara Kasia 😁 😁
No i moja Emka jest super spokojnym dzieckiem
Sama się potrafi bawić, w ogóle nie płacze, zasypia sama

ach to ja też jestem teraz spokojna! 🙂 no ale początek ciąży..masakra 🤢 a no i mam nadzieje, że dziecko za dużo nie dziedziczy, bo ja cholerna płaczka byłam na początku i w sumie ostatnio też! 🙂 a dlaczego płaczę to czasem do końca nie wiem, po prostu!

• Mamusia
ale żeście się rozpisały na wieczór :P

a ja w ciąży miałam sporo stresów 🤢 zagrożona ciąża 3 razy w szpitalu do tego do szkoły musiałam chodzić bo mature miałam w maju do tego dochodzi studniówka i mój ślub 😎 a w 9 miesiącu zdawałam mature dokładnie tydzień przed porodem miałam ostatnią ustna mature 🙂 i uwierzycie że zdałam 😁 hehe ale Zuzka to jakos spokojne dziecko tzn. było 🤔 teraz jej się poprzestawiało a dokładnie 17 października po chrzcie 😠 no ale cóż nie którym po chrzcie się dziecko uspokaja a niektórym niestety nie 😞

koniec smętów 😉 ale fajnie bedzie się spotkać 😁 wszystkie mamuśki razem hihihi 😎 😎 😎 a racja Emilka i Zuzka juz śmigać bedą 😁

no ja zaszłam w ciążę po maturze! 🙂 no na egzaminie zawodowym byłam już w ciąży 🙂 tylko jeszcze o niej nie wiedziałam! 😜 alee zdałam i maturę i egzamin zawodowy! 😎 a teraz spokojnie czekam na mojego brzdąca! 🙂 ja chciałabym jedynie, żeby moje dziecko za dużo w nocy się nie budziło, tzn. na początku to normalne, że będzie się budziło, ale później.. w ogóle chciałabym, żeby moje dziecko można było zaliczyć raczej do spokojniejszych.. No ale zobaczymy jak to będzie! 🙂 cieszę się, że jestem w ciąży, bo niektóre koleżanki się pytają czy nie żałuje, że młoda jestem itp., ale szczerze? nie żałuję!

• Mamusia
ja już na egzamin nie doszłam bo byłam na porodówce :P
a jeśli chodzi o wiek to w życiu nie bedę żałowała że mam Zuzke!! i w sumie się ciesze że tak wcześniej bo i poród był bez problemów i doszłam do swojej wagi i w ogóle mam zamiar za rok starać się o drugie 😉 a w przyszłości ale troszkę dalszej nawet trzecie 🤪 🤪 🤪 jak bedzie dobrze i finansowo wyrobimy 🙂

no my chcemy dwójkę dzieci, no i różnicę wieku tak minimum 2 lata między dzieciaczkami! 🙂 mój mąż to by chciał jedno po drugim, ale ja powiedziałam, że nieee 🙂 chcę, żeby mi maluszek podrósł troszeczkę zanim będzie miał rodzeństwo! 🙂 no ja żałować, nie żałuję i na pewno żałować nie będę! ja jestem szczęśliwa, że zaszłam w ciążę, bo było powiedziane, że będę miała problem z zajściem w ciążę, w sumie to i tak po półtorej roku zaszłam w ciążę od momentu kiedy postanowiliśmy zacząć się starać.. bo powiedziano mi, że będzie trzeba dłuższego czasu na zajście w ciążę.. no ale udało się i cieszę się bardzo mimo tego, że trzeba było przyspieszać ślub.

ja idę Dziewczynki zrobić sobie gorącą herbatkę z cytrynką i pod kołderkę.. Zobaczę co tam w telewizji leci 😉 jeszcze muszę mężowi kolacyjkę zrobić, bo po 23.wraca z pracy! 🙂 obudzi mi dzieciątko, żeby się poruszało troszkę, a później idzie spać, a ja się męczę, bo mały się rozhula w brzuchu! 🙂 choć dziś to Go w ogóle nie będzie musiał budzić, bo buszuje nadal! 🙂 i pewnie jeszcze trochę czasu minie aż przestanie! 🙂 może tak o 24. będę spać, choć wątpię! 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Ale się wczoraj rozpisałyście a mnie jak na złość padł internet wieczorem 😠
Nawet nie wiedziałam, ze planujecie jakieś spotkanie wiosną. Superowy pomysł, fajnie będzie spotkać się wszystkie już z maluszkami 🙂 A mój już tak niedługo będzie z nami, już nie mogę się doczekać, ale niech siedzi sobie do terminu... mamusia poczeka. A co do spokojności to sądząc po jego obecnych harcach i charakterku mamusi to będzie chyba baaaardzo żywiołowy.
Fajnie macie, ze jesteście takie młode mamusie. Ja byłam z tej grupy, ze najpierw szkoła, studia, stała praca, ślub, dom i dopiero dzidzia. Też nie żałuję, że czekałam tak długo bo wszystko mam już poukładane ale z drugiej strony na pewno nie będę tak młodą mamą jak Wy. A ma to minusy, chociażby cierpliwość już nie ta 😜

Udało się trochę poklaskać na dzień dobry 😆

• Mamusia
ja też kiedyś chciałam mieć tak poukładane życie szkoła studia praca ślub i dziecko a tu i tak wszystko sie przewróciło do góry nogami 😁 bo najpierw dzidzia potem ślub szkoła (na studia mnie nie stać) i praca 😜 tzn. w trakcie poszukiwań jestem ale troszkę ciężko 🤢
nie macie czasem jakiś ofert pracy dla matki z dzieckiem po maturze bez technika 😞 ?

dzień doberek! :*
ja również nie mam żadnych ofert pracy takich. Ja szukałam zaraz po szkole i ciężko było, no ale musiałam jak na razie zrezygnować z pracy.. No a na studia mam iść od października, jak już dzidzia będzie troszeczkę większa 😉 oczywiście na studia zaoczne, w tyg.ja z dzidzią, a w weekend mój mąż! 😉 przynajmniej będzie bliżej dziecka, bo moja mama powiedziała, że przez to, że ona była cały czas w domu to tata nie umiał za bardzo zająć się ani mną ani moją siostrą.

• Mamusia
czesc kochane wpadam na sekundke jejku moja przylepka mi zyc nie daje MASAKRA,ale i tak go kocham 😜 hehe bardziej sie chyuba juz nie da

kilka zdjec z chrzcin bo dopiero niedzwno dostalam
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img267.imageshack.us/i/gis8757.jpg/][IMG]http://img267.imageshack.us/img267/6189/gis8757.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img145.imageshack.us/i/gis8683.jpg/][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/6876/gis8683.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][URL=http://img194.imageshack.us/i/gis8682.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/5885/gis8682.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Kasia pochwal sie nam i pokaz jakie mebelki kupilas ??

Zuziek neistety nie mam zadnej ofery dla ciebie 😞

Kasiu ciesze sie,ze sie realizujesz w pracy choc ja sobei powrotu do pracy nie wyobrazam choc zbliza sie wieeeeeeeelkimi krokami do mnie ehhh za szybko czas biegnie

• Mamusia
Hej 🙂

Justi jaki z Wojtusia przystojniak 🤪
Elegancik jak się patrzy 😉
A jeszcze Ci napiszę odnośnie pracy... Pierwszy dzień pracy po macierzyńskim był dla mnie koszmarem, myślałam, że ktoś mi wyrwał serce, tak bardzo czułam rozłąkę z Emilką... myślałam, że się tam porycze! A jak jeszcze mąż wysłał mi mms-a ze zdjęciem Emilki jak siedzi na nocniku to już w ogóle myślałam, żE uciekne z tej cholernej roboty. Co dzień było lepiej. Ale staram się jak najwieej robić, za dużo nie rozmawiam z kumpelami na temat Emilki, bo zaraz się rozklejam, staram się rozdzielić pracę z domem.

Kasiu chwal się mebelkami i wykończonym pokoikiem 😎

Zuziek niestety też nie mam czego Ci polecić, u mnie w firmie niestety nie ma przyjęć.

ja dzisiaj na zakupach byłam i kupiłam dla maluszka półśpiochy, no i rompery! 🙂 takie małe i śliczne :* a mąż kupił brzdącowi buteleczkę to małą 🙂 na początku może nie będzie potrzebna, ale.. 🙂

• Mamusia
dziekuje dziewczyny w imieniu Wojtusia ☺️ ☺️

wiesz Kasiu u mnie na watku lipcowym zadna z dziewczyn poki co nie wraca do pracy wlasciwie urodzilam ostatnia , a wracam pierwsza do pracy 🥴 wiec tam poparcia nie mam . . . w rodzinie tez kazda mloda mama zostawala z malenstwem wlasciwie do mininum 2 lat
Ja nie dosc,ze jestem jakims ewenetementem to nie mam od nikogo wsparcia,ale trudno tak musi byc . . . niestety nasz kraj jest jaki jest i pracowac trzeba, bo obawiam sie czy po wychowawczym czekala by praca na mnie . . . 🤨

ale skoro Ty tez sie tak bronilas i od poczatku pisalas,ze idziesz na kilka dni do pracy,a pozniej wychowawczy,a zmienilas zdanie o 180 stopni wiec moze nie bedzie tak zle
grunt to pozytywne nastawienie 🙂 wiec mam na to jeszcze caly miesiac 🤔