Skocz do zawartości

Zapraszam wszystkich z Katowic i okolic | Forum o ciąży

ania175

Rekomendowane odpowiedzi

hej Dziewczyny 😉
no ja to bym prosiła już o te skurcze 😜 co prawda obudził mnie ból brzucha jak na miesiączkę, który promieniował na plecy.. no ale przeszło, a już miałam nadzieję, że sytuacja się rozwinie! 😁

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no to też mówie - niech Cię boli 🙂
Tuska ja czekałam na bóle do samego dnia terminu, o 2 w nocy 21go się zaczęły, więc tez nie należę do tych szczęściar co urodziły wcześniej...dlatego cierpliwości :/

• Mamusia
Tuska u mnie pierwszym objawem zblizajacego sie porodu byly nocne bole plecow(kregoslupa) na drugi dzien mialam duzo wydzieliny z krwia (tzw. czop) no i kolejnej nocy znow mialam te straszne bole plecow .... ok 2 w nocy poszlam sie wykapac myslalam,ze minie jednak tylko sie nasililo no i o 4 bylismy na porodowce a o 10 Wojtus byl "juz" z nami
choc przenosilam o 6 dni mojego Bąbelka

Aga rowniez glosuje na twoja piorunujaca corcie w domku i z pracy 😜 🙂

• Mamusia
kasiaw napisał(a):
Cześć mamusie 🙂 i brzusiu 🙂

My z Pawełkiem jesteśmy po pierwszej wizycie kontrolnej u pediatry i na szczęście wszystko jest w jak najlepszym porządku 🙂 no i mamusia dumna z synka bo był dzielny.
Zuziek miałaś rację co ramionka, to ślad po szczepionce.
Pytałam się też o spacery i już możemy spacerować codziennie i nawet po dwie godzinki 😁
Więc jutro mamusia uruchamia wózeczek i w drogę. Mam też od dziś dawać maluszkowi 2 kropelki witaminki D. A za dwa tygodnie na szczepienia. A właśnie jeśli chodzi o szczepienia dodatkowe to szczepiłyście dzieciaczki na rota wirusy i pneumokoki?
Tuska trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki żebyś już urodziła i nie męczyła się więcej ale na pocieszenie to na pewno już lada dzień. Korzystaj więc jeszcze z chwil wolności 🙂

Monika mam jeszcze pytanko do ciebie. Jak czyścisz Filipkowi "ptaszka". Położna mówiła, że absolutnie nie wolno ściągać napletka tylko przemywać całego wodą przegotowana na czubeczku a lekarka mi dziś powiedziała i pokazała, żeby lekko go ściągnąć i wtedy przemyć. I już zgłupiałam bo teraz już nie wiem kogo słuchać.

mi kazali sciagac bo w przeciwnym razie moze go czekac zabieg nacinania- i sciagamy - jakos sobie radzimy choc bardziej to zasluga tomka bo to on sie tym zajmue - no i coraz lepiej nam sie udaje - z dnia na dzien coraz wiecej udaje sie sciagnac.
wiem ze jesli sie tego nie robi to konsekwencje oga nie byc przyjemne - moj kuzyn wyladowal w szpitalu i do dzis ma problemy - a ma 17 lat 🤢

• Mamusia
Monic moj babel Wojtus ma 7 mies nadal karmie piersia i okresu brak 🙂 takze spokojnie, a w ciazy nie jestem chyba 😜 ☺️ ☺️ ☺️
wkazdym razie mi tam brak okresu baaaaaaaaardzo odpowiada i nie tesknie za nim 😁 😁

to ja nie wiedziałam, że jak się karmi piersią to tyle czasu można nie mieć @ ... dla mnie bomba, tym bardziej, że ja trochę się nacierpię przez pierwsze 2 dni 🤪

• Mamusia
Dla mnie mniej fajnie bo już nie mam pokarmu i w takim wypadku pewnie niedługo ciocia do mnie przyjedzie 😞
A i mamy za sobą pierwszy i udany spacerek 🙂 Mamie się podobało, synkowi też i wózek się sprawdził 🙂 A pogoda idealna na spacer.

• Mamusia
tak jak Justo mówi mozna nie mieć bardzo długo okresu a Tuska powiem ci jeszcze jedno ja przechodziłam okropne miesiączki jeden dzień wycięty z życiurysu a po porodzie przeważnie kobiety przechodzą mniej boleśnie miesiączki...
a za to mam inny problem bo brałam zatrzyki antybejbi miałam kolejny zastrzyk mieć 5 stycznia ale nie poszłąm i przestałam je brać w zastrzykach jest tak że okres zanika i mi zanikł ale teraz nie chce wrócić 😞 i już marzec a tu go dalej nie ma... musze zrobić test czy przypadkiem nie jestem w ciązy (chociaż wątpie) jak nie jestem to musze wybrac się do gina i dowiedzieć się o co kaman? 😞 boje się troche...

no to zrób test, może akurat jesteś w ciąży 😁 a ja właśnie zastanawiałam się nad metodą antykoncepcji i właśnie chyba zdecyduję się na zastrzyki, bo po tabletkach tyłam jak cholera :/ no ale na razie to muszę urodzić 😜 ja mam dzisiaj twardy brzusio strasznie i kuje mnie w kroczu, ale do tego już się przyzwyczaiłam 😉

• Mamusia
no lepiej jednak odczekać bo nie wiadomo czy tam się wszystko oczyściło i zdroslo... lekarz to stwierdzi no i po za tym trzeba się zabespieczać bo kiepsko by było urodzić i od razu być w ciązy...

Tuska ja tak samo myślałam i teraz widzisz nie wiem co się dzieje z moim organizmem... podobno ciężko jest potem zajśc w druga ciąże... 🤢 ja teraz inewstuje w gumki wiem że to uciążliwe ale niestety po za tym męża i tak nie ma przyjeżdża co 2 tyg. więc nie oplaca mi się...

monic, a tak Ci się chce tego seksu już? 😁 eeee no co Ty, nie boli Cię nic? 🙂

zuziek dzisiaj jednak koleżanka do czy ja wiem że jakaś zuziek z forum ma nicka do zdjęcia Ewy w profilu 😁 😁 😁

• Mamusia
Agaa napisał(a):
monic, a tak Ci się chce tego seksu już? 😁 eeee no co Ty, nie boli Cię nic? 🙂

zuziek dzisiaj jednak koleżanka do czy ja wiem że jakaś zuziek z forum ma nicka do zdjęcia Ewy w profilu 😁 😁 😁

kurcze Aguś czytam 5 raz to i nie rozumiem ani słowa?! 🤔
tak troszkę jaśniej :P bo ja głupia jestem chyba... 🤨 ☺️

hej Dziewczyny! Ja zaglądam tylko na momencik 😜 poinformować, że dalej w dwupaku i raczej nie zapowiada się na wcześniejszy poród, nawet nie zapowiada się na poród w terminie 🤢 zero skurczy, zero boleści.. po prostu nic, a nic 🤢
jedynie co to chyba sobie wczoraj za dużo pozwoliłam z jedzeniem i męczyłam się troszkę z powodu bólu brzucha w nocy..