Skocz do zawartości

Złe wyniki z moczu | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Własnie odebrałam wyniki z moczu i sa nie najlepsze ;(
leukocyty 35-40
nablonki plaskie 8-10
flora bakterie ++

Ostatnio bratam tabletki dopochwowe natamycyna i wypiłam lek monural (jakos tak) i dalej mam takie same wyniki a nawet gorsze 😞
bardzo sie boje i niewiem co robic, wizyte u lekarza mam dopiero w poniedzialek 😞
Czy ktos mial podobnie?? albo macie jakies sposoby na zmniejszenie bakterii??

• Mamusia
trzeba zrobic sobie posiew moczu z antybiogramem bo to moze swiadczyc o infekcji (chodzi o podwyższon liczbe leukocytow ) w moczu ogolnym, na wynik czeka sie tak 3 dni minimum, ale na drugi dzien mozna zadzwonic i spytac sie czy cos rosnie. a w ciazy nawet bezobjawowa bakteriurie trzeba leczyc

matko strasznie duzo lekucotów...ja dostalam (mialam od 10-20) nystatyne antybiotyk....przeszlo po 10 dniach...przyczyny tego moga byc dwie albo jakas infekcja albo problem z nerkami!dodatkowo podmywałam sie tantum rosa i uzywałam plynow do higieny intymnej przeciwgrzybiczne!dziewczyno uciekaj do lekarza...:/

• Mamusia
dziekuje dziewczyny za odpowiedzi, byłam u lekarza i dostalam tabletki dopochwowe, moja gin powiedziala ze u mnie to juz tak bedzie bo od poczatku caly czas mam jakies bakterie ktore szybko wracaja i mam juz taki organizm a z nerkami i pecherzem mam wszystko ok

• Mamusia
Erytrocyty w moczu, bo tak nazywa się krwinki czerwone moga wystąpić w moczu ale do około 2-3 w pływie, a najlepiej jak ich nie ma wcale.
Erytrocyty w moczu mogą świadczyć o stanie zapalnym pęcherza, o kamieniach a także o tym, że coś złego dzieje się z nerkami ( może dziecko je uciska). Ale wyniki skonsultować powinnaś z lekarzem, który w pełni oceni wszystkie pozostałe badania, Twój stan zdrowia, przebada Cię, i ewentualnie zleci usg jamy brzusznej w celu sprawdzenia czy nerki nie są np powiększone. Póki co nie panikuj, tylko poczekaj na wizytę u lekarza 🙂 [img size=342]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/3_Bdzie_CRECZKA_5485-33a368a5feb54a0177940efe91485b5a.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />