Skocz do zawartości

ZAŚWIADCZENIE O CIĄŻY | Forum o ciąży

lusia1982

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny
co do zwolnienia to się nie martwie mam umowe na czas nieokreslony więc to wogóle nie wchodzi w gre tyle że na zwolnieniu mogę byc 6mcy więc troche za wczesnie juz na nie iśc ☺️ praca nie jest znów taka ciężka salon odziezowy niestety towar co najmniej dwa razy w tyg.pod bacznym okiem kamer szefa bez krzesła i w sumie 10h na nogach 😞 w piątek ide na pierwszą wizyte zobaczymy co powie moja Pani doktor .
Buziaki

• Mamusia
Z tego co wiem, to 6 miesięcy można być na zwolnieniu podczas normalnej choroby, a co do ciąży, to możesz ją całą przesiedzieć w domu. Ja o swojej ciąży dowiedziałam się w 7tyg. i 4 dniu(usg prywatnie), później na 2 tyg wysłali mnie z pracy na urlop, bo dopiero za 2 tyg miałam wizytę u gin. i od razu wysłał mnie na zwolnienie, na któym jestem do tej pory.

• Mamusia
Witam
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie uff musze przyznac że jaka stara jestem tak stres byl 🙃 a ten mały krokodylek rozczulił mnie strasznie i bicie serduszka no cudo poprostu 🙂
Dostałam zaswiadczenie ze jestem wciąży poprosiłam o nie i bez problemu mi wypisala tylko nie bardzo wiem co teraz z nim zrobić o chorobowym narazie nie rozmawiałam samopoczucie mam lepsze więc może miesiąc jeszcze popracuje a poźniej sobie zrobie dłuższe wakacje 😁 Jestem taka szczęśliwa 😁
Pozdrawiam Was serdecznie

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
małami82 napisał(a):
Witam
Dostałam zaswiadczenie ze jestem wciąży poprosiłam o nie i bez problemu mi wypisala tylko nie bardzo wiem co teraz z nim zrobić o chorobowym narazie nie rozmawiałam samopoczucie mam lepsze więc może miesiąc jeszcze popracuje a poźniej sobie zrobie dłuższe wakacje 😁

Jeśli masz mozliwosc idz na l4 ja jak durna pracowalam poszlam na zwolnienie w 6m-c i wlasnie sie dowiedzialam ze nie mam po co wracac...

• Mamusia
witam
ja od momentu kiedy dowiedziałam sie o ciąży byłam na zwolnieniu dostarczyłam pracodawcy zaś. o ciąży i L4 i tak do rozwiązania .finansowo lepiej na tym wyszłam niz bym miala pracować , ale tu nie chodziło o kasę tylko o moje zdrowie i przede wszystkim maluszka, a teraz już sie cieszę maleństwem i jestem na macierzyńskim. pozdrawiam życzę udanych rozwiązań waszych problemów , spokojnego i radosnego przebiegu waszych ciąż