Skocz do zawartości

Nerwica w ciąży-jest tu ktoś taki?? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam podobny problem. Nie wiem czy to kwestia hormonów czy raczej usposobienia? Z reguły jestem bardzo nerwowa, staram się jak mogę ale nie raz coś bzdurnego wyprowadzi mnie z równowagi tak, że nie mogę się uspokoić. Płaczę co raczej mi się nie zdarzało aż tak często. Nie wiem czy to normalne?

• Mamusia
Czytałam o depresji w ciąży i najczęściej kobiety ukrywają to że nie czują się najlepiej. A podobno trzeba takie stany silnie nerwowe zgłaszać lekarzowi bo trzeba to leczyć. Ja jutro idę do lekarza i zapytam co powinnam robić kiedy się bardzo denerwuje. Choć wolałabym znaleźć alternatywę dla leków bo od początku ciąży nie biorę żadnych ( za wyjątkiem metafolinu ) i nie chcę ich brać.

• Mamusia
Witajcie.
Dziewczyny mówcie swojemu lekarzowi co wam jest lub z czym nie dajecie rady.Ja zawsze byłam nerwusem z błahego powodu potrafię zrobić aferę.A teraz w ciąży tej jak i poprzedniej nie wiele mi trzeba.Mi osobiście lekarz kazał zwiększyć dawkę magnezu i unikać sytuacji które mnie wyprowadzają z równowagi.Ale jest ciężko:laugh:
Pozdrawiam i trzymajcie nerwy na wodzy