Skocz do zawartości

ech jelita.. | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ech, chciałoby się poradzić, bo sama pamiętam jak się męczyłam... ale to chyba po prostu trzeba przetrwać. 🤨 Ja starałam się dużo pić w ogóle, ruszać (na ile się dało 😉), unikać jadania takich stoperów jak np. czekolada. Czasem delikatnie masowałam sobie brzuch - ale wiadomo z tym trzeba uważać! Hm... co jeszcze? Jabłka jedzone i wypijane (teraz też się nimi objadam i opijam). Suszone śliwki. Jogurty. Siemię lniane do picia. Teraz też pomaga mi po porodzie np. szklanka wody wymieszana z łyżeczką miodu i pozostawiona na noc - rano trzeba ją wypić na czczo. Posiłki małe, a częste. Ale wiadomo... to wszystko i tak nie zawsze pomaga. 🤨

• Mamusia
maryjane napisał:
Moje jelita również ostatnio strajkują. I niestety nie pomagają żadne ziółka,owoce itp. Trzeba to przetrwać tak jak wszystkie inne dolegliwości związane z ciążą 🙂

A i później z połogiem. 🤨 Bo podczas jego trwania wcale nie bywa z jelitami lepiej. No ale życzę Wam, aby u Was okazało się inaczej!

• Mamusia
Przestudiowałam ulotkę i jest napisane tak samo jak przy ciąży: w zalecanych dawkach lek może być stosowany w okresie karmienia piersią 🙂 Ja mam brać 3x1, ale na ulotce piszą, że zapobiegawczo zwykle 2x1 (rano i wieczorem). I najlepiej po śniadanku 🙂