Skocz do zawartości

BRAK APETYTU | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

ja w sumie nie mam wiekszych dolegliwosci ale musze sie zmuszac do jedzenia jak przed ciaza mogla bym wcinac wszystko tak teraz wiem ze musze jesc i musze sie zmuszac bo wiem ze malenstwo potrzebaju... jak bym sie odchudzala to bym sie cieszyla z takiego stanu rzeczy ale teraz martwie sie ... a jak z apetytem u was dziewczyny ... nie mowie tu o jednorazowych zachciankach bo takie czasem miewam:P

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Hm, ja w ciąży dostałam apetyt, którego brakowało mi za całe życie. 😉 Nie nie jadłam za dwóch, ale zaczęłam starać się jeść normalnie (za jednego chociaż 😉). No i zachcianki! :P Tylko, że ja nie musiałam się zmuszać. Ale teraz po urodzeniu dziecka mam podobną sytuację co ty - mam brak apetytu + ciążowa dieta + ciążowe dieta dla matki karmiącej piersią małego alergika. 😞 Nie dość, że mogę zjeść tak niewiele rzeczy to jeszcze większości z nich... po prostu nie lubię. I nie mam ochoty. Ale jem, bo muszę mieć z czegoś siły (i mleko 😉). Choć cieżko jest, bo po porodzie wypisano mnie z anemią, która nie minęła i przy takiej diecie szybko raczej nie minie. 😞

• Mamusia
Oj chciałabym, ale mam na starym komie, a nie mam go pod ręką. 🤨 Hi, hi, ale nie wiem też czy mój M by się nie zdenerwował - w końcu nie bardzo mu się podobała ta fotka (mówił, że wygląda jak pantoflarz :laugh 🙂. 😉