Skocz do zawartości

CIEMIENIUCHA - jak z nią walczyć? | Forum dla mam

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U mnie póki co sprawdził się taki sposób:

Po kąpieli dokładnie nasmarowałam małemu główkę oliwką w żelu Johnson's Baby i na to założyłam cienką, bawełnianą czapeczkę. Z tym mały spędził całą noc. Rano czapeczkę ściągnęłam i umyłam mu starannie główkę. Wysuszyłam, a później wyczesałam miękką szczoteczką dla niemowląt. Na dzień nie robiłam nic. I dopiero wieczorem to samo. I w sumie jakieś trzy noce starczyły mi na zwalczenie tego paskudztwa. 🙂

• Mamusia
Wszystko samo zniknie z czasem ale ponoć pomaga wcieranie oliwki. Mój też to miał ale szybko minęło. Generalnie nic nie robiłam, raz czy dwa wyczesałam i po kłopocie.
kasia1986, jak Ci idzie karmienie 6 zębowego szkraba ? Mój jak mnie ugryzł parę razy to było nie wesoło. A tak z innej beczki, pozdrawiam akwarystkę 😘 Ile masz zbiorników ? Dajesz rade połączyć macierzyństwo z hobby ? Ja mam dwa zyjace zbiorniki 200 i 160l a jeszcze jedzie do mnie krewetkarium z Opti White 😁 Wszyscy się dziwią jak daje rade to wszystko połączyć. Kurcze, trzeba założyć osobny watek dla mam z pasja 🙂Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam:*

• Mamusia
Bagira - co do akwarystyki, to hobby mojego męża 🙂 Mamy w domu 2 baniaczki 500 l, w tym jeden z paletkami i krewetkami, a w drugim póki co buszują ryby denne, kolejne 375 litrów - pyszczaki - malawi, oraz 112 l póki co z bojownikiem.
Bardzo cieszą mnie te rybki i nie wyobrażam sobie pokoju bez akwarium 🙂
pytanie od mojego męża - skąd zamówiłaś Opti White? Masz sprawdzony sklep?
a co do karmienia, nie jest wesoło. Mały nieświadomie mnie gryzie, wiadomo, zdarza mu się przygryźć.. Teraz mam dość nieciekawie, bo zaczął szorować mi ząbkami i zrobiła mi się dośc nieprzyjemna rana na brodawce 🤢 Póki co ściągam pokarm laktatorem z prawej piersi.
Gdyby nie fakt, że Grzesiu bardzo lubi przytulać i ciamkać cycka, to pewnie już przestałabym karmić piersią. No ale robię to dla niego, zaciskam zęby i jakoś karmię 😉
A to, że tak szybko mu wyszły zęby, to już nie miałam na to wpływu 🤨

Rzeczywiście, można założyć wątek o naszych pasjach 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
SPOSÓB NA CIEMIENIUCHĘ (od mojej sis)

1) Oliwkę wmasować we włoski i do czapeczki (3-4 razy na dzien) potem w nocy przed snem poprawić...
2) Rano umyć główkę szamponem najlepiej rumiankowym bez alkoholu.
3) Następnie zrobić to co wczoraj czyli: Oliwkę wmasować we włoski i do czapeczki (3-4 razy na dzien) potem w nocy przed snem poprawić...
4) Umyć główkę i przeczesać... nałożyć maść cholesterolowa i znowu wygrzać główkę pod czapeczką... a w nocy poprawić.
5) Rano umyć główkę i wyczesać pozostałości ciemieniuchy...

DA DAM.. Po ciemieniuszce ani śladu... jak by jednak odrobinkę zostało dać troszkę oliwki ale nie dużą ilość bo włoski przyzwyczają się i będę mieć tendencję do przetłuszczania się.

POZDRAWIAM