Skocz do zawartości

BRZUSZEK | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja też niby szczupła a brzuszek mi było widać dosyć późno. Zresztą tutaj jest zdjęcie jak wyglądał w 17tc, tutaj jak w 23tc, tu w 27tc, no i jak w 36tc. 😉 Właściwie to można powiedzieć, że 8 miesiąc przyniósł dopiero jaką taką jego konkretną widoczność. 🙂

W trakcie ciąży często zdarzało mi się usłyszeć zdziwienie, że jestem w ciąży i że już w danym miesiącu, niektóre nieporozumienia były całkiem zabawne, inne irytujące... Zwłaszcza uwagi w stylu, że coś ze mną nie tak bo mam mały brzuch, albo, że na pewno nic nie jem i się głodzę (!), bo brzuszek nie roście - to już było bardzo przykre. 😞

Ostatnie z tych zabawnych uwag to zdarzyły mi się dwa razy w szpitalu, gdzie leżałam już po terminie porodu i przyszła pielęgniarka robić mi ktg. Pyta się na kiedy termin, ja, że był na 18 listopad... ona: "na luty?" Ja, że nie, że był na 18 listopad... wtedy tak zmierzyła mnie wzrokiem i powiedziała "phi? Taki mały brzuszek?" Jej ton nie był przyjemny, ale rozśmieszyło mnie, zwłaszcza, że to była już druga zdziwiona pielęgniarka, która robiła mi ktg. :P

• Mamusia
Kasiaa dzięki. 🙂

Starlet123 no ciekawe, choć z drugiej strony czy to takie ważne? 😉 Grunt, żeby mieć odpowiednie podejście do siebie i swojego brzucha... czyli wyglądu. Ja się naprawdę musiałam zdrowo dystansować do komentarzy w stylu "pewnie głodzi siebie i dziecko", itp.

• Mamusia
no tak tutaj w sumie masz racje .. chociaż troche mnie takie stwierdzenia dziwią .. bo oglądałam Twoje zdjęcia i nie zauważyłam żeby rzeczywiście brzuszek był aż tak mały ... no ale cóż ludzie są różni .. i niestety jezyka sie im nie zawiąże a ile ludzi tyle opinii i nie do końca właściwych i miłych

• Mamusia
ja swój wypatrzyłam z mężem dopiero po połowie czwartego miesiąca 🙂 w ciąży przytyłam 12kg, ale na początku 7 schudłam :P

Z rana idąc na porodówkę miałam 105cm w biuście,104cm a brzuszku i 102ch w biodrach 🙂

Nie którzy nie wierzyli, że urodziłam 🙂 nawet jak widzieli mnie kilka tygodni przed porodem to nie wierzyli, że w ciąży jestem :P chyba, że byłam w obcisłej bluzce albo bez 🙂

Pozdrawiam 🙂

I tęsknię za brzuszkiem... znów chce taki!!

• Mamusia
Starlet123 widać dla niektórych nie był wystarczająco wielki. Tak, też musiałam sobie powtarzać w kółko, że ludzie są różni i niech se mówią, a ja wiem swoje. 😉

madzia_88 napisał:

Nie którzy nie wierzyli, że urodziłam 🙂 nawet jak widzieli mnie kilka tygodni przed porodem to nie wierzyli, że w ciąży jestem :P

Heh, podobnie. :P

• Mamusia
Sathi, jakbym siebe widziała w pierwszej ciąży...jak przyjechałam na porodówkę 1 dzień po terminie to mi pielęgniarki powiedziały dziecko co Ty tu robisz przecież to 6 miesiąc:P i jeszcze mnie wystraszyły że dziecko może się urodzić z przykurczem...młoda urodziła się 3350 i 56 długa a to gadanie tylko mnie zdenerwowało.
Teraz mój brzuch jest troszkę mniejszy niż Twój w 36 tc, no ale mówią że ciąża ciąży nie równa, zwłaszcza że u mnie minęło 15 lat:P
pozdrawiam i miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Sathi, jakbym siebe widziała w pierwszej ciąży...jak przyjechałam na porodówkę 1 dzień po terminie to mi pielęgniarki powiedziały dziecko co Ty tu robisz przecież to 6 miesiąc:P i jeszcze mnie wystraszyły że dziecko może się urodzić z przykurczem...młoda urodziła się 3350 i 56 długa a to gadanie tylko mnie zdenerwowało.
Teraz mój brzuch jest troszkę mniejszy niż Twój w 36 tc, no ale mówią że ciąża ciąży nie równa, zwłaszcza że u mnie minęło 15 lat:P
pozdrawiam i miłego dzionka 🙂

witam wszystkie brzuszki:laugh:
ja jestem w 14 tyg ciazy i moj brzuszek chyba jest leniwy bo mało co go widać 😎 ale juz nie moge sie doczekac kiedy bedze wiekszy 😉 pozdrowionka