Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
maluda napisał(a):
ja pierdziele ale nie wyobrażam sobie dać dziecko ,takie maleństwo w obce ręće.Kto go wychowa??Jakaś obca baba.Niee.....to matka ksztaltuje dziecko,jego charakter i zdolnośći,chocbym miala o suchej kromce chleba życ,to nie zrezygnuje z wychowania dziecka.Zresztą mam przyklad na swoich starszych synach 🙂

jestem tego samego zdania 🙂 ja zrobiłam błąd przy Angelce jak miała 10 miesięcy poszłam do pracy 😞 po 8 miesiącach zrezygnowałam dla jej dobra 🙂 i przy Kamilu nie popełnie tego samego błedu 🙂

maluda napisał(a):
sweety napisał(a):
malutki bedzie z tatusiem ja bede chodzila tylko na popoludniowki

to co innego,to podziwiam ,ze sie podzieliliście obowiązkami

on jest bardzo odpowiedzialny nie musze sie martwic ze nawali no i rozumie ze chce pracowac
chcielismy prace chalpnicza ale wszedzie sa tylko naciagacze

• Mamusia
Madziu i widzisz musialas? czy chcialas? bo ja jestem zmuszona ale kombinuje zeby tak sobie ulozyc p[race zeby zmieniac sie z mezem tylko on musi przejsc na zmiany a nie ciagle na rano zreszta narazie sie tym nie martwie bo co o tym mysle to bolu glowy dostaje pozyjemy zobaczymy wiadomo ze bede robila wszystko zeby Alkowi i mi bylo najlepiej 🙂 a najlepiej rzazem 🙂

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
maluda napisał(a):
ja pierdziele ale nie wyobrażam sobie dać dziecko ,takie maleństwo w obce ręće.Kto go wychowa??Jakaś obca baba.Niee.....to matka ksztaltuje dziecko,jego charakter i zdolnośći,chocbym miala o suchej kromce chleba życ,to nie zrezygnuje z wychowania dziecka.Zresztą mam przyklad na swoich starszych synach 🙂

marita latwo powiediec jakby chodzilo o sucha kromke to nawet by mi to przez mysl nie przeszlo bo dla mnie to tez jest jakas abstrakcja ale tu chodzi o utrzymanie dziecka i mieszkania a z jednej pensyjki mojego meza tego nie widze jest jeszzce tesciowa w gorzowie emerytka ale ona jet juz prawie glucha ico?? nie mam wyjscia chyba ze moj dostanie stanowisko kierownicze w swojej firmie a na to nie licze bo jego firma to jeden wielki syf organizacyjny :/[/quote
Wiem Marto,mnie też bedzie cięzko,bo już jest.Moja syta wyplatka zamienila sie w 930 zlotych macierzyńskiego.To pieprzone państwo gdera,ze niż demograficzny ,a matkom kurw.... nie pozwala wychowywać dzieci.Podziwiam takie mamy,ktore wracają do pracy ale co z malcem.To nie dla mnie.Zreszta,nie wiadomo co będzie jak wychowawczego nie dostane

• Mamusia
Wiem Marto,mnie też bedzie cięzko,bo już jest.Moja syta wyplatka zamienila sie w 930 zlotych macierzyńskiego.To pieprzone państwo gdera,ze niż demograficzny ,a matkom kurw.... nie pozwala wychowywać dzieci.Podziwiam takie mamy,ktore wracają do pracy ale co z malcem.To nie dla mnie.Zreszta,nie wiadomo co będzie jak wychowawczego nie dostane

• Mamusia
Mortishia24 napisał(a):
Madziu i widzisz musialas? czy chcialas? bo ja jestem zmuszona ale kombinuje zeby tak sobie ulozyc p[race zeby zmieniac sie z mezem tylko on musi przejsc na zmiany a nie ciagle na rano zreszta narazie sie tym nie martwie bo co o tym mysle to bolu glowy dostaje pozyjemy zobaczymy wiadomo ze bede robila wszystko zeby Alkowi i mi bylo najlepiej 🙂 a najlepiej rzazem 🙂

chciałam 🙂

• Mamusia
magda123 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
a ja znowu jestem sama moj pojechał na 3 dni 😠o seksie gadałyscie u mnie tez był w piątek 🙂

chyba telepatycznie się zgadałyśmy 🙂
hmmm a na wyjazdy twojego jest inne zadowolenie sztuczny Olek(wibrator) 😁 😁 😁 😁 😁 😁

no chyba musze sie zaopatrzyć w Olka masz racje 😁

• Mamusia
dziewczyny ja nie krytykuje tych mam ,które kosztem dziecka muszą iść do pracy 🤨 tylko wkurwia mnie to ,że w innych krajach matki spokojnie mogą wychować dzieci tylko nie w Polsce bo nie długo zabiorą becikowe rodzinne ,żeby zaoszczędzić 😠 niech posłowie oddadzą połowe swojej pensji a nie zabieraja naszym dzieciom 😠 wtedy będzie dobra oszczędność w ogóle to połowe sejmu bym wyjebała w kosmos tam gdzie ich miejsce 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
magda123 napisał(a):
dziewczyny ja nie krytykuje tych mam ,które kosztem dziecka muszą iść do pracy 🤨 tylko wkurwia mnie to ,że w innych krajach matki spokojnie mogą wychować dzieci tylko nie w Polsce bo nie długo zabiorą becikowe rodzinne ,żeby zaoszczędzić 😠 niech posłowie oddadzą połowe swojej pensji a nie zabieraja naszym dzieciom 😠 wtedy będzie dobra oszczędność w ogóle to połowe sejmu bym wyjebała w kosmos tam gdzie ich miejsce 😁 😁 😁 😁

Popieram w calości

magda123 napisał(a):
dziewczyny ja nie krytykuje tych mam ,które kosztem dziecka muszą iść do pracy 🤨 tylko wkurwia mnie to ,że w innych krajach matki spokojnie mogą wychować dzieci tylko nie w Polsce bo nie długo zabiorą becikowe rodzinne ,żeby zaoszczędzić 😠 niech posłowie oddadzą połowe swojej pensji a nie zabieraja naszym dzieciom 😠 wtedy będzie dobra oszczędność

nie zgadzam sie z toba wcale nie jest lepiej za granica
becikowego nie ma tu mialam tylko macierzynskie ktore trzeba sobie wypracowac do 36 tygodnia ciazy kupujemy mieszkanie wieksze ktore kosztuje 198 tysiecy euro oczywiscie bierzemy kredyt w banku na kupno a rata miesieczna to 800euro dotego dochodza oplaty i wyzywienie zlobek piec dni w tygodniu po piec godzin kosztuje tez 800euro miesiecznie dlatego chodze tylko na popoludniowki bo nas juz nie stac na zlobek