Skocz do zawartości

wybór podgrzewacza do butelek | Forum dla mam

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zastanawiam się nad kupnem podgrzewacza do butelek. Dlatego mam kilka pytań do osób, które używają takiego wynalazku(mam nadzieję, że jakieś osoby się znajdą na forum 😉).

1. Jak dokładnie działa taki podgrzewacz? Jak się im przyglądałam to mają zwykle nad pokrętłem 3, hm, tryby? O co chodzi? ☺️

2. Jaką firmę polecacie? Sama zastanawiam się nad Tomee Tippee, ponieważ moje maleństwo właśnie z tej firmy upodobało sobie buteleczkę. 😉

3. Czy rzeczywiście opłaca się taka inwestycja, czy lepiej np. kupić czajnik elektryczny? 🤔

• Mamusia
Witam
Jestem Mamą 2 chłopaków...Pierwszy 12 lat był karmiony butelką...drugi 4 miesiace wyłącznie moim mlekiem
Cóż do rzeczy-przy pierwszym sprawdził sie rewelacyjnie....Nie musiałam w nocy wstawać żeby przygrzać wodę do przygotowania mieszanki czy kaszki.....wode miałam ciepła w podgrzewaczu i tylko mleczka dosypywałam...poza tym dzieci sztucznie karmione muszą być dopajane,więc herbatka jest cieplutka przez kilka godz....oczywiscie nie za długo,bo pózniej mnożą sie w niej akterie....ale mysle ,że ok 2 jest ok
Co do podgrzewaczy to ja mm baby ono....tanszy na pewno od aventa czy toomee....i pasuja butle toomee,bo też mam i jestem wielką fanka tej firmy....mamy smoczki...gryzaczki....śliniaki....obcinaczki do paznokci i inne bajery.....Najleiej przymierz w sklepie czy Ci butla pasuje.....
W sumie to wszystkie podgrzewacze działają na takiej samej zasadzie.....a te 3 stopnie to jest moc podgrzewacza....jak bardzo chcesz cos podgrzac....ja ustawiam na 1 i wystarczy....
Reasumując.....dobra rzecz i posłuży na lata,bo wiekszosc ma tez nasadke do podgrzewania zupki czy słoiczków....sok w butelce tez podgrzejesz
Pozdrawiam

• Mamusia
Dziękuję za odpowiedź Maxara. 🙂
Dobrze wiedzieć, że buteleczki Tomee pasują do tego podgrzewacza o którym piszesz. Wezmę go pod uwagę przy wyborze. 🙂 Hm, za jakiś czas będę chyba musiała całkiem przejść na butelkę, więc widzę, że może się rzeczywiście przydać. Ach i dzięki za wytłumaczenie o co chodzi z tymi trzema stopniami! ☺️ 🙂