Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
swoją drogą to Cie podziwiam, jesteś bardzo młodą osobą a masz już prawie rocznego synka i spodziewasz sie kolejnego a do tego pracujesz. Ja nie wiem czy zdołałabym sie zając takimi maluszkami, chciałabym drugie tak po dwóch latach od pierwszego. Jak godzisz prace i macierzyństwo? żłobek czy rodzina sie opiekuje malcem?

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A my się pospieszyliśmy;0 i to mi na dobre wyszło - przerwałam przynajmniej całotygodniowe włóczenie się po barach;D kochana nie dośc, że studiuję to własnie napisałam magistra meżowi;p bo 2 lata studiowałam za 2;D a Kuba zostaje z teściowa.. ale jak skończę staż sama chcę się nim zająć i na razie odpuścić sobie pracę;0 i tak mam sporo obowiązków.. teraz jeszcze prawko robię..

• Mamusia
Na twoim miejscu też bym z czegoś zrezygnowała. Ja bynajmniej nie wyobrażam sobie nie pracowac wcale i siedzieć tylko w domu, chyba bym zgupiała. Dlatego po macierzyńskim wracam do pracy na pełny etat ale bedzie problem z dzidzią bo nie mam za bardzo Kogoś kto by sie opiekowałm moim malcem i chyba opiekunkę bede musiała znaleść a to sporo kosztuje wiec musze tak czy siak pracować.

Ja też chcę pracowac bo siedzenie w domu mnie meczy.. ale.. jak nie widze jak Kuba odkrywa coraz to nowe rzeczy, mówi pierwsze słowo, pierwszy raz wstaje.. to mi żal.. na szczęście pierwszy krok zrobił przy mnie - ja zauważyłam pierwszy ząb itd.. ale są rzeczy, którymi ja się cieszyłam a teściowa na to: on już tak od dawna..

• Mamusia
Gosia to się ciesz bo ja pracowałam jak moja miała 9 miesięcy i pierwszego kroku nie było mi dane zobaczyć 😞dlatego powiedziałam sobie ,że chociaż przy drugim chce być w najważniejszym momencie 😉 takich jak pierwsze słowo pierwszy krok ząbek 🙂i przy Angelce pracowałam przez 7 miesięcy jak zrezygnowałam z pracy ,żeby nie przeoczyć więcej takich chwil i wcale nie żałuje 🙂

hejka 🙂 ja już po wizycie ,z dzidzią wszystko jak najlepiej, potwierdził że panienka 😉 tylko wyobraźcie sobie przez miesiac przytyłam 3 kg 😮 no coż nie ograniczałam się he he 🙂
gin mi powiedział że mogę ograniczyć ziemniaki, słodycze, jeść twarożki, warzywka itd. bo w to witaminki

no mi te krówki i inne słodkości wychodzą w kg właśnie 😁 ale najważniejsze ze maleństwo rozwija się dobrze i ze wszystkich pomiarów wychodzi że to 19 tydź i szósty dzień, gin mi powiedział że rzadko się zdarza taki idealny wynik, a waży 350,3 g

Gosieńko na pewno wszystko jest w porządku, może po prostu słabiej kopie ja też tak mam że nasłuchuję czasem bo mi sie wydaje że za mało czuję ruchów, u każdego to jest inaczej jak poczujesz to napisz koniecznie i nie martw się na zapas 🙂

Skarbie posiliłam się czekoladką i kolega się odezwał 😉 na szczęście bo już naprawdę się martwiłam.. A teraz idę pisać bo muszę napisać jeszcze 2 teksty na ten sam temat tylko, żeby były inne.. 5 już na ten temat napisałam, więc teraz już jest problem z pomysłami...