Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tu chodzi o to ,że jeżeli się dobrze czujecie nie macie żadnych bóli to mycie okien nie zaszkodzi 🙂
Dorotanikt cię nie zje 🙂 Ja po prostu wychodzę z założenia ,że to są zabobony i jeśli się dobrze czyje to to robię z umiarem wiadomo,żeby póżniej nie mieć bóli brzucha 🙂

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

E tam nie można - też uważam, że jak jest wszystko w porządku to nie ma co robić z siebie kaleki;p;p Ja myłam okna kilka dni temu bo były już w takim stanie że szok (wszystko z Kubusiowych łapek;p) a prawda jest taka, że nie ma kto tego za mnie zrobić;p Mój się ogranicza do mówienia, ze zrobi;pp hehe

buźki dziopki i miłego dnia życzę 😉

dziewczyny mycie okien jest niewskazane nie z powodu zabobonów tylko z prostych przyczyn np. przeciąg tak samo jak niewskazane jest wieszanie firanek, bo długie trzymanie rąk w górze może doprowadzić do omdlenia a co za tym idzie...wiadomo ... 🤔
Jestem zdania że ciaża to nie choroba i jeżeli nie ma przeciwwskazań to można wiele rzeczy robić w granicach zdrowego rozsądku oczywiscie, najlepiej domowe obowiązki rozłożyć sobie na raty 😜
słyszałam też ze niezdrowe jest długie prasowanie bo sie odkleja łożysko ale to akurat nie wiem skąd wiem i nie wiem czy to ma jakieś potwierdzenie czy też jakiś zabobon... 🤢

• Mamusia
dziewczyny a takie pytanie co sądzicie o :jak je się słodkie to urodzi się dziewczynka,natomiast kwaśne chłopak.
U mnie na usg wyszło ,że będzie chłopak a nie jem nic kwaśnego tylko słodkie w bardzo dużych ilościach 🙂A u was jak jest??

przy pierwszej ciąży i teraz ciągnie mnie przeważnie do słodkiego, choć nie ma na to reguły potrafię też zjeść słoik ogórków kiszonych jak mnie naleci 😉 w tej drugiej straconej ciąży natomiast jadłam same kwaśne, cierpkie wręcz rzeczy ,nawet sobie bigos gotowałam taką miałam ochotę a na słodkie znów mnie wykręcało .....
w kazdym bądź razie z Amelką zajadałam się cukierkami teraz też bardziej słodkie i ma być dziewczynka to może coś w tym jest 😜

dziewczyny a jak to u Was jest z reakcją na zapachy? ja np nie mogę ,wszystko mi nie pasuje,zapach z lodówki, czyjeś perfumy...albo jak idę ulicą i ktoś chrząknie 😠 to koniec świata...od razu mnie ciągnie...stałam się strasznie brzydliwa pod tym względem ,nawet tabletek łykać nie mogę .... 😞

• Mamusia
ja teraz nie przepadam za słodkim. zjeść zjem ale mnie nie ciądnie tak jak kiedyś.

Marcin musiał zmieniec perfumy na łagodniejsze bo nie mogłam przy nim być tak mn było nie dobrze(przed ciążą je uwielbiałam). to samo mam z rosołem.

dzisiaj się chyba zerwę wcześniej z pracy 😉

Gdzie jesteście mamusie? Zostawiłam Kubę u moich rodziców... jutro wcześnie jedziemy do Kielc i dlatego już dzisiaj go zawieźliśmy.. i jakoś mi tak przykro... płakac się chce 😞

ostatnio się coś mijam z Wami 😞
Kurde coś mi się z krążeniem dzieje... mam takie dziwne uczucie w nogach - ni to cierpnięcie, ni skurcze... tak jakby mi ktoś lód do nóg przykładał, takie cholernie nieprzyjemne zimno po całych łydkach.. może mi zimna krew krąży?? 😁 hehe chyba gorsze od puchnięcia..