Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

Gosia zobacz co gdzieś wyczytałam, nie wiem czy to skuteczna porada ale zawsze możesz spróbować;

Najstarszą metodą wywoływania czynności skurczowej jest wypicie na czczo dwóch łyżek stołowych oleju rycynowego. To spowoduje, że jelita zaczną pracować żwawiej a to z kolei wywoła skurcze macicy. Metoda jest skuteczna pod warunkiem, że szyjka macicy jest przygotowana do porodu (czyli miękka )

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
Gosia zobacz co gdzieś wyczytałam, nie wiem czy to skuteczna porada ale zawsze możesz spróbować;

Najstarszą metodą wywoływania czynności skurczowej jest wypicie na czczo dwóch łyżek stołowych oleju rycynowego. To spowoduje, że jelita zaczną pracować żwawiej a to z kolei wywoła skurcze macicy. Metoda jest skuteczna pod warunkiem, że szyjka macicy jest przygotowana do porodu (czyli miękka )

o to jest pytanie czy jest miekka bo ostatnio bad ginekologiczne maiłam 30 sierpnia 😞a zreszta nie mam olejku a nie wiem czy tu maja ale dziekuje za porade 😘

w takim razie Gosia zostaje Ci tylko czekanie, to może się stać w każdej chwili, jak u mnie w poprzedniej ciąży,pamiętam,że kładąc się spać nie miałam najmniejszych prześwitów ze za dwie godziny zacznę rodzić 😉

• Mamusia
magda123 napisał(a):
pisałam już wcześniej ,że mi nerwoból wszedł w żebra i boli jak cholera przy oddychaniu 😞 wstawaniu a jeszcze mojego w szyi coś strzeliło i mu muszę wymasować 🙂

oj biedna to pewnie kładz sie spac kolorowych snów 😘 😘 😘
no Iwonko nic innego nie zrobie czekam dalej 😞

magda123 napisał(a):
pisałam już wcześniej ,że mi nerwoból wszedł w żebra i boli jak cholera przy oddychaniu 😞 wstawaniu a jeszcze mojego w szyi coś strzeliło i mu muszę wymasować 🙂

no to idź koniecznie wysmaruj męża i wymasuj porządnie, a potem zmiana roli...

gosia2301 napisał(a):
magda123 napisał(a):

oj biedna to pewnie kładz sie spac kolorowych snów 😘 😘 😘
no Iwonko nic innego nie zrobie czekam dalej 😞

a ile jesteś już po terminie?

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
a to są jeszcze jakieś dziewczyny na październiku przed rozwiązaniem, czy sama zostałaś? ja wolałabym sama zacząć bez wywoływania, ale wiadomo jak trzeba, to cóż...

te co pisały urodziły tak to zostałam sama bo nikt sie nie odzywa jedynie Gosia i Madzia piszą moje kofane 🙂

gosia2301 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):
a to są jeszcze jakieś dziewczyny na październiku przed rozwiązaniem, czy sama zostałaś? ja wolałabym sama zacząć bez wywoływania, ale wiadomo jak trzeba, to cóż...

te co pisały urodziły tak to zostałam sama bo nikt sie nie odzywa jedynie Gosia i Madzia piszą moje kofane 🙂

ciekawe kto u nas zacznie? ja stawiam na Pati, potem Gosię...ale kto wie może to ja będę pierwsza 😉 😁

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):

ciekawe kto u nas zacznie? ja stawiam na Pati, potem Gosię...ale kto wie może to ja będę pierwsza 😉 😁

jeszcze na chwilkę do was zerkłam mojego wysmarowałam 🙂 Iwona nie zapominaj o agnieszce co jest chyba trzeci miesiąc na podtrzymaniu w szpitalu wiec ona może być pierwsza niż gogr 😜
kolorowych snów 😘 😘 😘

gosia2301 napisał(a):
ja tez obstawiam Pati a potem Gogr 🙂kazda urodzi w swoim czasie jednym wystarczy 37 tygodni a ja musze 42 nosic 😁

masz rację, choć ja to też nie do końca wierzę lekarzom...wydaje mi się że dzidziuś sie rodzi gdy nadchodzi jego czas a nie według określonych przez kogoś dat....

magda123 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):

tak Madzia brałam Agę pod uwagę tylko nie pamiętam jak to u niej było z terminem, bo o Gosi to wiem,że początek m-ca ma a Agulę mogą trzymac do konca jak nic się nie zacznie samo...wiesz jak to jest w szpitalach...

jeszcze na chwilkę do was zerkłam mojego wysmarowałam 🙂 Iwona nie zapominaj o agnieszce co jest chyba trzeci miesiąc na podtrzymaniu w szpitalu wiec ona może być pierwsza niż gogr 😜
kolorowych snów 😘 😘 😘

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
ja tez obstawiam Pati a potem Gogr 🙂kazda urodzi w swoim czasie jednym wystarczy 37 tygodni a ja musze 42 nosic 😁

masz rację, choć ja to też nie do końca wierzę lekarzom...wydaje mi się że dzidziuś sie rodzi gdy nadchodzi jego czas a nie według określonych przez kogoś dat....

dokładnie mój Kamil tez urodził sie na przełomie 41 i 42 tygodia widocznie tyle potrzebował tylko wtedy chodziłam do szkoły a nie siedziałam w domu i nie swirowałam tak jak teraz ☺️