Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
iwonka1 napisał(a):
cześć mamuśki, dzisiaj bylam u mojej gin i mi powiedziala ze jezeli do niedzieli nie urodze a na to sie nie zanosi(nadal nic sie nie dzieje, ujscie calkiem zamkniete 😞) to mam isc do szpitala, bo juz pora i nie mozna tak dlugo czekac, takze najpozniej 22 listopada bede w szpitalu na wywolaniu, chyba ze lekarze w szpitalu postanowia inaczej ale wtedy siedzac w domu bedzie mi biegl urlop macierzynski bo L4 dostalam do 21.11. Moze cud sie stanie i niunia sama w tym tygodniu zechce do nas przyjsc. Oby, bede sie o to modlila.

Iwona urlop macierzynski zaczyna się od dnia urodzenia dziecka a nie od dnia przewidywalnego porodu tylko musisz powiadomić swojego pracodawce ,że urodziłaś 🙂

• Mamusia
tak Madziu masz racje, urlop macierzynski normalnie zaczyna sie od dnia urodzenia dziecka ale jezeli nie urodze a nie mam juz L4 to urlop macierzynski zaczyna od tego momentu biec a gin powiedziala ze dluzej nie moze mi wystawiac L4 bo takie sa przepisy 🤨 takze do 21.11 jak niunia sie nie urodzi to mam isc do szpitala.....

• Mamusia
ja się czuję spoko Kamilek śpi 🙂a jeśli chodzi o przepisy to wcale nie jest tak jak piszesz bo ja tak miałam jak Adziulke rodziłam 🙂zwolnienie mi się kończyło 19 kwietnia jak termin porodu a urodziłam 26 i wcale mi nic nie przepadło nawet jeden dzień tyle,że ja informowałam pracodawce o tym ,że jeszcze nie urodziłam 🙂

• Mamusia
magda123 napisał(a):
ja się czuję spoko Kamilek śpi 🙂a jeśli chodzi o przepisy to wcale nie jest tak jak piszesz bo ja tak miałam jak Adziulke rodziłam 🙂zwolnienie mi się kończyło 19 kwietnia jak termin porodu a urodziłam 26 i wcale mi nic nie przepadło nawet jeden dzień tyle,że ja informowałam pracodawce o tym ,że jeszcze nie urodziłam 🙂

w takim razie nie mialas pokrycia u pracodawcy na te pare dni do porodu, moze masz na tyle wyrozumialego pracodawce ze przymknal oko na Twoja nieobecnosc lub wypisal Ci na te pare dni urlop bezplatny, bo nie mozesz miec takiej luki, albo pracujesz albo masz L4 albo urlop bezplatny, tyle jest mozliwosci

MADZIA ALE FAJNIE JUŻ JESTEŚ W DOMKU 🙂
DOROTKA ŚLICZNE ŁÓŻECZKO 🙂
IWONKA... BYŁAM DZIŚ U LEKARZA...GIN POWIEDZIAŁ ŻE W KAZDEJ CHWILI MOŻE SIE PORÓD ROZPOCZAC 2,5 CM.ROZWARCIA I SZYJKA ZŁAGODZONA 😉 😉 😉
ALE ZNAJĄC ŻYCIE JESZCZE DO CZWARTKU PRZETRZYMAM DZIDZIUSIA 🙂

magda123 napisał(a):

MADZIA ZMIEŃ KOCHANA SWÓJ SUWACZEK BO PISZE ŻE ZA 2 DNI URODZISZ 🙂 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Wy macie jakies doswiadczenie w rodzeniu, powiedzcie mi, jezeli u mnie nic sie nie dzieje to jakby mnie wzieli na wywolanie to cos pomoze? czy beda mnie musieli kroic? bo moja szyjka nawet sie nie skrocila, jest wpelni zamknieta i nie wiem czy po kroplówce cos sie zmieni....

• Mamusia
ale to zycie płata mi figle, najpierw na pczątku ciąży modlilam sie zeby wszystko było dobrze, zeby nie poronić, pozniej zeby donosić ciąże i nie urodzić za wcześnie, to mi wszystko wyszło a teraz modle się zeby wreszcie urodzić a tu juz nie chce mnie słuchać 🙂 i nie wiem co robic zeby cos sie zaczelo, zeby chociaz szyjka sie otwarła, cokolwiek.