Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki dziewczyny za miłą ocenę mojego brzunia ,nareszcie zaczyna sie zaokrąglać bo do tej pory widać było tylko dodatkowe kilogramy hehe 🙂
Witaj Anusia w naszym gronie 🙂 🙂

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczynki jest i mój brzuchol;D
Iwonka.. ja to nie wiem czy jest co obalać - pierwszego urodziłam chłopca a brzuszek miałam jak idealna piłeczka;D tylko taka duuuża;p

hehe w sumie to chyba rzadko się zdarza, żeby na ten sam okres ciąży brzuchy dokładnie tak samo rosły;p a na kiedy dokładnie Pati masz termin? ja na 3.11 ale biorąc pod uwagę to jak Kuba przesiedział długo to pewno urodzę trochę później;p

on niby wygląda na duży.. ale jest mniejszy niż miałam przy Kubie - tak mi się wydaje.. chyba, że to kwestia stroju ale jak ktoś nie wie, w którym m-cu jestem to strzela zawsze w 3;p

do najszczuplejszych nie należę niestety;p
a poród? najlżejszy nie był ale wspominam go bardzo dobrze 😉
Kuba został wywołany po 10 dniach od terminu - leżałam 5 godz pod ktg pod oksytocyną - po takiej dawce niby coś drgneło ale lekarz stwierdził, że to jeszcze nie. Wieczorem mąż zaśmiał się "masz czas do jutra bo więcej nie przyjeżdżam";p pojechał do domu a ja za godzinę zaczęłam 😁

Problem tylko w tym, że od razu miałam skurcze co 30-45 sekund a rozwarcia żadnego.. ale prysznic, piłka pomogły trochę - i tak przez 9 godzin - zaczęłam rodzić przy czarnym ginekologu;p całą noc był ze mną;p;p hehe
Potem jeszcze godzinka męczarni, przeklinania, pisków, duszenia się (bo nie umiem oddychać a na polecenia nie reagowałam;p) i podobno kopania położnej i wygrałam;D w momencie kiedy się spodziewałam tego najmniej, kiedy już mówiłam, że nie dam rady,m wychodzę.. Kuba się urodził 😉 Nie ma cudowniejszego przeżycia niż poród 😉 nie było źle w każdym razie 😉

uwierz, że nie będziesz potrafiła w pamięci odtworzyć tego bólu jak tylko poczujesz, że urodziłaś 😉
Ja też się boję.. bo każdy poród jest inny, bo nie można się w tej kwestii sugerować innymi kobietami, czasem nawet matką - mój poród był całkiem inny niż pierwszy mojej mamy. A są takie kobiety, które normalnie idento rodzą;p

Ale.. tyle kobiet przeżyło my też przeżyjemy;D Tylko faceta weź ze sobą - to naprawdę pomaga 😉