Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześć dziewczyny poradźcie coś bo zaczynam się poważnie martwić ,od wieczora mam straszny ścisk w dolle brzucha a raczej tam w środku jakby szyjka...strasznie napięta, czuję tak jakbym zaciśniętą pięść tam miała i ruchy maleństwa też tam...kopie mnie niziutko 😞 zaczynam dostawać obsesji....dzisiaj mi się śniło że urodziłam wcześniej.... 😞

gosia2301 napisał(a):
iwono to moze byc kucie w szyjce a twardniej Ci brzuch? jeśli tak to sa to skurcze przepowiadajace brzuch robi sie twardy kuje na dole a po chwili puszcza a upławy na tym etapie zawsze sa większe

Gosiu ja czuję tak jakby jeden wielki skurcz szyjki...cały czas tam mnie trzyma, kłucia nie ma brzuch twardnieje od dołu i mija po jakimś czasie ,a te upławy są rzeczywiście większe i bardziej "wodniste", aż mi bielizna przemaka jak nie włożę wkładki... 😞

• Mamusia
oj kurcze to nie wiem przykro mi moze maluszek na jakiś nerw uciska i trzyma Cie dlatego nie denerwuj sie tym bardziej ze dzidzi daje znać o sobie 🙂 jak do jutra nie przejdzie to idz do lekarza i zapytaj bedziesz spokojniejsza 🙂 teskurcze co ja mam puszczaja po chwili tak wiec to na pewno nie to 🤨

• Mamusia
Iwonko... uciekaj do wanny 🙂 zrób sobie ciepłą kąpiel... taką min. pół godziny 🙂 i nie myśl o niczym 🙂 a jak nie pomoże to marsz do szpitala! 🙂tam Cię zbadają i zrobią KTG a jak wszystko będzie ok to dostaniesz tylko "kopa" na rozpęd do domku 😉

wzięłam no-spę może minie, na razie nie czuję różnicy...to moja wina bo obiecuję sobie że już nie będę się forsować a co dzień znów przesadzę z czymś....do tego jest mi jeszcze teraz bardzo niedobrze... 😞

nie Madzia szpital to ostatecznosć.. nawet mi nie mów tak sie boję tego miejsca... 🤔 wierzę ze do jutra to minie.....ruchy czuję dość mocne więc myślę że z maleństwem wszystko ok 🤨

• Mamusia
Ale mi chodziło o samo badanie 🙂 tam zawsze jest jakiś gin 🙂
Ale najpierw zrób sobie kąpiel 🙂 na 99% pomoże 🙂 mi pomagało 😉 a upławy możesz mieć od jakiegoś małego zapalenia... może złapałaś jakąś infekcje, o które nie trudno w ciąży... ja jak narazie się uchroniłam ale z Darią co chwila coś łapałam...

cześć dziewczyny 🙂 czuję się dziś o niebo lepiej...co prawda spałam bardziej niespokojnie chyba dlatego żeby sprawdzać czy wszystko ok ,ale skurcz minął po tej nospie i kąpieli, maleństwo od rana buszuje a ja jestem spokojniejsza,,, 🙂
dziś mężuś ma wolne, maluje mi kuchnię a mi nie pozwala nic robić...tylko dotrzymywać mu towarzystwa 😁 ale ktoś to musi potem posprzątać... 😞
obiecałam sobie jednak że od dziś zwalniam tempo bo nie chcę rodzić wcześniej... 😉

hej hej 😉 Iwonko super, æe jest lepiej bo się zmartwiøam już...

cholera.. nie mam polskich znakow:/ kuba mi cos nacisnal i przestawil klawiature a ja nie wiem jak to zmienic 😞