Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
anita123 napisał(a):
Cześć Mamusie 🙂
Iwonka - tak naprawdę nie chodzi o firmę fotelika, żeby miał firmową metkę 🙂- tylko chciałam poznać Wasze zdania jaki jest dobry.
A ja dzisiaj opłaciłam chrzciny - bo jutro wracamy do domu - a chrzcimy Małą w mojej rodzimej parafii.
Nadia dzisiaj była strasznie marudna - chyba ząbki - ale jeszcze nic nie widać...?
dobrej nocki 🙂

Anitko nie zrozum mnie źle, po prostu ja Ci nie pomogę, wiem,że o metkę Ci nie chodzi, ale ja nie wiem który jest najlepszy, bo tak z Amelką jak i teraz używamy jakiegoś..... nie wiem właściwie jakiego bo nawet nazwy firmy na nim nie ma hehe 😁 fotelik jak fotelik ,nie mam porównania 😉
mnie to ogólnie się wydaje,że naszym Maluchom w tym niewygodnie , leżą takie zwinięte w kłębek....

Cześć Mamusie 🙂
Iwonko - faktycznie tym naszym Dzieciaczkom to w tych fotelikach to nie jest za wygodnie siedzieć...... 😞
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu (przeciw Pneumokok.)....Nadia waży 7600g (czyli przybiera na wadze, ale już wolniej niż wcześniej)....ogólnie wszystko dobrze....dostaliśmy skierowanie na powtórne, kontrolne badanie kału.
A co u Was Dziewczynki?

GoGr napisał(a):
Iwonka???
co jest?

lepiej nie pytaj Gosiu, ja to mam zawsze po górkę...ze wszystkim 😞
Majka do tego drugi dzień jakaś marudna, popłakuje, wścieka się,wszystko gryzie...
Anitko my szczepienie mamy 22.05- dokładnie gdy Mała skończy pół roku 😉

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
GoGr napisał(a):
Iwonka???
co jest?

Majka do tego drugi dzień jakaś marudna, popłakuje, wścieka się,wszystko gryzie...

Iwona małej muszą zęby iść ,że gryzie wszystko 🙂 a z czym masz pod górkę co się stało?

magda123 napisał(a):
GoGr napisał(a):
wariatki:P

😁 odezwała się nie wariatka 😁

no ba!
ale pijaczka 😁
kręci mi się w głowie 😁

Iwonaa napisał(a):
GoGr napisał(a):
Iwonka???
co jest?

Może zęby??
Iwonka 😘 😘 😘
dasz radę!!!! 🙂
wpadaj częściej 🙂 na poprawę humoru 😁 😁 😁

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
GoGr napisał(a):
Iwonka???
co jest?

Iwonko - nie łam się - takie to życie jest trudne..... 😞
My mamy 19. 05. szczepienie to podstawowe (bo to dzisiejsze to było dodatkowe przeciw pnemokok.) A Wy macie szczepienie w niedzielę ? Bo 22 to niedziela?
Może faktycznie to ząbki. Moja Nadia dzisiaj też całe popołudnie płakała - ale może to tak po szczepieniu była marudna.... 😞

anita123 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):
GoGr napisał(a):
Iwonka???
co jest?

Iwonko - nie łam się - takie to życie jest trudne..... 😞
My mamy 19. 05. szczepienie to podstawowe (bo to dzisiejsze to było dodatkowe przeciw pnemokok.) A Wy macie szczepienie w niedzielę ? Bo 22 to niedziela?
Może faktycznie to ząbki. Moja Nadia dzisiaj też całe popołudnie płakała - ale może to tak po szczepieniu była marudna.... 😞

hehe w takim razie coś mi się pokićkało i mamy chyba 24 (we wtorek) muszę w książeczce zobaczyć 😉 😁

• Mamusia
Dziewczyny ......można oszaleć ............. 😮nie mogę kupić mleka.......Mąż jeździł po całej Warszawie i szukał Nutramigenu..........ale już naprawdę zaczyna go brakować wszędzie.............normalnie paranoja 😠.....dość, że może wcale mojej Małej to mleko nie było potrzebne od początku - mogłaby sobie jeszcze jeść cyca (błąd lekarza), jest wstrętne i dziecko nie chce jeść, nie ma mleka zastępczego - to jeszcze go nigdzie nie można kupić...............a jak jeszcze było w jednej aptece i chciałam kupić bez recepty - pełnopłatnie - to nie chcieli sprzedać - a teraz mam receptę to nie ma go i nie będzie go do końca maja !!!

Anitko my mamy skierowanie do alergologa bo znów zmienił nam się lekarz w przychodni i jak poszłam wypisać bebilon to nie chciał wypisać bo stwierdził,że może wcale dziecko nie musi go pić skoro nie orzekł tego alergolog tylko pediatra...tylko,ze do poradni alergologicznej są koszmarne kolejki i mogę zapisać Majkę dopiero na koniec czerwca...muszę poszukać prywatnie bo to bez sensu tak czekać
ten lekarz jeszcze nie chciał mi wypisać bebilonu bo powiedział,ze mają kontrole i że wiele dzieci pije te mieszanki niepotrzebnie a jeśli nie ma potwierdzenia od specjalisty to fundusz zdrowia się rzuca bo dokłada za nas tą drugą połowę, której nie płacimy kupujac na receptę, no żesz kur...jak się wkurzyłam, powiedziałam mu że co sobie myśli? że ja na własne życzenia faszeruje swoje dziecko tą śmierdzącą chemią?
każdy lekarz mowi inaczej, jeden podważa kompetencje drugiego-paranoja!
dla mojej przyjemności to wcale nie podawałabym dziecku tego świństwa, tylko normalne słodkie mleczko 😉
jak się wkurzę to sama spróbuje podać jej inne i zobaczę reakcję... chyba nic się nie stanie, najwyżej ja znów zsypie, przynajmniej miałabym pewność że rzeczywiście musi pić tą mieszankę zastępczą...

• Mamusia
magda123 napisał(a):
ja nie wiem co oni z tym nutramigenem a nie ma mleka zastępczego o podobnym składzie

Madziu - właśnie ten wstrętny Nutramigen nie ma zamiennika.....lekarka stwierdziła, że jeżeli naprawdę nie kupimy nigdzie Nutr - to przepisze Bebilon Pepti (ale on już jest mniej "alergiczny") - zaryzykujemy 🥴......
Na szczęście dzisiaj kupiliśmy 2 pudełka Nutram. - zjeździliśmy kilkanaście aptek i wreszcie kupiliśmy (ostatnie 2 pudełka w tej aptece)....

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
Anitko my mamy skierowanie do alergologa bo znów zmienił nam się lekarz w przychodni i jak poszłam wypisać bebilon to nie chciał wypisać bo stwierdził,że może wcale dziecko nie musi go pić skoro nie orzekł tego alergolog tylko pediatra...tylko,ze do poradni alergologicznej są koszmarne kolejki i mogę zapisać Majkę dopiero na koniec czerwca...muszę poszukać prywatnie bo to bez sensu tak czekać
ten lekarz jeszcze nie chciał mi wypisać bebilonu bo powiedział,ze mają kontrole i że wiele dzieci pije te mieszanki niepotrzebnie a jeśli nie ma potwierdzenia od specjalisty to fundusz zdrowia się rzuca bo dokłada za nas tą drugą połowę, której nie płacimy kupujac na receptę, no żesz kur...jak się wkurzyłam, powiedziałam mu że co sobie myśli? że ja na własne życzenia faszeruje swoje dziecko tą śmierdzącą chemią?
każdy lekarz mowi inaczej, jeden podważa kompetencje drugiego-paranoja!
dla mojej przyjemności to wcale nie podawałabym dziecku tego świństwa, tylko normalne słodkie mleczko 😉
jak się wkurzę to sama spróbuje podać jej inne i zobaczę reakcję... chyba nic się nie stanie, najwyżej ja znów zsypie, przynajmniej miałabym pewność że rzeczywiście musi pić tą mieszankę zastępczą...

Iwonko - tak to jest z tymi lekarzami .......masz podobny problem jaki ja miałam - jak przeniosłam Małą do innej przychodni.............lekarka w 1 przychodni (jeszcze po porodzie jak byłam u rodziców i tam zapisana była Mała) z marszu stwierdziła, że to jest alergia....bez badań........a następnie jak przepisałam Nadię do naszej przychodni - nowa lekarka była zaskoczona za co nie karmię piersią i że Nutramig. wcale nie potrzebny - nie chciała przepisać recepty na mleko......więc ja z powrotem udałam się do tej 1 lekarki - a ona się niby zdziwiona po co ja przychodzę - i głupio pyta czy dziecko leczy się u alergologa (niby jak ma się leczyć jak sama nas nie skierowała, tylko sama zadecydował, żeby podawać Nutramig.) - paranoja!!!
Iwonko szkoda, że Twoja Maja (czy też moja Nadia) wcześniej nie została skierowana do alergologa - może faktycznie obyło by się bez tego ohydnego mleka.......
Mąż dzisiaj rozmawiał z takim starszym lekarzem........i między innymi rozmawiali o alergii.....i tamten stwierdził, że należy próbować.....matka najlepiej wie co dziecku szkodzi - bo cały czas jest z dzieckiem i jest w stanie zaobserwować, jakie pokarmy toleruje organizm dziecka, a jakie uczulają.....więc należy próbować i ewentualnie eliminować mleko czy też jakieś poszczególne produkty.......