Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiesz Ninka nie wiem jak jest to tutaj. Ale dzisiaj przyszły mi papiery rozliczeniowe i z nich wynika, że moja agencja wypisałam mi P45 do 7 maja, że dla nich pracowałam a wtedy już byłam w ciąży i o niej wiedziałam. Mariusz dzwonił i się dowiadywał ale oddzwonią do nas we wtorek i będę wszystko wiedzieć 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
W Polsce jest tak, że możesz iść specjalnie do firmy wiedząc o ciąży i dostajesz kasę 🙂 A to jest już ich problem, także fajnie by było gdyby i u Ciebie tak było 😁 Musicie się dowiedzieć, bo może Ci się dużo należeć 🙂 Gdzieś ostatnio przeczytałam, że w Anglii jest 45-tygodniowy urlop macierzyński 🤪

• Mamusia
Ja właśnie szykuję obiadek ale ostatnio pokończyły mi się pomysły co robić 🤔 Mój mąż nie je wielu rzeczy a więc mam ograniczone pole do popisu niestety i prawie ciągle w kółko jemy to samo 🙃 Dzisiaj akurat mam obiad z wczoraj także sprawa rozwiązana 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
W Polsce jest tak, że możesz iść specjalnie do firmy wiedząc o ciąży i dostajesz kasę 🙂 A to jest już ich problem, także fajnie by było gdyby i u Ciebie tak było 😁 Musicie się dowiedzieć, bo może Ci się dużo należeć 🙂 Gdzieś ostatnio przeczytałam, że w Anglii jest 45-tygodniowy urlop macierzyński 🤪

Nina, w UK kobiety ida na zwolnienie 2 tygodnie przed porodem, a jak jest dalej to chyba zalezy od kobiety.

• Mamusia
hmm co do planowania płci dziecka to mi się w to nie chce wierzyć... bo zależy to od hormonów x y i tym podobne 😉
A co do dzisiejszego dnia to odwiedziliśmy dziadków Ewunia się wyszalała 🙂, a mnie plecy niemiłosiernie bolą 😞 i już sama nie wiem co ja mogę z nimi zrobić 😞 Zaraz i ja zmykam spaciulki bo przez cały dzień to się wymęczyłam 🤪

• Mamusia
Płeć dziecka jaki i grupę krwi itp. da się wyliczyć nawet na podstawie krzyżówki genetycznej trzeba tylko zebrać kilka informacji 🙂 Ja dzisiaj cały dzień chodzę jakaś nie do życia bo nerka mnie boli niestety i to dość mocno 🤨 Zabrali właśnie Tonego i teraz będą nudy bez pieska 😞 Mariusz ma zabawę bo ma xbox-a a ja siedzę jak kura na grzędzie i nie wiem co ze sobą zrobić 🤔

• Mamusia
Co do płci, zgadzam się Kasiu w 100%
Coś widzę niezły folwark się robi, kura, maciora 🤪 Jakiś taki przymulony dzień jest.
Szkoda że juz pieska zabrali tak przynajmniej trzeba było wyjść na spacer 😉
A ja nadal szukam imienia które podpasuje mojemu ślubnemu. Co sadzisz o Annabell ?

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
No ale lepiej Alicja niż Natalia 😉 Ja mam złe skojarzenia z imieniem Natalia 😜

Ooo, właśnie !!! Dokładnie o to skojarzenie mi tez chodzi, ciekawe czemu 😜 Mam złe skojarzenia a imieniem Anna i Natalia dlatego nie ma mowy zeby była Natalia. Jesli chodzi o popularność Alicji to masz rację, jest ostatnio ogromnie popularne, a dziwne bo nie jest rzadkie. Jest to ładne imię ale właśnie zbyt popularne. Tak swoja droga, Annabel była królowa Szkocji 😁 Szkoci ze swoim patriocyzmem byliby zachwyceni że tak córce daliśmy na imię 😁

• Mamusia
Hihihihi no na pewno 🙂 Annabell jest śliczne powinien się na nie zgodzić Twój mąż. Co do NataliSzantal sorry zapomniałam jak się piszę to imię śliczne ale bardzo długie i tak jakby dwuczłonowe mam przeczucie, że w przyszłości zostało by samo Szantall albo Natalii a tylko w dokumentach było by prawidłowe.