Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wiesz co, dla nich ciążą to nie choroba więc nie wprowadzają niepotrzebnej paniki. Jak ciążą jest zdrowa to jest to dobrze, bo faktycznie lekarze w Polsce za często wprowadzają niepotrzebnie stres ale jak cos się dzieje to już jest gorzej ale to tez zależy na kogo się trafi.

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a ja łażę okrakiem bo mnie pachwiny bolą jak diabli...;/
i plecy jak niewiem... grrr.., a nocki mam ciężkie bo od zawsze spałam na brzuchu a teraz nie mogę 😮
i jest mi siezko ciągle na boku i boku a do tego jak sie budze to nagle jestem na plecach...;/ a tez słyszałam że na lewym albo prawym boky sie spac powinno...

Teą mam Aga opieke lekarza 24 na dobe... i jak by sie cos działo to w każdej chwili moge sie konsultowac z nim... tak dobrze jest bo jak sie dziecko nie rusza albo jak bym miała wiecej niż 5 skurczy na dzien kazał sie skontaktowac z nim i powiedział że nawet jak by to było nic to i tak trzeba sprawdzic... bo matka nawet jak dziecko w łonie jest to wie sama najlepiej co i jak nie tak... 🤪 tak mi powiedział i ja mu wierze mądry facet 🙂

ja sie o poród nie martwie bo mój ojciec pracuje w szpitalu w którym rodzic bede 🙂 to npołożne milutkie bedą 😁 a i męża bede przy sobie miała 🙂 🤪 jezu jak moja mała sie trzepie w brzuchu chyba ma czkawkę 😁

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Wiesz co, dla nich ciążą to nie choroba więc nie wprowadzają niepotrzebnej paniki. Jak ciążą jest zdrowa to jest to dobrze, bo faktycznie lekarze w Polsce za często wprowadzają niepotrzebnie stres ale jak cos się dzieje to już jest gorzej ale to tez zależy na kogo się trafi.

Mi się wydaje że w polsce wcale nie jest tak pięknie z lekarzami,musisz mieć szczęście i trafić na dobrego mi jeden z Oliwką w ciąży stwierdził że moje bóle to wymysły i się rozrastam a ja trafiłam z zagożoną ciążą na sygnale do szpitala przez te jego rozrastanie,drugi też był gówna wart,dopiero 3 w szpitalu się mną zajął jak należy. później zmieniłam lekarza i dojeżdżałam co 2 tydz. aż do bydg. do lekarza bo wolałam godzine jechać w jedną strone do bydg. ale mieć porządnego lekarza. A teraz trafiłam na takiego który od poczatku się mną zajął,w 9 tyg usg,podejrzenie mięśniaka to odrazu badania itp. Zawsze uśmiechnięty i nigdy nie bagatelizuje

Tutaj lekarze i położni sa bardzo mili i kochani, uśmiechają się już z progu bo maja tam marną wiedzę ze jakoś to zatuszować muszę. Czasami człowiek jest w szoku ze Pani doktor nie wie rzeczy których nas w szkole uczą. Poziom dostosowany do pacjenta po angielskiej podstawówce 😠 Czasami trafiają sie lekarze co faktycznie maja dużą wiedze ale to rzadkość. Dziwi mnie brak polskich ginekologów tutaj, zarobiliby kokosy bo mieliby kolejki Polskich pacjentek. W całej Szkocji centralnej jest tylko jeden ginekolog i nie przyjmuje prywatnie 🤪 Masakra, mówie Wam dobrze ze dentystów nie brakuje :d

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):

Mi się wydaje że w polsce wcale nie jest tak pięknie z lekarzami,musisz mieć szczęście i trafić na dobrego mi jeden z Oliwką w ciąży stwierdził że moje bóle to wymysły i się rozrastam a ja trafiłam z zagożoną ciążą na sygnale do szpitala przez te jego rozrastanie,drugi też był gówna wart,dopiero 3 w szpitalu się mną zajął jak należy. później zmieniłam lekarza i dojeżdżałam co 2 tydz. aż do bydg. do lekarza bo wolałam godzine jechać w jedną strone do bydg. ale mieć porządnego lekarza. A teraz trafiłam na takiego który od poczatku się mną zajął,w 9 tyg usg,podejrzenie mięśniaka to odrazu badania itp. Zawsze uśmiechnięty i nigdy nie bagatelizuje

Tutaj lekarze i położni sa bardzo mili i kochani, uśmiechają się już z progu bo maja tam marną wiedzę ze jakoś to zatuszować muszę. Czasami człowiek jest w szoku ze Pani doktor nie wie rzeczy których nas w szkole uczą. Poziom dostosowany do pacjenta po angielskiej podstawówce 😠 Czasami trafiają sie lekarze co faktycznie maja dużą wiedze ale to rzadkość. Dziwi mnie brak polskich ginekologów tutaj, zarobiliby kokosy bo mieliby kolejki Polskich pacjentek. W całej Szkocji centralnej jest tylko jeden ginekolog i nie przyjmuje prywatnie 🤪 Masakra, mówie Wam dobrze ze dentystów nie brakuje :d

Ginekolodzy najlepsi siedzą tu by leczyć oceanarium 😁 a do ginekologa też trzeba mieć zaufanie więc byle jaki nie może być

Tylko ze to nie ma sensu bo zarobki lekarzy w UK sa miażdżąco wyższe od Polskich czy Amerykańskich. Zarobki lekarzy w UK zaczynają się od 2 tysięcy funtów na miesiąc w Pl nie musze mówić ile a w USA służba zdrowia od dawna kuleje więc i zarobki nie najwyższe.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
Tak zmieniając temat, macie aktualne fotki swoich brzuszków ?

No dawaliśmy pare dni temu wszystkie a twojego nie dostaliśmy 😁

Nie widziałam 😜
Zaraz wkleję ale robiłam sama sobie wiec jakos nie najlepsza.

No to czekamy nie Orka? 🙂

E tam, mały foczka co najwyżej 😉
[URL=http://img442.imageshack.us/i/brzuchol25tydzien.jpg/][IMG]http://img442.imageshack.us/img442/3835/brzuchol25tydzien.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
No wiem, lekarka to samo powiedziała ale położna stwierdziła ze dziecko jest jest w sam raz. Plus jest taki ze spie spokojnie na plecach czy bokach bo brzuch nie ciśnie, w ciuchy nadal sie mieszczę ale z drugiej strony nie wiem czy dzidzia dobrze rośnie. Kurcze, przydała by sie wizyta u mojego ginekologa w Pl. Sama już nie wiem.

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Bagira napisał(a):
No wiem, lekarka to samo powiedziała ale położna stwierdziła ze dziecko jest jest w sam raz. Plus jest taki ze spie spokojnie na plecach czy bokach bo brzuch nie ciśnie, w ciuchy nadal sie mieszczę ale z drugiej strony nie wiem czy dzidzia dobrze rośnie. Kurcze, przydała by sie wizyta u mojego ginekologa w Pl. Sama już nie wiem.

Ja myślałam że masz taki brzuszek jak z Maksiem duży a ten jest malutki 🙂 a myślałam że tylko ja mam mały brzuchol 🙂

Cos Ty, cały czas mówiłam ze mam mały. Chyba dziedziczne. Moja mama ze mna miała tak mały ze położna do niej, co ona chce urodzić z takim pryszczem 🤪 a z bratem to był już wielki Titanik 😁