Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a ja nie mogę wytrzymać z bólu tak mnie bolą pachwiny... i mała... normalnie jest tak spuchnieta że masakra...;/ a kiedy mąż mnie tam masował albo dotknąć pozwoliłam to nie pamietam.... tak mnie boli;/

Ola88 napisał(a):
a ja nie mogę wytrzymać z bólu tak mnie bolą pachwiny... i mała... normalnie jest tak spuchnieta że masakra...;/ a kiedy mąż mnie tam masował albo dotknąć pozwoliłam to nie pamietam.... tak mnie boli;/

Ola tak juz może byc do porodu 😞
Ja z młym to cierpiałam strasznie na pachwiny,ledwo chodzić mogłam,jak kaczka 😞

• Mamusia
Wczoraj czytałam pewną gazetę i było o przyroście wagi... Dziwny ten artykuł, bo wg niego kobieta, która ważyła 40-50kg przed ciążą może sobie pozwolić na 14 kg, max 18 kg 🤪 do końca ciąży.
I w ogóle jest cała tabelka.. ile się ważyło przed ciążą i ile można przytyć i wg nich to wszystko oscyluje wokół 12 kg 🤪

• Mamusia
Czyli wg tego mądrego artykułu to już nie powinnyście nic przytyć 😜 Dla mnie to jest głupota, bo kobieta może się racjonalnie odzywiać, ale jak ma skłonność do tycia, to z genetyką nie wygra i przytyje do końca ciąży 20 kg i nie ma na to wpływu. Nie jestem lekarzem, ale tak mi się wydaje "na chłopski rozum". To wy jesteście chuderlaki i możecie sobie przytyć i 30 kg i nie będzie po Was widać, a ja byłam gruba przed ciążą i nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe 20 kg, bo będę się toczyć, a mój kręgosłup by nie udźwignął tego ciężaru 😉

• Mamusia
Mam sporo więcej Adus ale czuje sie dość lekko, nie mam kłopotów ze spaniem, tzn z pozycją, z zakładaniem butów czy schylaniem ogólnie, miednica tez raczej nie meczy, plecy tak samo, nawet nie wiem gdzie to wszystko poszło 🤪
Ok, lecę, bo psa muszę nakarmić, uszykować się i jechać.
Tak ze miłego dnia brzuchatki i życzcie mi udanych i bezstresowych zakupów 😘

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Czyli wg tego mądrego artykułu to już nie powinnyście nic przytyć 😜 Dla mnie to jest głupota, bo kobieta może się racjonalnie odzywiać, ale jak ma skłonność do tycia, to z genetyką nie wygra i przytyje do końca ciąży 20 kg i nie ma na to wpływu. Nie jestem lekarzem, ale tak mi się wydaje "na chłopski rozum". To wy jesteście chuderlaki i możecie sobie przytyć i 30 kg i nie będzie po Was widać, a ja byłam gruba przed ciążą i nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe 20 kg, bo będę się toczyć, a mój kręgosłup by nie udźwignął tego ciężaru 😉

Nina, ważyłaś 56 kilo przy wzrocie 174 i byłas gruba 😠 😠

Bagira napisał(a):
Mam sporo więcej Adus ale czuje sie dość lekko, nie mam kłopotów ze spaniem, tzn z pozycją, z zakładaniem butów czy schylaniem ogólnie, miednica tez raczej nie meczy, plecy tak samo, nawet nie wiem gdzie to wszystko poszło 🤪
Ok, lecę, bo psa muszę nakarmić, uszykować się i jechać.
Tak ze miłego dnia brzuchatki i życzcie mi udanych i bezstresowych zakupów 😘

halo halo...koleżanka nam ucieka a się nie pochwali ile przytyła 🤪 😠...nieładnie,no i ile w pasie......kochana my tu się zwierzamy 😁 😁 😁

• Mamusia
Bagira napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Nina, ważyłaś 56 kilo przy wzrocie 174 i byłas gruba 😠 😠

Tyle to ja ważyłam przed braniem tabletek anty... A przed ciążą ważyłam 70 🤪 Czyli teraz 75 ważę moja droga 🙂 No właśnie, pochwal się ile przytyłaś koleżanko 😁