Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z Waginą chciałaś powiedzieć 😁
Super brzusio 🙂 i jego zawartość na pewno też 😁

Ja zmykam spać 🙂 Jaka u nas wichura za oknem!! Drzewa szumią jak zwariowane 🤪

Aleksandro dziękuję Ci za zdjęcie ciasta 😁 Pewnie zamknęłaś się w pokoju i całą blachę zjadłaś 🙂

Dobranoc Tymczasowo Puszyste 😁 😘

Hej Grubasy 😁
Ja od 6 na nogach,ale od 2 do 5 nie spałam przez ból pleców 😞
Czuje się ciut lepiej,chyba dzięki Osciloccocinum i Tantum Verde,bo mi mąż kupił wczoraj.
Mały nadal katar 😞,ale lata zadowolony z paluszkami i ogląda bajki 🙂

Aga daj znać co u lekarza 😁...jeju ja si epiątku nie moge doczekać 🤨

A tak w ogóle to sie nudzę i weszłam na wurtualnego fryzjera zobaczyć czy mi w brązie ładnie będzie...tu macie efekt i pisać co myślicie (tylko na mnie nie patrzcie,bo jestem zmęczona 😞)
[URL=http://img825.imageshack.us/i/emailt.jpg/][IMG]http://img825.imageshack.us/img825/8858/emailt.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Mi się bardzo podoba 😁 To nawet taki brąz wpadający w rudy 🙂 Bardzo Ci ładnie w takim odcieniu. Widzę, że dojrzewasz do zmiany 😉 To się spiesz, bo po porodzie nie będzie kiedy. Nie wiem jak masz zniszczone włosy po rozjaśnianiu, ale zobaczysz jak Ci odżyją po brązie.
Aga napisz koniecznie jaką masz dużą córeczkę w brzuszku 😁

no jak sobie tam blond dopasowałam to masakra 🤪....takie dziwne te kolory 😞
Kurcze kumpela z jasnej blondynki się pare dni temu przefarbowała szamponetką na brąz i czekam aż mi jutro foto wyśle,tylko ona sie opaliła na solarium a ja mam zawsze cienie pod oczami,solarka odpada a malować sie nie lubie i nie mam czasu na to

aha...Andrezje kumpela urodziła synka.....5600 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Mi się zawsze wydaje, że na tym usg to lekarz tak sobie patrzy, żeby mi pokazać,a nie żeby zobaczyć czy wszystko w porządku. Tak czasem myślę, czy czegoś nie przeoczył, czy jest odpowiednia ilość wód płodowych, czy z serduszkiem wszystko dobrze i w ogóle czy się dobrze rozwija 🥴
Na samym początku ciąży tyle szkodliwych rzeczy robiłam, że takie czasem głupie myśli przychodzą do głowy.

• Mamusia
Aduś napisał(a):
no jak sobie tam blond dopasowałam to masakra 🤪....takie dziwne te kolory 😞
Kurcze kumpela z jasnej blondynki się pare dni temu przefarbowała szamponetką na brąz i czekam aż mi jutro foto wyśle,tylko ona sie opaliła na solarium a ja mam zawsze cienie pod oczami,solarka odpada a malować sie nie lubie i nie mam czasu na to

aha...Andrezje kumpela urodziła synka.....5600 🤪 🤪 🤪

5600 🤪 🤪 🤪 Ale miała ciężar w brzuchu 😉 Jak tu trzymać i karmić od razu takiego klocka hihi 😁
A co do zmiany koloru, to kiedy planujesz i czy w ogóle planujesz??
Na początku możesz być w szoku i może Ci się wydawać, że jesteś blada, bo przy blondzie cera się zlewa z włosami 😉 Ja mam bladą cerę, a mam dosyć ciemne włosy i nie wygląda to aż tak źle. Na solarium nie chodzę i nie będę 😁 Możesz sobie kupić puder brązujący i na całą twarz dać, albo delikatnie na policzki. A na rzęsy i brwi możesz hennę położyć. Wg mnie brąz (jeśli komuś pasuje) to same korzyści, bo nie trzeba chodzić do fryzjera i zrobić sobie sama farbą w domu za 30 zł...

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Oj Nina ja też najbardziej boję się o zdrowie maluszka...ja na początku ciąży miałam rtg płuc jak nie wiedziałam jeszcze 😞

Właśnie ja też miałam rtg płuc w 6 tygodniu 😞 Bo robiłam badania do pracy. Jeszcze mieli kręgosłup lędźwiowy robić... ale całe szczęście się okazało, że nie będzie potrzebne. Wtedy to bym się dopiero zmartwiła.
Potem antybiotyki, których nie można brać w ciąży... ech 😞 🤨

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć Orka
cześć Ośmiornica
cześć Glonojad 😁
Ja też właśnie wstałam i mimo że pada to nawet w dobrym humorze 🙂 może dla tego że dziś ide coś kupić dla berbecia 😁 takie drobiazgi narazie kupujemy ale tak stopniowo każdego dnia coś po trochu 😉 dziś myśle nad pieluszkami tetrowymi i flanelowymi kolorowymi albo rozkiem,albo resztą kosmetyków...
wiem że w czwartek kupie małej 2 ręczniczki bo musi mieć własne 🙂

To wiadomo, że się cieszysz 🙂 Ja też się nie mogę doczekać na przypływ gotówki, to wtedy poszaleję i kupię coś dla bobasa 😉 U nas nie pada, ale jest wichura i uszy bolą.

• Mamusia
Jakaś dziewczyna ostatnio pisała, że u niej się przekręcił dzień przed porodem, także trzeba być dobrej myśli 😁 To dobrze, że jest standardowej wagi, bo jak Ty chciałaś grubaska rodzić sn przez swoją miednicę?? 😉 Wiecie, że ja w ogóle nie biorę pod uwagi opcji, że miałabym mieć cesarkę?? Kiedyś były w modzie cesarki na życzenie i wtedy myślałam, że to fajne, bo nie ma bólu 😜 A teraz to tylko jakby trzeba było to bym się zgodziła na cc.

Nina chciałąbym zmienić a i tak musze coś z włosami zrobić,bo mam odrosty paskudne,tylko jak pisałam nie mam zamiaru się malować 😞,a moja cera jest blada,z sińcami pod oczami i do tego zmęczona(opalenizna letnia juz zeszła 😞),więc boję się tego,zeby nie pogorszyć 😞
Już sama nie wiem 🤨

No 5600 🤪,bo pytała czy chcemy trochę zupełnie nowych ciuszków,bo za małe są(nie dziwię się)...nie wyobrażam sobie takiego "klociusia" 😁

No ja tez do pracy niestety 😞,teraz też biorę często Apap i smaruję Amolem..boję się,ze to zaszkodzi ale nieraz nie wytrzymuję...wczoraj aż ryczałam z bólu 😞,jakby mi ktoś żelazko do pleców przyłożył i wwiercał się w łopatkę,ręka drętwieje...brak słów 😞

naylaaa napisał(a):
Jakaś dziewczyna ostatnio pisała, że u niej się przekręcił dzień przed porodem, także trzeba być dobrej myśli 😁 To dobrze, że jest standardowej wagi, bo jak Ty chciałaś grubaska rodzić sn przez swoją miednicę?? 😉 Wiecie, że ja w ogóle nie biorę pod uwagi opcji, że miałabym mieć cesarkę?? Kiedyś były w modzie cesarki na życzenie i wtedy myślałam, że to fajne, bo nie ma bólu 😜 A teraz to tylko jakby trzeba było to bym się zgodziła na cc.

Nina ja też nie brałam pod uwagę cesarki i teraz też nie biorę,lekarz powiedział,ze będziemy najpierw naturalnie próbowali 🙂,tylko sie boję,bo on jest ze szpitala w którym nie chcę rodzić,a znowu w tym co chcę mogą inaczej zadecydować 😞...tego się boję 😞
Ale i tak nigdy nie zrozumiem kobiet,które płacą za cesarkę,przeciez to nie jest zabieg tylko operacja 😞

Aga ja miałam z Oskarem położenie miednicowe i dokładnie jak piszesz-brak kopniaków w żebra,tylko po pęcherzu ciągle.
Teraz mały kopie do góry,wiec może się obrócił 🙂,zobaczymy w piątek
Jeszcze mają czas

• Mamusia
Ja też będę musiała uszczuplić moją listę 🙂 Na razie mam ją w głowie, muszę w końcu się zabrać za napisanie jej 😜 Chciałam dwa rożki, będę musiała kupić 1... itd.
Ada, ja jak miałam blond włosy to wydawałam się bledsza niż przy brązie 😉
Chyba, że wrócisz do naturalnych włosów 😁 Ja miałam taki plan... przez ponad pół roku nie farbowałam włosów, co u mnie jest rekordem, ale resztki farb które zostały na moich włosach robiły się takie nieelegancko rude i nie wytrzymałam 😉