Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Aga ja miałam z Oskarem położenie miednicowe i dokładnie jak piszesz-brak kopniaków w żebra,tylko po pęcherzu ciągle.
Teraz mały kopie do góry,wiec może się obrócił 🙂,zobaczymy w piątek
Jeszcze mają czas

To jak wyjaśnicie to, że moje jest ułożone główką w dół i nie mam kopniaków w żebra?? 🙃

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja całe szczęście już wszystko mam dla Alanka.Tylko musze kupic koszulę,żel pod prysznic i pastę do szpiatala i baterie do aparatu,reszta rzeczy juz spakowana w torbie 🙂
Musze Oskarowi za to czapke i buty kupić na zimę a dla maluszka jakieś rękawiczki i ciepłą czapkę,no i chciałam przytulankę-taki mały a'la kocyk z maskotką,zeby się nauczył z nią spać 🙂

• Mamusia
Ada ja miałam też kiedyś brąz na głowie ale mi było akurat gorzej w tym kolorze i wogóle lepiej się w blondzie czuje. Jejku ja moją liste też musze troche uszczuplić bo normalnie nie podołam finansowo a jeszcze mi ostatni rok studiów został i co miesiąc 500 zł płacę czesnego 😞

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Ada ja miałam też kiedyś brąz na głowie ale mi było akurat gorzej w tym kolorze i wogóle lepiej się w blondzie czuje. Jejku ja moją liste też musze troche uszczuplić bo normalnie nie podołam finansowo a jeszcze mi ostatni rok studiów został i co miesiąc 500 zł płacę czesnego 😞

A co studiujesz?? 🙂 I jak skończysz studia?? Będziesz musiała urlop wziąć?

naylaaa napisał(a):
A właśnie poduszka jest niepotrzebna,bo dziecko śpi na płasko przez długi czas?? Czy jak to wygląda wieloródki ?? 🙂

tak Nina,dla bezpieczeństwa dziecka lepiej bez poduszki.Oskar teraz jeszcze śpi na takiej płaskiej

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
SylwiaC napisał(a):

A co studiujesz?? 🙂 I jak skończysz studia?? Będziesz musiała urlop wziąć?

Studiuje administracje 5 rok w Olsztynie. Nie biore urlopu jakoś mi się uda teraz w październiku jade na dwa zjazdy pozałatwiam co musze i pozniej dopiero na zaliczenia i egzaminy w styczniu lub lutym pojade. To statni rok więc już mam mało zajęć

naylaaa napisał(a):
Bo ja mam taką cienką poduszkę, ale tak myślałam że będzie raczej na razie nieużyteczna.

Przynajmniej ja nie używałam.Mały nie chciał tez w rożku spać,nie lubił takiego owijania ciasnego i spał od małego do roku czy dłuzej nawet w śpiworku,nie musiałam go przykrywać nawet,bo mam ciepło a w śpiworku było mu akurat 🙂

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Bo ja mam taką cienką poduszkę, ale tak myślałam że będzie raczej na razie nieużyteczna.

Przynajmniej ja nie używałam.Mały nie chciał tez w rożku spać,nie lubił takiego owijania ciasnego i spał od małego do roku czy dłuzej nawet w śpiworku,nie musiałam go przykrywać nawet,bo mam ciepło a w śpiworku było mu akurat 🙂

też mam śpworek bez rękawów mama nadzieje że mała będzie go używała bo Oliwce za cholere ta opcja nie pasowała

No dokłądnie 🙂
Teraz za to Oskar nie chce już w takim spać i jak go kołdrą przykryję to zaraz się budzi albo rozkopuje 😞,a w śpiworku był zakryty

Nina jakby co to zawsze możesz pytać nas co sie przydało u nas a co nie.
Ale i tak myślę,ze niektóre rzeczy mama sama musi sie przekonać,wkońcu każde dziecko jest inne,ma swoje upodobania,nawet noworodek!!!!

U mnie rożki sie nie sprawdziły,podgrzewacz też nie,wolę mikrofalówkę ale np.sterylizator super sprawa-mam taki duży,ze się mieszczą butelki,smoczki,nakładki,wszystko razem.

Ja tez mam łóżeczko z baldachimem,ale mały spał w nim pare razy,bo jak Andrzej dostał z ubezpieczenia siano to się zakochaliśmy w kołysce i ją kupiliśmy,wtedy nową(potem sprzedaliśmy) a teraz mamy taką samą,tylko inny kolor i z pilotem,ale kupioną używaną 🙂
Jestem bardzo zadowolona z niej i każdemu polecę,dzidzi śpi w niej do 6 mies.

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
Nina jakby co to zawsze możesz pytać nas co sie przydało u nas a co nie.
Ale i tak myślę,ze niektóre rzeczy mama sama musi sie przekonać,wkońcu każde dziecko jest inne,ma swoje upodobania,nawet noworodek!!!!

U mnie rożki sie nie sprawdziły,podgrzewacz też nie,wolę mikrofalówkę ale np.sterylizator super sprawa-mam taki duży,ze się mieszczą butelki,smoczki,nakładki,wszystko razem.

No a u mnie rożki się sprawdziły do trzymania małej i otulenia do snu,podgrzewacz rzeczywiście lipa... leży i się kurzy. mikrofalówka najlepsza i do podgrzania mleka w butelce i słoiczków,sterylizatora nie miałam i teraz też raczej nie kupie bo zawsze można po prostu wyparzyć butelke i mi się wydaje to troche nie potrzebnym wydatkiem.
Więc Nina samo wyjdzie w praniu co się przyda 😁

rożki się przydały tylko do leżenia na nich,albo czasem przykrycia,teraz mam 3 uszykowane i zobaczymy,śpiworek mam po małym.
a steryliator kupiłam w zestawie z nianią elektroniczną,podgrzewaczem,smoczkiem z termometrem za 200 zł,z czego podgrzewacz sprzedałam,smoczek do niczego,bo mamy term elektroniczny do ucha a nianię faktycznie używałam 🙂

Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Jak się zamierza mieć baldachim, to trzeba go wycierać 😁 wtedy nie będzie się zbierał kurz 🙂
Mój mąż by chciał baldachim, żeby tv dziecku nie przeszkadzało. Mi się nie podobają baldachimy, ale w naszym przypadku będzie na pewno użyteczny.

ja często zmieniałam baldachim i nie było problemów z kurzem tak więc mi się wydaje że to takie gadanie tylko. a zawsze maluchowi tv nie przeszkadza itp

Ja mimo,że nie używałam to popieram,bo maluszek ma półmrok wtedy,nic mu nie świeci...a kurz jest wszędzie 🤪,więc wystarczy prać 🙂

• Mamusia
Tylko, że łóżeczko które mi się podoba nie ma baldachimu 😉
Chyba, że można dokupić 😜

Takie mi się nawet podoba.
http://allegro.pl/lozeczko-mis-z-gwiazdkami-klups-safari-mata-i1231496480.html

A to ma baldachim, ma wytłoczone w drewnie gwiazdki i księżyc. Ale sama nie wiem czy mi się takie podoba.
http://allegro.pl/lozeczko-klups-radek-vii-teak-szufl-mat-g-p-k-i1231581146.html#gallery

To pierwsze jest ładniejsze 😁
Mi sie baldachimy z woalu właśnie podobają 🙂
Hej jakby co to to dajcie znać która chce 2 baldachimy 😁,bo ja mam niebieski w misie i pomarańczowy w misie,nieużywane i niepotrzebne,to Wam wyślę 😁,tylko nie mam stojaka

• Mamusia
Ale właśnie do tego pierwszego nie ma baldachimu u mnie w sklepie 😞 A nie wiem czy można dokupić baldachim.
Ja już sama nie wiem co mi się podoba 😜

Ostatnio mi się podobało łóżeczko z tej strony:
http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/10/sawanna/

To z tygrysem, bo mi się ten tygrys podobał, ale kolory tego łóżka mi się nie podobają.
Śpiąca się zaczynam robić i jakoś mi źle 😞 nie mogę myśli skupić i jestem zakręcona... 🤨

to sie kochane zastanówcie i wrazie co pisać mi na gg adres to wyślę 😁,bo mi sa niepotrzebne.
Szukałąm na allegro tych wzorów ale znależć nie mogę 😞
Nina te komplety mebli bardzo mi sie podobają,widziałam je na żywo...tylko cholerstwo drogie 😞