Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

hejka
mam chwilę,bo obaj śpią
W piątek o 19.30 odeszły mi wody,o 21 byłam w szpitalu-1,5 cm rozw,o 23-1,5 cm nadal i skurcze już bolesne,o 2.30-3cm i o 3 na porodówkę z obserwacyjnej sali i nagle 6cm i lekarz mówi-rodzimy...przy skurczach małemu tętno spadało,więc pobierali mu krew jak był w brzuchu jeszcze(bół jak cholera!)...potem okazało się,ze muszą mu główkę nakierować i miałam wakum(koszmar,takie coś do przyssania główki dziecka mi wsadzili:blink,mały wyszedł o 4.03
miał 3100,56 cm,10 pkt
niestety przez konflikt grup krwi,ja mam 0rh+,Andrzej ma Arh+ a mały po mężu i dostał szybko żółtaczkę i na lampy,ale takie,że lażał w łóżeczku na ich przy mnie.
dzisiaj odbieram wynik,bo rano mu badałam,oby nie podskoczyło

Oskar jak Sebuś płacze to daje mu swojego smoka 🤪,chce go głaskać,bujać kołyską,ciągle zagląda,nie jest zazdrosny...na razie 😜

a jak u Was,bo nie mam czasu nadrobić???/
urodziła któraś???/ 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sylwia brzuszek piękny i zero rozstępów 😉 A poza tym masz piękną pościel też lubię taką i sama mam podobną 🙂
Adusia no fakt poród nie był łatwy i z tego co piszesz bolesny bo kilka rzeczy dodatkowo bolesnych nie musiało się wydarzyć.
Tak jak Sylwia napisała u Nas na razie cisza. Ruszy się pewno w przyszłym tygodniu 😉

ale i tak lepszy niż cesarka!!!!!..nie było źle,w sumie rodziłam od odejścia wód 8,5 godziny 🙂

niedługo się posypiecie 😁 😁 😁

mam nadzieję tylko,że ie będę musiła z małym iść do szpitala,bo będzie zły wynik 😞

a jak się czujecie????

• Mamusia
Adusia my się czujemy jak ciężarne jeszcze ha ha ha 😉 Trzymam kciuki żebyście nie musieli wracać do szpitala 😉
Mini wiem jak to ból stracić zdjęcia. Na starym laptopie miałam ich około 3tysiące i dysk poszedł się jebać razem ze zdjęciami teraz nie mam ani jednego 😞 Chyba z tydzień płakałam po nich 😞

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Adusia my się czujemy jak ciężarne jeszcze ha ha ha 😉 Trzymam kciuki żebyście nie musieli wracać do szpitala 😉
Mini wiem jak to ból stracić zdjęcia. Na starym laptopie miałam ich około 3tysiące i dysk poszedł się jebać razem ze zdjęciami teraz nie mam ani jednego 😞 Chyba z tydzień płakałam po nich 😞

Przywrócił ale część uszkodzona 😞

Jak uszkodzona to raczej już nic nie da się zrobić. Może informatyk by dał rade ale wiesz ile zawoła sobie kasy 🤨 Mój dysk jest w naprawie może coś się da uratować, ale wątpie 🤨

• Mamusia
Hej Adusia 🤪, To jeszcze nie tak zle 8,5 godz.rodziłaś 😉. Ale zdecydowanie lepiej niż cc. A jak czuje sie twój dół po zszywaniu????
Ja upiekłam szarlotkę z kiślem jabłkowym 😜 😜 😜, i murzyna z powidłami 😜 😜 😜, Teraz piekę udka na obiad, a wieczorem jeszcze musze upiec ambasadora , też pyszne ciacho na biszkopcie z kremem z bitej śmietany i galaretki mmmmmmm pycha - aż mi ślinka cieknie 🤪 Jutro się nawpycham pyszności 🤪 🤪 🤪
Aduś ja niestety nie rodze jeszcze , czuję sie dobrze, nawet sex powoduje że nastepnego dnia czuję się świetnie i mam mnóstwo wigoru. Ja chyba nie urodzę 😜 A dziś ide do gina 😉
Biedna Ola tak długo czekała na maleństwo a ty jeszcze jej zabieraja dziecko - ale to dla dobra małej. Niebawem wyjdzie ze szpitala i bedzie ją miala 24h na dobę 🤪

aisak_89 napisał(a):
Adusia a jak Ty się czujesz ??????

dziękuję dobrze,tylko mam problem,bo nie załatwiłam położnej jeszcze,bo nie wiem gdzie a szwy musi mi zdjać 😞

• Mamusia
U mnie polozna jest powiadomiona i ja nie muszę załatwiac aby mnie odwiedziła 😉

Aga ja nie znoszę takich dzieci , jak corka twojej sasiadki. Pyskatych , niedobrych i w dodatku takich które ruszaja rzeczy nie dla dzieci, ja tez takiego dzieciaka to bym udusiła.
A jednak Maja zamieniła sobie dzień na noc. A by to długo nie trwało .

Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

dziękuję dobrze,tylko mam problem,bo nie załatwiłam położnej jeszcze,bo nie wiem gdzie a szwy musi mi zdjać 😞

a Twoja położna od ginekologa albo z przychodni nie dostałą informacji że urodziłaś i musi przyjść??

nie,muszę sama gdzieśkoło siebie znaleźć 😞
nie wiem co z tymi szwami

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

a Twoja położna od ginekologa albo z przychodni nie dostałą informacji że urodziłaś i musi przyjść??

Adusia powinna przyjść do Ciebie położna od ginekologa który Cie prowadził w trakcie ciąży albo z przychodni do której należysz. Zadzwoń najpierw do rejestracji do gina i powiedz o co chodzi a jak nie to do rejestracji do przychodni. Tu albo tu na pewno ktoś zaoferuje pomoc i położna przyjdzie 😉
Oj ja też nie lubię takich dzieci 😠 Gówniarze a myślą, że wszystko im wolno bo Mamusia na wszystko pozawala. Takie dziecko które wszystko może i zachowuje się jak dorosłe ma zabierane dzieciństwo !! Dziecko to dziecko- lalka w rękę i dowiedzenia !!

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
U mnie polozna jest powiadomiona i ja nie muszę załatwiac aby mnie odwiedziła 😉

Aga ja nie znoszę takich dzieci , jak corka twojej sasiadki. Pyskatych , niedobrych i w dodatku takich które ruszaja rzeczy nie dla dzieci, ja tez takiego dzieciaka to bym udusiła.
A jednak Maja zamieniła sobie dzień na noc. A by to długo nie trwało .

Mówiłam o tym położej i powiedziała że jest też możliwe że w dzień mam bardziej treściwy pokarm niż wieczorem gdzie zbiera się znowu mleko i może mała więcej go potrzebuje... 😮
Nie wiem dziś chce spróbować,albo odciągnąc cześć pokarmu i później jej podać (i tak musze odciągać bo mam nawał) albo mąż kupi wrazie co karton bebiko i zobaczymy jak się zachowa w nocy...jeśli będzie spałą to znaczy że jeszcze jej na noc za mało mleka,i będe w dzień dawała cyca bo po pół godzinki ssania jest najedzona i śpi 3 godziny aż do następnego karmienia,a na noc cyca i dokarmiała...

Aguś wiesz jak sprawdzić czy mleko jest treściowe ?? Wieczorem ściągnij pokarm odlej w butelkę i odstaw do rana w chłodne miejsce. Rano jak wstaniesz i na wieszku odłoży się śmietanka to znaczy, że pokarm jest treściwy wieczorami 😉 To jest wypróbowany sposób o którym Mama mi mówiła 😉 Ja się po woli szykuje do fryzjera 😁

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Aduś napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

nie masz szwow samorozpuszczalnych?
nie sadze, abys musiala sama szukac poloznej, przeciez oni maja zaznaczone, ze urodzilas i wiedza co potrzebujesz. przeciez matka musi skupic sie na dziecku. 😮

• Mamusia
Ale naskrobałyście 🙂 Ada - to faktycznie poród nie najprostszy, dobrze, że nie b długo i ze wszystko ok! a mi wychodzi, ze wszystkie bez znieczulenia rodziły? mnie to wszyscy namawiają, żeby brac - ja sama nie wiem jak lepiej, zobaczymy 🙂 🙂 gdybym wiedziala, ze urodze szybko, to moze i bym nie brala zzo, ale tego nigdy nie wiadomo... ja kompletuje prezenty na allegro i zjadlam wlasnie obiad. Ciasto też bym zrobiła, ale nie za bardzo mogę jeść, bo muszę uważać na ten cukier 😞

• Mamusia
No ciekawe jak będzie u nas z porodami 🤪 Ważne, że mamy tą piękną chwile jeszcze przed sobą więc nie marudzić i nie zazdrościć 😜 Kafinka urodzi w poniedziałek ale może Kropek w weekend 😉 Kasia też chce w Mikołajki a Nina 8 grudnia 😉 Mi się dzisiaj śniło najpierw że urodziłam 2 grudnia ale przecież ta data była 🤪 😁 Ale to robi się coraz bardziej realne 🙂 Ciekawe co Gosi dzisiaj lekarz powie 🤔 🙂 No tak, a te dwie najbardziej zapracowane mamuśki na forum przesiadują 😜

• Mamusia
a ja sprzatam dzis kurcze cos mnie wzielo hehe jeszcze odkurze i podlogi umyje i mam koniec 🤪
ja chce juz jak najszybciej rodzic i meza w to angazuje ale po seksie czuje sie lepiej niz jak sobie w tygodniu przerwe zrobilismy 🤪 chyba musze jeszcze wymyslec cos innego 😉 jedno okno dzis umyłam po schodach tez chodze hmmm został jeszcze magiczny soczek hihi

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
a ja sprzatam dzis kurcze cos mnie wzielo hehe jeszcze odkurze i podlogi umyje i mam koniec 🤪
ja chce juz jak najszybciej rodzic i meza w to angazuje ale po seksie czuje sie lepiej niz jak sobie w tygodniu przerwe zrobilismy 🤪 chyba musze jeszcze wymyslec cos innego 😉 jedno okno dzis umyłam po schodach tez chodze hmmm został jeszcze magiczny soczek hihi

Teraz pora na chłopaka więc Sylwia bierz się za soczek jak reszta nie pomaga 😜 A to sprzątanie to syndrom gniazda więc może teraz na Ciebie kolej, a my wszyscy Kropkę i Kafinkę na porodówkę wysyłamy heh 😁 Choć i może się okazać, że te które nie chcą szybko urodzić to będą pierwsze, a te, które usilnie by juz chciały to dzieciaczki się zaprą i koniec 😜 😉