Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Ninka ale ty chuda jesteś 😲 Tylko masz piłkę z przodu 🤪 🤪 Pozazdrościć 😜

Gosiu, to tylko pozory 😉 Resztę wyszczupliłam w photoshopie hahahah 😁 A ja mam szkołę po drugiej stronie ulicy. Jak wybiegnę z klatki, to jestem w 5 sekund 😁

Nie bądz taka skromna 🙂 Szczupla jestes , nie bedziesz miała czego zrzucać po porodzie 🙃 ile ty przytyłaś ???? Z 5- 7 kg.

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ola88 napisał(a):
spadam grubasy do lekarza bede potem dam znac co i jak buuuuziaki nie tesknijcie 😜

O to się nie martw 🙂 Zresztą ja też zaraz spadam, bo jadę do mamy do szpitala. Ale będę mieć potem nadrabiania uuu 😉

A jak mama ??? Gips jej załozyli???

Aga to dobrze 🙂,nasze maluchy podobnie ważą,bo mój w 33 tc ważył 1900 🙂
wiesz,w pierwszej ciąży mały był miednicowo cały czas i mi powiedzieli w 33 właśnie,że na pewno cc i tak też się skończyło,ale teraz ten lekarz znowu mówi,że do 35 tyg ma czas

• Mamusia
Ciekawa jestem ile moja będzie przybierać, tylko mój gin. nie chce robic usg na kazdej wizycie , dopiero pod koniec listopada mi zrobi albo na poczatku grudnia. Sporo przytyła przez 3 tyg. 🙂 🙂 🙂 Dobrze by było aby sie przekręciła bo po naturalnym porodzie szybciej dochodzi sie do siebie 😉

• Mamusia
o rety czy wy oszalałyście tyle stron musiałam nadrobić że szok!!! Aga wróciła i forum się rozbudziło, ale wiesz co Aga Ninie i Oli brakowało ciebie bo nie miały z kim świntuszyć heeh 😁 tak od rana ledwo wstały i już o patykach gadają no ja nie wiem 🤪 ja też mam na 15 lekarza i już się doczekać nie moge hihi

Sylwia faktycznie późno,to prawie przed samym porodem 🤨,no ale nic nie poradzisz.
Ja mam usg co 2 tyg,teraz w piątek ktg tylko a za tydzień usg i tak na przemian...co tydzień u lekarza...ostatnio jak szyjke sprawdzał to mnie tak podusił,ze myślałąm,ze chce małego po główce pogłaskać 🤪...bolało 🤨 🤢

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Sylwia faktycznie późno,to prawie przed samym porodem 🤨,no ale nic nie poradzisz.
Ja mam usg co 2 tyg,teraz w piątek ktg tylko a za tydzień usg i tak na przemian...co tydzień u lekarza...ostatnio jak szyjke sprawdzał to mnie tak podusił,ze myślałąm,ze chce małego po główce pogłaskać 🤪...bolało 🤨 🤢

Aduś dobrze że tak często do lekarza chodzisz,cały czas pod kontrolą jestescie. Ja teraz co trzy tygodnie chodze . Ale mi nie robi ktg, i do USG też nie jest chętny 😞 Nie wiem czemu 🤨

ja mma ktg ze względu na skurcze a usg dlatego co 2 tyg,zeby wagę kontrolować i przepływy sprawdzać.
Nie wszyscy lekarze robia często usg,bo im dla sprawdzenia czy ciąża rozwija się prawidłowo wystarczy badanie a usg to do określenia wagi i wymiarów.

w pierwszej ciąży też nie miałam,dopiero jak mi wody odeszły 😁
a teraz jak jestem zmęczona albo zdenerwowana...tego dnia co mi ta baba zepsute skrzydełka sprzedała i miałam z nią wojnę to miałąm znowu 4 skurcze wieczorem 😞