Skocz do zawartości

jak czesto lekarz sie myli przy rozpoznaniu płci? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mi jeden ginekolog powiedział niemal od razu jak tylko znalazł jej tyłek że to dziewczynka a własnie sprzet miał tak starożytny że aż wstyd.
Poszliśmy potem na usg 3D i pan od razu zakomunikował że "Będzie dama" i pokazał niby te wargi sromowe których tez nie widziałam tak szczerze mówiąc :P
Chcemy iśc teraz pod koniec jeszcze raz do lekarza na pełne usg bo tu w irlandii to takie robią 2-minutowe (serce, głowa i do widzenia)- ciekawe co on powie jezeli cos zobaczy. Myślicie ze w 35 tygodniu jest w stanie okreslic jeszcze płeć?

• Mamusia
Pewnie , ze moze , ja mialam wizyte tydzien temu to byl 36 tydzien ciazy i pokazywal mi siusiaka i worek z jaderkami - bylo tak wyraznie widac , ze nie mam watpliwosci. Faktycznie na poczatku mozna pomylic siusiaka z pepowina , ale jak widac i jadra to z czym niby to mylic - mysle ze to pewniak.

• Mamusia
jeżeli mi lekarz powie ze jest dziewczynka nie bede do konca pewna.. jeżeli poie ze chlopiec i na własne oczy zobacze jąderka to ich raczej nie da sie pomylic z czyms innym 😉 moim zdaniem wiecej jest pomyłek w przypadku stwierdzenia dziewczynek.. bo jąderek moze nie dostrzec, jeśli dostrzeze to raczej pomylki nie bedzie:P

• Mamusia
ewelinkaa08 napisał:
jeżeli mi lekarz powie ze jest dziewczynka nie bede do konca pewna.. jeżeli poie ze chlopiec i na własne oczy zobacze jąderka to ich raczej nie da sie pomylic z czyms innym 😉 moim zdaniem wiecej jest pomyłek w przypadku stwierdzenia dziewczynek.. bo jąderek moze nie dostrzec, jeśli dostrzeze to raczej pomylki nie bedzie:P

Zgadzam sie z Toba 🙂

• Mamusia
mój chłopak z pewnością oszalałby ze szczęścia, gdyby się jednak chłopiec urodził 😆 nawet wydawanie pieniążków na nowe ubrania i pościele szło by mu z uśmiechem hihi aczkolwiek wolałabym, żeby córa miała siostrę bo różnica wielu się dla mnie liczy. Chłopczyk może być następny 😆