Skocz do zawartości

mamuski z uk ;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny, szukam przyszlych mamusiek ktore mieszkaja w uk, zawsze mozna wymienic sie doswiadczeniami,porozmawiac , dowiedziec nowych rzeczy zwiazanych z ciaza i porodem w uk.
Mam kilka pytan zwiazanych z przejsciem na Maternity Pay, czy ktoras z was moze potwierdzic ze teraz jest 39 tygodni platnych, bo ja dostalam list jakies 3 miesiace temu i tam bylo napisane ze 26 tyg, ale chyba juz to zmienili? czekam na odp

• Mamusia
paula1pp napisał:
Czesc dziewczyny, szukam przyszlych mamusiek ktore mieszkaja w uk, zawsze mozna wymienic sie doswiadczeniami,porozmawiac , dowiedziec nowych rzeczy zwiazanych z ciaza i porodem w uk.
Mam kilka pytan zwiazanych z przejsciem na Maternity Pay, czy ktoras z was moze potwierdzic ze teraz jest 39 tygodni platnych, bo ja dostalam list jakies 3 miesiace temu i tam bylo napisane ze 26 tyg, ale chyba juz to zmienili? czekam na odp

Masz 6 tygodni 90%platne i 33 tygodnie 117funciakow...jezeli przepracowalas full 15 tyg przed ciaza....tutaj masz stronke http://www.benefity.org.uk/statutory_maternity_pay.htm powinna ci pomoc...mozesz po tych 39 tygodniac jeszcze byc na 3 miesiecnym bezplatnym urlopie!!!!

Jak cos to sie pytaj, napewno sie pogubisz w ich glupiej sluzbie zdrowia!!!!!

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam,też mieszkam w UK,niestety jeszcze nie miałam wizyty u położnej,ma do nas dzwonić pierwsza,także zobaczę co i jak.Nie jestem zachwycona tutejszą służbą zdrowia gdyż w zeszłym roku poroniłam tutaj,myślałam że w jakiś sposób mi pomogą tutaj,a oni dali mi w klinice tabletki przeciwbólowe i odesłali do domu,także nieciekawie.Wolałabym w domku być czyli w Polsce ale na chwilę obecną jest to niemożliwe 😞