Skocz do zawartości

Czy urodziłyście pierwsze dziecko w terminie ?? :) | Forum o ciąży

justi5

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
🙂 Witam co prawda do mojego rozwiazania pozostalo troche ponad 3 miesiace, ale chcialabym sie dowiedziec jak to u was dziewczyny wygladalo czy swoje pociechy pierwsze rodzilyscie w terminie czy raczej po terminie ?? Rozne są właśnie teorie na ten temat jedni mowia,ze sie przechodzi inni znow ,ze przed terminem. . . . a jak było u was ?

• Mamusia
ja z racji zaburzeń owulacji miałam kilka terminów wyznacznych na podstawie usg, z 12tc miałam na 05.04, a z połówkowego w 20 tc. na 26.03, z ruchów dziecka wychodziło 28.03, a Majeczka pojawiła się 27.03 więc mozna powiedzieć że trafiła w punkt w termin 🙂

• Mamusia
Ja miałam termin na 7kwietnia a do szpitala trafiłam w prima aprilis 🙂 dwa dni wcześniej byłam na wizycie u gina i zapewniał mnie że święta spędzę spokojnie w domku, wyniki ktg też nie wskazywały na wcześniejszy poród 🙂 ale przynajmniej miałam piękny prezent wielkanocny 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
buziaczkaa napisał(a):
BUŁKA A NIE WOLISZ Z POMPOWANYMI KÓŁKAMI 🙂
MI SIE ZAWSZE TAKI MARZYŁ MASYWNY I DUZY...PEWNIE NIE WYGODNIE BY BYŁO TAKIM MI JEŹDZIC ... JAK NARAZIE TO PODOBNO TESC PODJIOŁ SIĘ KUPNA WÓZKA... JA NIE WIEM BO Z NIM NIE GADAM...TYLKO DZIEN DOBRY I DO WIDZENIA 🙂

Jest i taki masywny i z pompowanymi kołami i jest piękny tyle że tak okropnie ciężki że nie wiem sama poza tym nie ma skrecanych koł a bez kół taki ciężar to maskara ten jest mega leciutki, pani w sklepie powiedziała ze według niej to najlepszy wózek jaki tylko kiedykolwiek miała, tez ma dzieci i mówi że ten bez dwóch zdań uważa za najlepszy 🙂 no drogi drogi wiem 😞

Witam 🙂 U mnie pierwszej wizycie w ciazy ginekolog powiedzial ze termin mam na 23 stycznia 🙂 22 odszedl mi czop, czesc rano a czesc wieczorem, a moja córcia Paulinka urodziła się 23 stycznia 🙂 🙂 Była baaaardzo terminowym dzieckiem 🙂 Pozdrawiam Was wszystkie 🙂