Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

W sumie to masz rację,sugerowałam się tym,że na puszce od mleka są napisane porcje 6x200ml.
Ale najważniejsze,żeby był zdrowy 🙂 zważyć i tak go pójdę,żeby sprawdzić jak po tym szpitalu przybiera.

Trzymam kciuki 🙂

Ja pewnie też za miesiąc,no trochę więcej zacznę wprowadzać słoiczki ale to jeszcze trochę 🙂

Miłego dnia 🙂

No właśnie. Zapewniam Cię, że moja młoda zjada o wiele mniej. Je tylko cyca, co 2-3 godziny w dzień, w nocy przerwa minimum 8 godzin, a w nim nie ma wiele. Ja próbowałam odciągnąć z pełnej piersi to max 70 ml i ona tyle zjada, a moje mleko przecież jest mniej kaloryczne niż z puszki, no i jeszcze nim popija a nie herbatkami.
Aduśka, skumamy się z tymi słoiczkami razem, będzie niezła zabawa, proponuję, żebysmy jakoś w tym samym czasie zaczęły to samo podawać.
Będzie fajnie, ja pamiętam jak Alicji dałam pierwszy raz dwie łyżeczki marchewki,a nie umiała jeść z łyżeczki - wiadomo, wszystko wymamlywała na zewnątrz buzi, ale tak jej smakowało, że oczy jej prawie z orbit wychodziły hehe...

ANIU PEWNIE,ŻE MOŻEMY RAZEM WPROWADZAĆ SŁOICZKI.PODEJRZEWAM,ŻE PIERWSZA ZAWARTOŚĆ WYLĄDUJE WSZĘDZIE TYLKO NIE W BUZI:P
ALE BĘDZIE UBAW!!!:laugh:

BYŁAM U LEKARKI,POWIEDZIAŁA,ŻE ŁADNIE PRZYBRA:laugh: A JEŚĆ MU SIĘ NIE CHCE PRZEZ POGODĘ A DRUGIE TO ON DOSTAJE FURAGIN OD WYJŚCIA ZE SZPITALA(I WŁAŚNIE OD TEGO CZASU MNIEJ JE),ON POWODUJE BRAK ŁAKNIENIA 😞 JESZCZE MUSI GO DOSTAĆ 5 DNI 😞

ANIA JAK BYŁO NA SZCZEPIENIU,WSZYSTKO DOBRZE??? MY IDZIEMY 22 LIPCA,POTEM 10 SIERPNIA DO NEFROLOGA A 12 DO ORTOPEDY NA KONTROLĘ.

DZISIAJ IDĘ CHRZEST ZAŁATWIĆ,SZWAGIER MA JUŻ BIERZMOWANIE,TO ZNACZY MA UKOŃCZONY KURS ALE ZGODĘ KSIĘDZA DOSTAŁ 🙂

CO SIĘ Z ANIĄ DZIEJE??????
KASIU TY TEŻ ODEZWIJ SIĘ DO NAS!!! MARTY TEŻ NIE MA 😞

I TAK NAS KWIETNIÓWEK MAŁO,NIE WYKRUSZAJMY SIĘ DO KOŃCA 😞

hej mamusie 🙂

Adus moj malutki tez nie je za duzo rano zajada 150 ml a pozniej jeszcze 2-3 razy max 120 a na opakowaniu jest napisane ze powiniemn zjesc 5 razy po 150. tez czesto je 60 i koniec a za chwilke krzyk bo dalej chce jesc czsammi mnie to drazni bo moglby zjesc cala butle i bylby syty 3-4 godz.piers dostaje nAD RANEM bo od 4 dni spi od 22 do 6 rano.widze ze piersi juz produkuja mniej mleka nie sa takie twarde i nie leci mi mleko tak jak wczesniej gdy nie karmilam przykladowo 3 godz.i on nie ma wielkiej ochoty juz na piers 🙂moze faktycznie to wina upalu bo nam tez sie nie chce jesc...wczoraj sie troszeczke ochlodzilo i maly spal na polku cale 3 godzinki i nie chcial sie budzic.ja tez zamierzaam juz od 4 miesiaca cos wprowadzac,widze jak on syropki pije krzywi sie strasznie 🙂 dostawal nurofen truskawkowy to lubial go sobie popluc 🙂

jutro kolejne podejscie do szczepienia mam nadzieje ze tym razem go zaszczepi,ma nadal kaszel ale juz nie taki mokry jak wczesniej:/ buziole mamuski

MIKUSIA DOBRZE,ŻE MATTI ZDROWIEJE 🙂 TO NAJWAŻNIEJSZE!!!!
ŁADNIE TOBIE ŚPI 🙂 OSKAR ŚPI OD 22 DO 5-TEŻ ŁADNIE,W KAŻDYM RAZIE IDZIE SIĘ WYSPAĆ 🙂 DZISIAJ NIE ŚPIĘ OD 4,BO BURZA BYŁA I NIE MOGŁAM SPAĆ,OSAKRA ZA TO NIC NIE RUSZAŁO,TERAZ TEŻ ZASNĄŁ,CHOĆ ROBOTNICY ROBIĄ TAKI HAŁAS,ŻE SZOK I TAK DO WIECZORA 😞 ALE ANDRZEJ WRACA PO 13 TO IDĘ NA SPACER 🙂

TEŚCIOWA JUŻ LEPIEJ!!!! 🙂 ZAGROŻENIE GNICIEM KOŚCI ZNIKNĘŁO I NOGA SIĘ ŁADNIE GOI,JAK SIĘ SKÓRA ZAGOI TO W GIPS I DO DOMU 🙂 NO I DZISIAJ BĘDZIE REHABILITANTKA U NIEJ,BĘDZIE UCZYŁA JĄ CHODZIĆ,WIĘC MYŚLĘ,ZE W MIARĘ SPRAWNA BĘDZIE,BO BAŁAM SIĘ,ŻE BĘDZIE MUSIAŁA LEŻEĆ CAŁY CZAS 😞
ALE SIĘ CIESZĘ,ŻE JEST OK 🙂

MIKUSIA OSKAR LUBIŁ W SZPITALU DOSTAWAĆ PANADOL TRUSKAWKOWY,ALE OPLUTY TEŻ BYŁ,CHOĆ DAWAŁAM MU STRZYKAWKĄ A NIERAZ Z KIELISZKA.

KURCZE NIE SŁYSZĘ TELEWIZORA A OSKAR NYNKA W NAJLEPSZE 🤪

DZISIAJ DO KSIĘDZA WIĘC TRZYMAJCIE KCIUKI,BO TEN KSIĄDZ JEST HMMM....TRUDNY 😞

No i dupa zbita. RAzem z dr uradziliśmy, że przez tą mononukleozę Alicji nie zaszczepimy teraz Natalki, bo miała jednak kontakt z Alą a okres inkubacji tego świństwa wynosi 30-50 dni, więc musimy poczekać, bo jak by nie daj Boże złapała i bym ją zaszczepiła to osłabiony szczepieniem organizm nie miał by szans...Dr mówi, że zakażenia u takich niemowląt się nie zdarzają, ale nie warto ryzykować, bo my służba zdrowia, czyli powikłąnia murowane 😉) No więc dryga tura szczepień dopiero na początku sierpnia. Aha. NAtalka ma skazę białkową i jakby co, ma dostawać Nutramigen, ale dr mówi, że jak nie chce tego HA, to tamtego się rónież nie chwyci, bo w smaku dwa razy gorsze...
Jestem już u rodziców mi dorwałam się do kompa.

• Mamusia
Hej Kobitki JESTEM JESTEM 🙂 nie mogłam się tu w ogóle zalogować !!! W końcu się udało 🙂

Widzę że Alunia zdrowa, Oskarek też, super 🙂 czyli era choróbsk minęła....
Moja buba marudzi jak zwykle, ale taka jej natura, baaardzo lubi ponarzekać i "opowiada" mi jaka to jest nieszczęśliwa hehe 🙂 Ale jak już sie śmieje to na całego i ten uśmiech mnie rozbraja 😆
My mamy szczepienia 21 lipca. Wtedy zobaczymy ile nasza dziubka waży. Ostatnio budzi się tylko raz w nocy - 2,20 a potem ok 8.00. Mleko dostaje bebilon comfort, bo kupek nie robiła po zwykłym. Ale najlepsze jest to że na tym mleku po raz pierwszy się zdarzyło że kupka była ostatni raz w piątek rano i dopiero dzisiaj zrobiła - 3 razy. Więc wczoraj to już była bardzo marudna. No i nie wiem czy to mleko faktycznie jej służy. A wypija gdzieś co 2,5-3 godziny po 90ml. Niekiedy 60ml. Oprócz tego herbatka lub sama woda.

Martyna dopiero 23 sierpnia będzie miała 4 m-ce, więc poczytam sobie wasze relacje z pierwszych obiadków - będę miała jakiś obraz tego co mnie czeka hehe 🙂

Aha, też sobie ładuje rączki do buzi i lekko się ślini. Moja siostrzyczka miała 4 miesiące jak jej pierwszy ząbek wyszedł !!!

CZEŚĆ MAMUŚKI 🙂

CO SŁYCHAĆ NOWEGO U MALUSZKÓW I U WAS????

ANIA SUPER,ŻE SIĘ ODEZWAŁAŚ,JESZCZE TYLKO BRAKUJE MARTY I KASI 😞
MAMY PRAWIE RÓWNO SZCZEPIENIE,MY 22 IDZIEMY 🙂
ALE TERAZ MAM NADZIEJĘ,ŻE OBEJDZIE SIĘ BEZ PŁACZU.KUPIŁAM KREM EMLA I GO POSMARUJĘ 🙂 CIEKAWE CZY ZADZIAŁA?!

BYLIŚMY WCZORAJ CHRZEST ZAŁATWIĆ,ALE ZAPOMNIEŁAM ZABRAĆ AKTU URODZENIA 😞 I MUSZĘ DONIEŚĆ WE WTOREK,WTEDY USTALIMY OSTATECZNIE TERMIN,ALE CHCEMY 23.08.
JESZCZE JAKIEŚ UBRANIE MAŁEMU MUSZĘ KUPIĆ 😞 W CZYM WASZE MALEŃSTWA SZŁY? CHCIAŁAM KUPIĆ GARNITUREK ALE CZY TO SIĘ OPŁACA NA PARĘ GODZIN?

OSKAR SPAŁ DZISIAJ OD 22 DO 6.30 🤪 TZN.PRZEBUDZIŁ SIĘ O 4 ALE DOSTAŁ SMOKA I SPAŁ 🙂

DZISIAJ KOŃCZĄ REMONT,TYLKO W PRZYSZŁYM TYGODNIU MURARZE JESZCZE PRZYJDĄ 😞
MAM TAKI SYF W DOMU,ŻE AŻ PŁAKAĆ SIĘ CHCE 😞 KURZU PEŁNO WSZĘDZIE ,NAWET W POKOJU.
TYLKO SYPIALNIE NAM OSZCZĘDZILI,CZEKA MNIE MEGA SPRZĄTANIE 😞
MĄŻ WYJEŻDZA W SOBOTĘ NA DZIAŁKĘ(ZA GNIEZNEM)A JA ZOSTAJĘ SAMA Z OSKAREM 😞 ALE MUSI TAM POROBIĆ TROCHĘ,BO CHCEMY JĄ SPRZEDAĆ A JA NIE CHCĘ JESZCZE Z MAŁYM TAK DALEKO JEŻDZIĆ.

ANIU WCZORAJ WIDZIAŁAM,ŻE PO 4 MIESIĄCU TO NAWET ZUPKA JARZYNOWA JEST,MARCHEWKA Z JABŁUSZKIEM,MARCHEW,BROKUŁY ITD.
WYBÓR JEST,WIĘC BĘDZIEMY DZIAŁAĆ:laugh:

OOO..Aniu, fajnie, że jesteś 🙂))
Aduśka, ja wiem, że wszystko jest po 4. miesiącu, ale ja nie bedę mixować od razu wszystkiego, na początek są takie malutkie słoiczki z pojedynczymi skłądnikami - akurat na dwa dni, to od tego zacznę 🙂) Ale ceny poszły nieźle w góre, odkąd tak karmiałm Alę 😞
A tak w ogóle to zakupiłam puszkę Nutramigenu i chyba nie będę potrzebować, a widziałam Adulka, że Ty używasz, to może Ci prześlę, tylko wrzuć mi adres...Wyobraź sobie, że ja nie odstawiłam dalej nabiału a cera małej się poprawiła i zgłupiałam...byłabym szczęśliwa jak nie wiem...

Dziś w górach pogoda do bani
😞 , leje i siedzę w domu , ale idę dziś sobie zrobisz paznokcie, co tam, mam już dość tego zaniedbania a poza tym w niedzielę impreza rodzinna z tańcami w lokalu to mam pretekst..

hej mamusie!
pogoda jakas dziwaczna:/raz słoneczko a za chwilke deszcz:/ jestem dzisiaj umowiona na spacerek z kolezanka(ktora maz zostawil z dzieckiem-mala 9 dni mlodsza od mojego MAtusia) wiec bedziemy mialy wspolne tematy 🙂 no ale poki co nie zapowiada sie na poprawe pogody:/

moja buba dzisiaj spiaca...nie poszlam na szczepienie bo on nadal na lekach i kaszle wole odczekac az dojdzie do konca do siebie...jeszcze jest oslabiony choroba:/

Anulka fajnie ze sie pokazalas...cos nas mniej...:/ szkoda ze sie powoli wykruszamy.Marcoweczki juz zanikly!Jolu mozesz do nas dolaczyc 🙂 odzywaj sie czesciej!!!!!

Moja buba wczoraj smiala sie w glos na fulla! ale to było urocze 🙂 a jak gadal do nas...ja z mama robilam obiadek a maly nawijal jak szalony przekrzykiwal wszystkich 🙂 słodziak mały 🙂

Myszorek pogoda musi sie poprawic 🙂 i bedziecie czerpac uroki gorskiego powietrza 🙂ja mieszkam prawie ze w gorach wiec u mnie powietrze swiezutkie 🙂 w moje dziurze jest sztuczny zalew na ktory zjezdzaja sie ludzie z calego podkarpacia....szkoda ze w tym roku nie moge z niego sie cieszyc...ale za rok jak maly podrosnie to mozna spokojnie tam siedziec 🙂 chociazby jakies poltora godz 🙂

ANIA JA TEŻ MAM ZAMIAR ZACZĄĆ OD JEDNOSKŁADNIKOWYCH,BY OBSERWOWAĆ CZY NIE WYSTĄPI ALERGIA,NA PIERWSZY PLAN IDZIE MARCHEWKA CHYBA:P
NO CENY NIESTETY STRASZNE 😞 ALE CÓŻ...

OSKAR JADŁ O 7.30 I TERAZ JE,ROBI SOBIE 4-GODZINNE PRZERWY.
RANO JADŁ 😞 Z PIERSI I 50 ML MLEKA,TERAZ PIERŚ I ZOBACZYMY CZY JESZCZE ZJE Z BUTLI

TO DOBRZE,ŻE NATALCE SIĘ CERA POPRAWIA,BEZ NABIAŁU TO MASAKRA 😞
OSKAR MA TEŻ GŁADKĄ BUZIĘ,CHOĆ STWIERDZILI U NIEGO OPRÓCZ SKAZY BIAŁKOWEJ AZS 😞
NIE JEM NIC Z NABIAŁU ALE JEM ZA TO PORZECZKI 🤪 MOJE UKOCHANE!!!!! OSTATNIO NAWET ZJADŁAM 3 CIASTKA Z PŁATKAMI CZEKOLADY(ZAPOMNIAŁAM SIĘ)
NO I SPAGETTI Z GROSZKIEM Z PICOLLO!!!!!
DO TEGO SAŁATA,POMIDORY,RYBKA W PANIERCE SMAŻONA 🤪 (SPRÓBOWAŁAM OD ANDRZEJA OSTATNIO)

Z TYM NUTRAMIGENEM DAJ SOBIE SPOKÓJ,MOŻE SIĘ PRZYDAĆ 🙂

JAK TAM U WAS Z WAGĄ???? U MNIE JESZCZE 2 KG I STOI 😞 ZNOWU NIE CHCE MI SIĘ ĆWICZYĆ,ALE OD TYGODNIA MIESZCZĘ SIĘ W MOJE SPODNIE SPRZED CIĄŻY A SUKIENKĘ NA CHRZEST BĘDĘ MUSIAŁA ZWĘŻAĆ 🤪
PODOBNO KARMIĄC PIERSIĄ SZYBKO SIĘ CHUDNIE...NIE W MOIM PRZYPADKU 😞 PRZECIEŻ WCALE SIĘ NIE OBJADAM!

U mnie Niunia tez dziś śpiąca.

Ja mam Ada jeszcze 1-2 kg do swojej wagi, czyli nic właściwie, chodzę w swoich rzeczach, ta choroba Alicji dała mi sie we znaki, przez te kilka dni straciłam 2 kg, ze stresu..

No to kochana zaopatrujemy się na razie w jakieś dwa słoiczki z samą marchewką i czekamy na odpowiedni moment 🙂
Ale z radochą będą to młodziaki jeść.

No i zauważyłam, że my mamy maluszki w kategorii "drobnych" a reszta prze do przodu z wagą, ale Mateuszek chyba największy gigancik 🙂) Jeszcze główkę małej zamierzyliśmy - ma 39 cm, ale móżgownica rośnie hehe...

A Oskar ma fajną kołyskę, zawsze taką chciałam, ale przy Alicji kasy nie było, więc Natalka dobija drewniane łóżeczko 🙂no i trudno..a teraz u rodziców śpi w gondoli i chyba jej się podoba..

U MNIE TEŻ PRZEZ SZPITAL ZESZŁO 2 KG 😞 TO JEDYNE DOBRE W TEJ SYTUACJI.

TO KUPUJEMY MARCHEWKĘ ALE TY BĘDZIESZ MOGŁA WCZEŚNIEJ WPROWADZIĆ,BO NATALKA JEST STARSZA 🙂 JESZCZE MIKUSIA MOŻE DO NAS DOŁĄCZYĆ HI HI ,BO MARTA I ANIA NIESTETY TROCHĘ PÓŻNIEJ 😞 FAJNIE BY BYŁO JAKBYŚMY WSZYSTKIE RÓWNO WPROWADZIŁY I OPOWIADAŁY JAK TO BYŁO:laugh:
NO FAKTYCZNIE NATALKA I OSKAR TO KRUSZYNKI W PORÓWNANIU DO RESZTY MALUSZKÓW 😞 ALE NADROBIĄ NA PEWNO SZYBKO.
OSKAR MA TERAZ 5300,62 CM I GŁÓWKA(MIERZONA MIESIĄC TEMU)38

ZOBACZYMY NA SZCZEPIENIU ILE BĘDZIE.

A PRZY OKAZJI-OSKAR ZACZYNA CZĘSTO GRYMASIĆ JAK MU DAJĘ BUTELKĘ A JAK DAM PIERŚ TO BEZ PROBLEMU 😞 MARTWI MNIE TO,BO OD WRZEŚNIA IDĘ DO PRACY I CYCYA DOSTANIE TYLKO JAK BĘDĘ W DOMU.
NO I MA LEKKIE ZAPARCIA PO NUTRAMIGENIE.
CHYBA ZACZĄŁ CZUĆ JEGO SMAK I MU NIE SMAKUJE 😞

DZIĘKUJEMY,KOŁYSKĘ KUPILIŚMY,BO NIE CHCIAŁ SPAĆ W ŁÓŻECZKU A BARDZO NAM SIĘ SPODOBAŁA-JESZCZE 2 MIESIĄCE W NIEJ POŚPI 🙂
TERAZ KUPILIŚMY TURYSTYCZNE ŁÓŻECZKO I BARDZO MU SIĘ PODOBA,WIĘC DREWNIANE IDZIE DO ZŁOŻENIA I SCHOWANIA PRAWIE NIE UŻYWANE 😞

MIKUSIA JAK SAMOPOCZUCIE U CIEBIE,MAM NADZIEJĘ,ZE LEPIEJ?! 🙂

ADUS u mnie bez zmian ale staram sie nabierac do tego dystans i go olewac...jak odejdzie to bedzie jego wybor to on bedzie sobie kiedys pluł w twarz ze zsotawil dziecko nie ja 🙂 bede naukochansza mama,wiem ze nie zastapie mu ojca ale przynajmiej zapewnie mu spokojne dzieciństwo:0

faktycznie moj syncio jest duzy 🙂 ale on sie chyba najwiekszy urodzil 🙂nic dziwnego urodzony w 42 tyg ciazy 🙂

hej mamusie!
jak tam nocka??moj maly obudzil sie o5 a pozniej spal do 7 🙂 wiec nie ma co narzekac 🙂

wczoraj przekonałam sie ze maly faktycznie jest znacznie wiekszy od swoich rowiesnikow.Mojej kolezanki corka to pioreczko przy moim szkrabie 🙂no i stiwerdzilam ze moj wcale nie je duzo...jej coreczka non stop miala w buzce butelke:P

buba zasnela a ja musze sie ogarnac pogoda taka srednia ale ile mozna siedziec w domciu 🙂

Adus dziekuje za mile słowa!Staram sie nie zalamywac,chociaz bywaja dni zwatpienia i nie mam ochoty zyc ale ostatnio nabieram dystansu,dostalam znowu zaproszenie do mojej przyjaciolki tej co tydz temu urodzila i pewnie tam pojade z kolezanka ktora mnie zgarnie po drodze 🙂 moj M jak sie dowiedzial to stwierdzil ze tez jedzie bo mnei z Mateuszem samej nie pusci...biedaczek ...a ja mam zamiar tam pojechac i odpoczaac od niego 🙂

Aniu jak tam wyjazd?

Dziekuje dziewczynki za komentarze na NK wczoraj dorowałam aparat i postrzelałam pare fotek 🙂 buziaki mamusie

Cześć Dziewczyny 🙂

Monika zdjęcie Mattiego z dziewczynką jest super,już do domku dziewczyny sprowadza i jaki przy tym zadowolony 😉
Pewnie jedź i odpocznij,należy Ci się 🙂

Oskar budzi się zawsze ok.4-5 ale jeść nie chce,więc chyba z przyzwyczajenia się budzi 😞 nie wiem jak go tego oduczyć.
Biorę go wtedy do łóżka i zasypiamy razem,ale chyba muszę go tego oduczyć 😞

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Hej! U nas nocka bardzo bardzo ok. Martynka obudziła się raz o 3.00 a potem o 7.00 wypiła troszkę mleka i śpi do teraz 😆 tyle że też w moim łóżku 🙃

Mnie męczy od dwóch dni kaszel i boję się żeby nie przeszło na małą.

Aduśka a z moją nogą już ok. Stwierdzam że to od braku ruchu było, bo jednak całą ciążę nawet miotły do ręki nie mogłam wziąć. A od jakiegoś czasu ćwiczę, mało jem i zdrowo w miarę. Sama sobie diete zrobiłam. Zamówiłam sobie na allegro piłkę rehabilitacyjną - bardzo dobrze robi na brzuch, no i do tego dużo dużo ruchu w ogrodzie - codziennie coś - a to zielsko do wyrwania, a to trawa do skoszenia (wyręczam teścia- on za to idzie z małą na spacerek i z tego powodu jest ogromnie szczęśliwy:laugh: ). No i nóżka boleć przestała 🙂
A 3 lipca byliśmy na weselu i wytańczyłam się za wszystkie czasy hehe

Teraz czekam na efekty- oby jak najszybciej!!!!!

Mikusia, życzę Ci szerokiej drogi 🙂 Jedź, kłopoty odłóż na bok, trzaśnij se Reddsik'a, a co 🙂

Buziole 😘

hehe zebys Aniu wiedziała ze sobie strzele...juz raz wypiłam po 11 miesiecznej przerwie i czułam ze cos mnie bierze hehe 🙂 pojade sie zrelaksowac i zorganizuje to tak zeby wyjazd odbyl sie w tyg wtedy moj pracuje hehe ale jestem okrutna 🙂

Witam Mamuśki 🙂

Aniu miło,że wpadłaś 😉 Dawno Cię nie było 😞
Cieszę się,że przeszło 🙂zdrowie najważniejsze!!!
Zazdroszczę determinacji,bo ja jak na razie nie mogę się zabrać za ćwiczenia ale jutro mąż wyjeżdża i będę z Oskarem 3 dni sama,więc może się wezmę za siebie wkońcu,bo aż wstyd 🤨
O diecie na razie mogę zapomnieć,bo przecież karmię i zamierzam jeszcze trochę to utrzymywać 🙂
Choć pewnie jak wrócę do pracy we wrześniu to sporo zgubię 🙂

Zamierzam kupić kubek niekapek-treningowy i uczyć Oskara z niego pić,żeby szybko sobie przyswoił,są takie od 3 miesiąca 🙂 ,aha no i zaczynam mu podawać trochę mleka na łyżeczce,bo ta umiejętność też mu się niebawem przyda:P

Mikusia baw się dobrze 🙂

Ciekawe co tam u Kasi i Marty?
Miłego dnia 🙂

Hajka dziewczyny, ja korzystam, póki mogę, z uroków życia, łażę na solarium itd..fajnie jest a pogoda nawet nie taka zła 🙂

W najnowszym numerze Dziecka zanlazałm artykuł, co po kolei wprowadzać do diety dziecka w którym miesiącu. I w 5. ma być tylko marchewka, dynia i ziemniak 🙂)

Mikusia, jak samopoczucie kochana?

hej dziewczynki

Aniu zazdroszcze Ci tego odpoczynku!ja sobie uzyje w przyszlym tyg albo pojade do tesciow albo do kolezanki! 🙂

Dzisiaj wybralam sie rano na wielkie zakupy,kupilam kleik ryzowy,z bobowity kaszke ryzowa z bananmi i z jakblkami, deserek jalbko + slodka marchewka,herbatke jablko +melisa 🙂 wszystko co było na pólce powyzej 4 miesiaca...dzisiaj dodałam małemu łyzeczke kleiku do mleka zobaczymy jak sie przyjmie,zjadl az mu sie uszka trzesly ale ciezko mu troche lecialo bo bylo juz gestsze to mleczko 🙂

a ja czuje sie dobrze 🙂 zwlaszcza jak sie wystroje...:P takie samouwielbienie...ale wiem ze jeszcze najgorzej nie wygladam dochodze powoli do siebie po porodzie i uloze sobie zycie z jakims normalnym facetem....nie teraz bo nawet mi sie nie chce miec zadnego przy sobie ale tak za jakies 2 latka jak Matus wydorosleje 🙂

Widzę Monika, że zaczynasz od słodkości. Ja raczej zacznę od warzyw, niech się najpierw tego nauczy a potem owoce, zresztą bardziej uczulają a ja jestem alergik, to nie będę ryzykować.

Ech..Monika, Ty wyglądasz super, niec dziwnego, że jesteś z siebie zadowolona, tak trzymaj !!!
A tutaj pogoda się spsuła, brzydko..

Monika, koło jakiego Ty zalewu mieszkasz? Bo ja mam rodzinkę pod Rzeszowem, to byłam tam kiedyś nad zalewem, ale nie pamiętam, jak się nazywał...