Skocz do zawartości

Ciężarówka a praca | Forum o ciąży

aneczka27

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam moje kochane 🙂
Wiem że głosy na temat pracy w ciąży są podzielone ale chce żebyście jeszcze raz się wypowiedziały...
Jestem w 13 tygodniu ciąży i kocham mojego orzeszka który siedzi w brzuszku najbardziej na świecie i..bo ję się wracać do pracy która jest stresująca-pod presją wyniku,gdzie normalką jest mobilizacja krzykiem 😞
Pierwszy trymestr był dla Mnie koszmarny - wymioty, omdlenia non stop nudności( no i jestem na zwolnieniu)...ale to podobno ma minąć za jakiś czas i co wtedy wrócić do tego krzyku i stresu... 😞
Sama nie wiem 😞

• Mamusia
witam 🙂ja tez poszłąm na l4 po pierwszym trymestrze..moze i nie było krzyku,ale tez dośc stresująco..i nie wrocilam do pracy jak naprawde jest tak zle to nie wracaj...odpocznij 🙂cięzarne kobiety są bardziej wrazliwe..teraz lato idzie to mozesz poleniuchowac do porodu 🙂a płatne jest 100procent..takze nie ma co się martwic 🙂pozdrawiam i powodzenia....

• Mamusia
Witaj.
Ja również mam stresującą sytuację w pracy, ale nie ze względu na krzyki, tylko na odpowiedzialność, która na mnie ciąży. W moim przypadku było tak, ze ciąża dodała mi tyle sił, że stres po mnie poprostu ściekał 😜 i nikt i nic nie było w stanie mnie zdenerwować. Ja na Twoim miejscu pozostałabym na zwolnieniu jeśli tak bardzo źle na Ciebie wpływa ta sytuacja w pracy, po co się zamęczać?Jak wiadomo stres nie jest dobry dla Ciebie i dla dziecka.

• Mamusia
popieram koleżanki, jeśli masz stresującą prace, zostań na zwolnieniu. Ja również byłam w stresującej pracy gdzie szef nie akceptował mojej ciąży - w skutek czego byłam caly czas poddenerwowana, dzidziuś mi się nerwowo wiercił... szkoda nerwów.. zważywszy, że L4 jest 100% płatne. Korzystaj z tego pięknego, błogosławionego stanu i odpoczywaj 🙂