Skocz do zawartości

kwasy omega- jaka dawka dzienna ? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam dziewczyny, dużo czytałam ze kwasy omega są zdrowe i powino sie przyjmowac Tran w ciazy. Jest jeden problem tran jest zawsze w połaczeniuz witaminą A której przedawkowanie jest szkodliwe. Napiszcie co o tym mislicie. Przesyłam linka do strony http://zdrowie.onet.pl/7487,2631,1482662,,omega_3_chroni_przed_alergiami,serwis.html
Pozdrawiam Was serdecznie

witam 🙂 nie wiem jak to jest z tranem,ale faktycznie kwasy omega są dobre i potrzebne 🙂 ja biorę preparat Prenate Elite w którym są i witaminy i te kwasy.Codziennie jedna tabletka a na składzie jednej jest napisane,że kwasów omega jest 125 mg ale nie wiem jak to jest 🙂 a jakie witaminki bierzesz?

• Mamusia
Witam, wiec ja bralam do niedawna witaminy prenatal vitrum a teraz zaprzestałam bo mam juz apetyt i staram sie zdrowo Bodżywiac. Piorę za to Tran (firmy Gall) 1 kapsułkę dziennie, choć na ulotce pisze ze dawka dzienna to 4 kapsułki ale nie chce przedawkowac bo w tym tranie sa witaminki A i D. Staram sie przynajmniej 1 x w tygodniu jesc rybki. Pozdrawiam

• Mamusia
Pytałam lekarze ginekologa, alergologa wiec chyba bedzie dobrze. Jem dużo wazyw, owoców, pije 1 kefir dziennie i zjadam 1 porcje mieska drobiowego dziennie, ciemne pieczywo z ziarnami dyni, słonecznika i płatkami owsianymi...nie piję kawy a herbatki pije z kopru, rumianku, miety......Na obecna chwile wszytko jest ok a dzidzius sie kręci niesamowicie praktycznie cały dzien.

to dobrze 🙂 ja też staram się odżywiać jak najzdrowiej 🙂 niestety teraz leczę przeziębienie i 2 dni na kaszce byłam,bo przez gardło tylko to przechodziło 😞 ale dużo piję mleka i wody mineralnej.Dzisiaj do lekarza się zapisałam ,żeby mnie osłuchał czy to nie coś poważniejszego,bo martwię się o dzidzię 😞