Skocz do zawartości

poród tuż tuż ? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aniulek ja miękka i skróconą szyjkę miałam od 7 miesiąca, też ma termin na 14 i rozwarcie juz na 3,5cm i narazie na poród się nie zapowiada mimo że mam skurcze, bóle podbrzusza itp. Aczkolwiek nie można tego wykluczyć, w każdej chwili mogą wody odejść czy skurcze złapać. Też czekam na tą godzinę zero 😉

Ale miło Was poczytać hihihi.

Aniulek ja też tak miałam na 3 dni przed porodem i również usłyszałam że jedna dziewczyna miała tak od 7 miesiąca wręcz mnie wyśmiała a 3 dni potem urodziłam więc trzymam kciuki. Lajsoka nie bierz oczywiście tego do siebie tylko śmieszna zbieżność sytuacji 🙂 😁 😁 😁 😁

Niemniej jednak życzę Wam z całego serca lekkich porodów 🙂

• Mamusia
nio ja 2 tyg przed terminem na wizycie uslyszalam,ze dzidzius jest nisko w kanale rodnym wiec lada chwila urodze i ze napewno nie donosze do terminu 😁
tyle,ze termin mialam na 26 kwiecien a tu nic,w piatek ide na wywolanie 😞

za to niektore znajome urodzily bez zadnych wczesniejszych objawow 🙂
wiec mysle,ze nie ma co sie sugerowac,po prostu dzidek sam zdecyduje kiedy sie urodzic 😉 😉 😉

• Mamusia
Cruella ja nikogo nie wyśmiewam!!! 🙂Po prostu chciałam napisać że to różnie bywa, żeby się tym za bardzo nie sugerować mi juz w kwietniu przepowiadali poród z racji skurczy, rozwarcia i nadal się trzymam. Oczywiście nie mówię że Aniulek nie może urodzić choćby nawet dziś!. Tak naprawdę to jak loteria, Każda ma różne szanse i to Matka Natura zadecyduje kiedy nastąpi wyczekiwana godzina zero 😜

Ja byłam w czwartek u lekarza, lekarka ustaliła powiedziała mi że do następnej wizyty nie dotrzymam i faktycznie 3 dni później w niedzielę w Walentynki 😁 😁 😁 😁 😁 coś się zaczęło pojechałam wieczorem do szpitala a za pół godziny miałam już córeczkę hiihih.
Mojej koleżance wywoływali z kolei na siłe a i tak nie urodziła, dopiero dwa tygodnie później sama 🙂
Ale pewnie sie już doczekać nie możecie keidy będziecie tulić maluszki 🙂
Odpoczywajcie teraz dużo i śpijcie bo tego najbardziej będzie brak 🙂